Jump to content

Sto je Bog spojio covek da ne razdvaja

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Paradoksologija рече

Zaradi neki dinar kad svira :)

Ко му је крив кад је рокер. Да је фолкер, до сад би им'o три куће с лавовима. :) 

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Neša_ рече

Mora da guši kada razlog za "vezu" nije ljubav.

Нешо, прво ми реци зашто си ставио те знаке наводника па да ти објасним.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Neša_ рече

Zato što partnerstvo radi seksa nije veza, ali ga ipak zovete vezom.

Ја не причам о партнерству ради секса, него ти причам о вези двоје људи који се потпуно посвете једно другом. Који желе да открију и заволе све што се налази у срцу оног другог, који су предани, верни, брижни, пажљиви...

То ја зовем "везом" пошто полазим од себе и својих потреба, то што ти исти појам тумачиш на начин на који чиниш говори о теби.

И сад у тој "вези" мене би угушило да ме та друга особа константно обасипа пажњом, као што би ме болело да тога има сувише мало. Што рече Хаунито ни мрак ни постојана светлост него да трепери...

Сви смо ми другачији. То што мени смета претерана слаткоречивост и пажња и то да неко бди нада мном не значи да сам cold bitch него да се мој карактер разликује од твог.

Капираш?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Neša_ рече

Naravno da kapiram.

Ne govori o meni ništa, jer to nije moje tumačenje već ustaljeni termin za nešto što često ne sadrži ljubav kao osnovu.

Е, па када капираш, онда немој да говориш да је то зато што та "веза" нема везе с љубављу. 

Пс. Та "веза" ти је one night stand или веза за једну ноћ, то су различити појмови.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Зосима рече

Кад се каже "што је Бог спојио,човек да не раздваја" мисли се на свету тајну брака, а за проналазак и изабир партнера,мораш сам(а) да се потрудиш,милим да се ту Бог не меша и нема намеру да проводаџише...уосталом зар нам није слобода највећи Божији дар,те тако и наш избор мора бити заснован на том принципу...

Заљубити се и заволети особу, није исто,заљубљивање је почетак,први поглед,често заснован на маштарењима,физичком изгледу и сличним триповима, за ово друго требе мало више времена.

А да си на добром путу, може се закључити, ако веза није сморена разним стрепњама, бригама,цимањима,несугласицама, љубомором,а прожета поверењем,компромисима, пажњом, искреношћу...

И лично мислим да је заблуда да се супротности привлаче,напротив,што више заједничких интересовања, размишљања и сваке друге сличности,то боље...

Slažem se sa ovim, naročito sa ovim boldovanim.

Sa druge strane, naišao sam više puta na svedočenje ljudi koji svedoče da im je molitva pomogla da dođu do saputnika. Ne mora Bog da provodadžiše niti da nas sili da budemo sa nekim, ali da li bar malo ''umeša Svoje'' prste? Šta kažu bračni na ovo, kakva su vam iskustva (i ne samo vaša) ? Znate li vi za neke slučajeve u kojima je molitva pomagala?

Ako se Bog nikako ne meša, koji je smisao molitvi za brak. Ja sam čuo da čak postoje ''specijalizovani'' svetitelji za ovu vrstu molitve (konkretno Sv. Ksenija Petrogradska).

Ja iz duhovničke prakse znam za jedan primer: jedan poznanik mi je pričao da je njemu i njegovim prijateljima jedan duhovnik, iz nekog manastira na Fruškoj gori, dao sledeći savet : ''Deco moja, molite se neprestano i nemojte ništa da brinete. Molite se neprestano da se oženite i oženićete se........ A kada se budete oženili, onda ćete videti kako ste se molili:))) .

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Paradoksologija рече

Evo, meni se desilo bar jednom, koliko se sećam, da se baš žestoko zainteresujem za nekog i imam sve simptome zaljubljenosti - mislim na njega, pričamo dugo, imam želju da ga viđam često, a ne mogu da zamislim ni da ga poljubim jer prosto ta vrsta hemije ne postoji. U toj situaciji je bukvalno isto bilo sa druge strane - izašli smo na sastanak nakon što smo se upoznali i oduševili jedno drugim, poljubili se jer kao treba, oboma nam je bilo kao da smo poljubili brata/sestru, i posle se intenzivno družili, pričali i slušali muziku zajedno jedno vreme. 

A pričao mi je i jedan drug da se njemu to ponekad dešava sa novim prijateljima kojima se oduševi.

Recimo da to nije zaljubljenost kao eros, već philia kao intenzivna prijateljska ljubav - ali mi slabo imamo reči za sve to ;)

Izvini kada je to bilo, ako si sa mužem 17 godina, koliko si godina imala 15, 16??? o kakvom erosu, zaljubljivanju pričamo u tom periodu

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

Izvini kada je to bilo, ako si sa mužem 17 godina, koliko si godina imala 15, 16??? o kakvom erosu, zaljubljivanju pričamo u tom periodu

Sedamaesta godina sada, šesnaest navršeno.

Imali smo 18 i 19 godina, bili punoletni. Misliš da nije moguće zaljubiti se sa 18? I voleti sve to vreme? I biti još zaljubljen 16 i kusur godina kasnije? Šta ti je od svega navedenog toliko neverovatno ovde?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Sedamaesta godina sada, šesnaest navršeno.

Imali smo 18 i 19 godina, bili punoletni. Misliš da nije moguće zaljubiti se sa 18? I voleti sve to vreme? I biti još zaljubljen 16 i kusur godina kasnije? Šta ti je od svega navedenog toliko neverovatno ovde?

Prvo, se vrati pa vidi koji deo sam ti citirala.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

Prvo, se vrati pa vidi koji deo sam ti citirala.

Aha... Možda 16 ili 17. Opet, što misliš da mlada osoba od 16-17 godina ne može da se zaljubi u bilo kom smislu? 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Neša_ рече

Zato što partnerstvo radi seksa nije veza

Из угла ове теме, питање је да ли је уопште ''веза'' у реду, јер, што се Бога тиче, било каква веза, па и без секса, осим брака, није у реду. :) 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Paradoksologija рече

Aha... Možda 16 ili 17. Opet, što misliš da mlada osoba od 16-17 godina ne može da se zaljubi u bilo kom smislu? 

Nemam pojma, ja sam sa 15 igrala lastiš i imala simpatije, zato pitam :D

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Снежана рече

Nemam pojma, ja sam sa 15 igrala lastiš i imala simpatije, zato pitam :D

пре 3 минута, todor рече

Па у тим годинама не зна људски ни слине да обрише. :)

Zna se valjda sa 16 godina da li ti je neko fizički neko privlačan i ima li takve hemije ili ne. Ne mora se ništa konkretno činiti po tom pitanju. Sa koliko godina mislite da je po prvi put moguće osetiti seksualnu privlačnost? 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Todore izvini, učinilo mi se da je dupliran tvoj poslednji post, pa sam ga greškom obrisala. Piši ponovo. :)

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Снежана рече

Todore izvini, učinilo mi se da je dupliran tvoj poslednji post, pa sam ga greškom obrisala. Piši ponovo. :)

Ја помислио да неко гадљив на нусли, па ми обриса поруку. :D

Нема везе, ено види се тамо где ме је Парадокс цитирала.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...