Jump to content

Читање Акатиста , служење Свете тајне Јелеосвећења и ванредна богослужења у београдским црквама

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, PredragVId рече

Јесте.

а,добро...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Манастир Раковица, недељом од 11:30 акатист светом Нектарију Егинском.

manastirrakovica.jpg

Manastir Rakovica nalazi se na 11 km od centra Beograda, na kružnom putu, koji uz Rakovički potok skreće prema Avali. Njime prolazi autobus broj 47 (Slavija-Resnik), čija se stanica nalazi pored manastira. Od stanice tramvaja broj 3 i stanice autobusa broj 37 udaljen je oko jedan kilometar. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, JESSY рече

САБОРНА ЦРКВА

Молебан свим српским Светитељима служи се уторком у 17:00. 

sinisazikic03_5050e44b7b6eb.jpg

Молебан Србима светитељима био је јако значајан у вријеме мог младалаштва 80их година. Обично га је предводио неки патријархов викар, а проповједали су најбољи бесједници попут професора проте Лазара Милина. Након молебана и проповједи, одлазило се на предавања (трибине, представе, филмове) у сали Православног народног универзитета у згради Патријаршије. Била је то једна од ријетких духовних оаза у то вријеме.

Нешто касније, од 1984., је јм., сада епископ, Иринеј (Буловић) организовао Свеноћна Бденија у малој Цркви Светог Саве. Било је то изузетно искуство за нас младе. И сада мислим да би такво молитвено искуство користило младима у парохијским заједницама.

Подели на овим сајтовима

Кумораж, црква Свете Тројице недељом акатист чудотворној икони Пресвете Богородице, Непобедива победа. Лети је било од 17 сати. А сад незнам од колико је. Иначе, црква им је фрескописана и заиста је предивна.

2298424f1d9a236266899242fbf153b3.jpg?v=9

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Akatist Srpskim Svetiteljima, sredom u 17h,Crkva Svetog velikomučenika kneza Lazara. Adresa - Ulica XXI divizije br. 33, Zvezdara Beograd 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Akatist Svetom Nektariju, četvrtkom u 17h, Crkva Svetog velikomučenika kneza Lazara. 

Adresa - Ulica XXI divizije br. 33 Zvezdara, Beograd

Подели на овим сајтовима

Akatist Svetom velikomučeniku i čudotvorcu Mini, petkom u 17h, Crkva Svetog velikomučenika kneza Lazara. 

Adresa:Ulica XXI divizije br. 33, Zvezdara, Beograd 

Подели на овим сајтовима

Tačnije u 17h počinje Večernje Bogosluženje, a u nastavku su akatisti. Napomenula bih da se ostalim danima, posle Večernjeg Bogosluženja, čita molitva svetom Mini ispred njegove čudotvorne ikone. :-) 

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
On 1/24/2017 at 21:20, JESSY рече

Ako ima negdje podatak/tema o tome gdje se u BG cita Veliki pokajni kanon u vrijeme pocetka VP, molim te spoj/prekopiraj ovde :whackado:

I inace 'vanredna' bogosluzenja, neuobicajena, da imamo info na 1 mjestu, mozes prosiriti naslov.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
Света тајна Јелеосвећења у петак Покровској цркви

У петак четврте недеље Часног поста, 24. марта 2017. године у 17.00 сати, у Храму Покрова Пресвете Богородице у Кајмакчаланској улици биће служена Света тајна Јелеосвећења. Старешина и братство позивају парохијане којима је потребна ова Света тајна, да понесу спискове са именима живих сродника, као и литар уља и килограм брашна.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Dzesi, sluzi li se jeleosvecenje jos gdje i jos kad u Bg? ili je ovo jedinstvena prilika? Bilo bi jako korisno da ovu temu dopunimo informacijama...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Дијана. рече

sluzi li se jeleosvecenje jos gdje i jos kad u Bg

јелеосвећење није тако често и не зна се где је и када...црква то објави пар дана раније....а онда и ми овде ...:)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 2.3.2017. at 16:05, Дијана. рече

gdje se u BG cita Veliki pokajni kanon u vrijeme pocetka VP

у свим црквама...

On 2.3.2017. at 16:05, Дијана. рече

inace 'vanredna' bogosluzenja

У ВАЗНЕСЕЊСКОЈ ЦРКВИ СЕ СЛУЖИ ЛИТУРГИЈА СВАКИ ДАН...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Акатист преподобној мајци Параскеви, црква рођења св.Јована Крститеља на централном гробљу у 16 часова, Заплањска улица, иде аутобус 26.

Акатист Богородици Тројеручици сваке прве недеље у месецу, у 16 часова, такође храм у Заплањској улици.

Молебни канон св. Деспоту Стефану Високом Лазаревићу у Вазнесењској цркви сваке недеље у 17 сати.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...