Jump to content

Sto je Bog spojio covek da ne razdvaja

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 57 минута, Јанко рече

Напротив. Ево већ 15 година нисам заљубљен у своју жену. Волим је и сваким даном налазимо нешто ново чиме потврђујемо своју љубав. 

Заљубљеност је у основи идеализација, а она пре или касније води разочарању. Љубав је виђење Другога у оном другоме који тебе може учинити и чини целим.

8. Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати."

1Кор. 13, 4-8

:dobro:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, -Владимир- рече

И како тумачити развод и други брак у контексту теме ?

..čovek da ne razdvaja. da li samo jedan razdvaja? ili oboje razdvajaju? kakavog ima smisla  da se po svaku cenu ostane u braku zbog dece ili zato što je to crkveni brak, iako je atmosfera paklena? 

Pismo kaže da se razvodi samo zbog preljube. zašto jedni forsiraju i zagovaraju ostanak u crkvenom braku paklenog duha? 

Подели на овим сајтовима

negde sam citala da je Bog nagradio jednu zenu velikom blagodacu, jer je dugo trpela svog muza koji je bio pijanica, pa ko hoce da trpi neka trpi... Ali sam cula i to da ako muskarci piju to su zene krive, jer ih ne postuju dovoljno pa ti sad vidi :)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Кратос рече

Pa da zato i ženi treba da ti da radi po kući,da čisti,usisava,pere sudove,pegla,da što više sagori kalorija.:smeh1:A sve zbog njenog zdravlja i ljepote.:sunce:Ljubaf

А пошто жене воле да све поделе са својим драгим, онда и он са њом заједно да ради по кући, чисти, усисава, пере... па да виде ко ће пре да почне да тражи други начин да сагори калорије ван куће. :)

пре 56 минута, Јанко рече

Напротив. Ево већ 15 година нисам заљубљен у своју жену. Волим је и сваким даном налазимо нешто ново чиме потврђујемо своју љубав. 

Ти кажеш да сваки дан потврђујеш и утврђујеш своју љубав. То је оно што, сам ја назвала свакодневним заљубљивањем. Ако стално изнова схваташ да је та особа права за тебе и да је никада не би мењао ни за једну другу.

Терминологија ми не ваља, фали ми 15 година искуства, али мислим да разумем шта си желео да кажеш. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

Христа могу да имају и људи који нису у браку. Христа могу да имају и двоје пријатеља, ма ког пола да су. У браку мораш д' имаш и варнице. У супротном није у питању брак мушкарца и жене, него заједница двоје цимера који воле Христа (против чега немам ништа, наравно). 

U braku moras da imas Hrista i ljubav. Svaki covjek koji koji ima Hrista i koji je usao u brak iz ljubavi on ce i da osjeca privlacnost prema svojoj zeni, a ta privlacnost nece biti varnice nego ljubav koja ne moze da nestane kao sto varnice nestaju. Ako ti se zena razboli, ti moras da se brines o njoj, a neces se brinuti zbog varnica nego iz ljubavi koju osjecas prema toj zeni, i to ne samo prema zeni nego i prema Hristu. I ta situacija gdje se brines o bolesnoj zeni, to je i dalje brak, brak iz ljubavi, a ne neka zajednica cimera koji vole Hrista...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Данче* рече

"Кад кренеш на пут, помоли се једанпут. Кад кренеш у рат, помоли се двапут. Али, ако треба да ступиш у брак, помоли се трипут!"

(грчка народна пословица)

Додала бих само,   "  И ако желиш да брак опстане, моли се непрестано "

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Sasa Vojvoda рече

Eto sta Djurovic uradi od covjeka.... :)

Zezam se brate.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Sasa Vojvoda рече

Eto sta Djurovic uradi od covjeka.... :)

Хахаха, и ја исто помислила...све бре Ава покатоличи, на бранику вере и Кратос паде, :ani_biggrin: једино што прави курс још држе, четри члана , четри јунака , што не падоше на  брзака....:))  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Sasa Vojvoda рече

Svaki covjek koji koji ima Hrista i koji je usao u brak iz ljubavi on ce i da osjeca privlacnost prema svojoj zeni, a ta privlacnost nece biti varnice nego ljubav koja ne moze da nestane kao sto varnice nestaju.

Да ли то значи да је небитно с ким си у браку, све док имаш Христа?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Juanito рече

Да ли то значи да је небитно с ким си у браку, све док имаш Христа?

Не, нико то није рекао.  То значи да саградиш кућу на камену, да се тако изразим.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, RYLAH рече

@Кратос

Обрисана порука.

Капирам шалу, али ајде да ен заборавимо где смо, и да постављамо границе тој шали.

Ok.

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, -Владимир- рече

Не, нико то није рекао.  То значи да саградиш кућу на камену, да се тако изразим.

Мислим да се око тога сви слажемо, али ми није јасно како бирате с ким ћете да градите кућу на камену ви који сматрате заљубљеност небитном или чак опасном. Јер ако изузмемо заљубљеност или ”варнице”, што рече Лејди Г, која је онда разлика између љубавне заједнице мушкарца и жене и било које друге заједнице људи? 

Подели на овим сајтовима

Dr demonologije M.Petrović kaže da je zaljubljenost opsednutost demonima.:smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...