RYLAH Написано Јануар 22, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 пре 20 минута, obi-wan рече kako si i sam konstatovao, izuzetno je vazan: dokle god ima slabih, vazno je da se pazi i na njih, tj. da se bez zaista preke potrebe ne iznosi sablazan/spoticanje pred njih. Jaka kisa jeste razlog, ali nije bas tako jak razlog. Naravno, sve mi znamo - i kako vajni kriticari koje si naveo tesko `oce ad se menjaju (ako ikako), ne zele da uce, ponasaju se kao pravi partizani, neretko sektaski, itd., itd. ALI, to nas - koji bi trebalo da smo svesniji - nikako ne oslobadja obaveze da bdimo i nad takvima, ma kako oni bili tvrdovrati i nedokazani. Nijednog coveka Hristos nije napustio, pa ni takve. To nikad ne sme da se zaboravi. Докле више?! Докле више да се у целом друштву, па сада и у Цркви, попушта увек онима који не могу да прате, који би да вуку уназад, који једноставно из неког личног комфора одбијају и саму помисао да свет не моће да се окамени?! Тако нећемо да свуда причешћујемо свакога, нећемо да јавно прозовемо неке клирике који су у очигледној прелести, нећемо да спречимо полиусекташење у својим парохијама, нећемо да некоме кажемо да проповеда јерес и паганштину... И све то због чега?! Да би дали шансу да се тврда срца отопле? Апостоли јесу говорили против саблазни, али за СВОЈУ БРАЋУ. Значи, оне који су већ у то време пришли "хришћанској јереси" и у то време били авангарда. Апостоли никад нису пазили да не саблазне фарисеје. Ми овде, често и на самом форуму, имамо посла са људима који се постављају као модерни фарисеји. Ено, може да се види и по појединим темама које се отварају: кад не могу да другима наметну своју фарисејштину, или кад се опали неки од тих "модерних месија" чије клипове деле по Интернету, онда отварају тему да кукају како је некад било много боље, како они не могу да се снађу у овом мору саблазни на форуму, како би они то све другачије... Докле бре више? Колико смо само добрих и квалитетних људи изгубили, пустили смо да буду заведени, зато што смо увек снисходили оним најтврђима, који не знају ни "Т" од теологије, нити имају и срце да поднесу све оно што Православље са собом носи? Колико више треба да изгубимо добрих младих људи због разноразних гуруа који одмах са одвикавања од дроге оду у монаштво, а чим се докопа монаштва, одмах крене да по Интернету дели клипове са својим проповедима? Православље, које је свуда и у сваком веку било авангарда у односу на друштвене токове, сада је доживело да буде киднаповано од стране шачице људи којима се цела теологија своди на "не дирај" и "не ваља то, пусти", и да пуштамо да нас полако ти ликови вуку са собом у блато. Не брате, ја мислим да о оваквим стварима увек треба да причамо отворено и без увијања, јер смо већ много изгубили, и као друштво и као Црква, због тога што смо таквим ћутали и снисходили, и нисмо схватили да треба да идемо напред, а такви ће да иду за нама, али ће увек да гунђају, јер им је то најбитније, јер су једино такви битни сами себи. Нека их, нека гунђају, али не по цену тога да спречавају друге који знају како треба и како се ради посао. Еп. Григорије, као и многи други, има много мана, али човек макар ради, труди се. И то се и види код њега у Епархији. И сви смо грешни, и свима свашта може да се нађе и пришије, али ако треба да бирам између њега и некога коме треба да се објашњава зашто су деца по киши уведена у олтар, за мене уопште нема дилеме. Драшко, kopitar, Lady Godiva and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јануар 22, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 Монахиње такође улазе у олтар са благословом и помажу свештенику за вријеме Литургије. Скоро се упокојила сестра Јулија из манастира Петковице која је обављала то послушање. RYLAH, obi-wan, Рапсоди and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 22, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 Kontam da su kanoni o ulasku zene u oltar doneseni iz prakticnih razloga posto zene mogu da imaju menstrualni ciklus i eventulano bi moglo doci do krvarenja i sto bi se reklo "oskrnavljenja svetinje", mada i sama krv nema tu sta da oskrnavi, radi se prosto o drevnoj paganstini koja je i tad bila ukorenjena jako i kojoj se snishodilo. Mozda tu jos moze da se dodai da bi prisustvo zene za vrijeme liturgije moglo nekog svestnika ili drugog vrsioca liturgije navesti na pomisli itd...dakle sve su u pitanju prakticni razlozi, a ne neki dogmatski koji zeni zabranjuju zato sto je zena. Kako god, kako vidim rijec je o djeci koja jos nisu dozivjela ni prvu menstruaciju, tako da zaista stavljati ovu djecu u navedene kanone bio bi besmislen cin. Jos jedan od brojinih primjera koliko je vazno kanone tumaciit pravilno i narocito u vrijeme u koje su doneseni. александар живаљев, Paradoksologija, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Васијан Написано Јануар 22, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 пре 1 минут, Justin Waters рече Kontam da su kanoni o ulasku zene u oltar doneseni iz prakticnih razloga posto zene mogu da imaju menstrualni ciklus i eventulano bi moglo doci do krvarenja i sto bi se reklo "oskrnavljenja svetinje", mada i sama krv nema tu sta da oskrnavi, radi se prosto o drevnoj paganstini koja je i tad bila ukorenjena jako i kojoj se snishodilo. Mozda tu jos moze da se dodai da bi prisustvo zene za vrijeme liturgije moglo nekog svestnika ili drugog vrsioca liturgije navesti na pomisli itd...dakle sve su u pitanju prakticni razlozi, a ne neki dogmatski koji zeni zabranjuju zato sto je zena. Иначе, не постоји стриктна забрана о уласку жене, већ забрана за сав лаикат уопште (свих који нису посвећени у клир). Што се жена тиче, имамо само премису "не приличи" из Лаод. Сабора. Дакле, нигде стриктне забране, већ извесно увођење реда и поредка. Што се тиче женског циклуса, ови Канони немају стриктне везе са тим. Канони који се тиме баве их удаљавају од Причешћа, што значи да нису ни долазиле на Сабрања. Што, наравно, нема везе са онтолошком реалношћу и не постоји ниједан валидни и утемељени богословски аргумент за такву забрану. Суштина је у заблазни, као што сте приметили добро. Сам Св. Василије Велики је због тога увео олтарску завесу, јер је Његов ђакон намигивао некој жени за време Литургије. Јанко, александар живаљев, Paradoksologija and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 https://m.youtube.com/watch?v=nsB5P4VsUdA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Васијан Написано Јануар 22, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 пре 18 минута, Justin Waters рече Kako god, kako vidim rijec je o djeci koja jos nisu dozivjela ni prvu menstruaciju, tako da zaista stavljati ovu djecu u navedene kanone bio bi besmislen cin. Jos jedan od brojinih primjera koliko je vazno kanone tumaciit pravilno i narocito u vrijeme u koje su doneseni. Била је ту и која одрасла жена... https://m.youtube.com/watch?v=nsB5P4VsUdA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 22, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 пре 3 минута, Васијан рече Била је ту и која одрасла жена... I treba. Rašo, Васијан, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 22, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 Управо сада, RYLAH рече Докле више?! Докле више да се у целом друштву, па сада и у Цркви, попушта увек онима који не могу да прате, који би да вуку уназад, који једноставно из неког личног комфора одбијају и саму помисао да свет не моће да се окамени?! Brate, sta ti bi odjednom? Bas sam se potrudio da mirno i odmereno napisem sta imam, evo i Vasijan je lepo potrvdio da je sve to dobro razumeo. Cemu sad ovakva vatra i zuc? Eno si skoro opominjao neke druge na forumu za zestinu, a vidi sad tebe. Ne bi trebalo da ista napisem i da dalje ulazim u raspravu, ali kako me ocigledno nisi razumeo skoro pa nimalo, evo probacu jos jedared da objasnim ukratko. Kao prvo - dokle tako? Doveka, ako tako treba. Tako zapoveda beskrajna Ljubav Bozija, koja zeli da se svi spasu. Mi ljudi ne odredjujemo meru (s)trpljenja (narocito ne tako ostro i sudijski), nase je da pazimo na duse bliznjih i na levo i na desno, da se tako izrazim, da nikog i ni zbog cega ne zanemarimo i ne zapostavimo. Ni Hristos nikog nije zanemario niti zapostavio, dosao je medju ljude kad je najmanje imalo prave poboznosti, nije cekao zlatno doba. Drugo, ako iko i igde, barem mi na ovom fourumu itekako javno prozivamo i klirike i sve ostale za propuste, provale i greske. Ne vidim da se u tome (navodno) krijemo i uzdrzavamo, ili da bilo ko od nas "snishodi" slabima na taj nacin. Bas naprotiv tome. Trece, svako ko je krsten jeste nas brat/sestra, jer je clan Crkve. Neka je i tesko (duhovno) bolestan/bolesna, opet je clan Crkve, em ono elementarno covekoljublje ocigledno nalaze da se o takvima bas narocito vodi racuna. Plus sto nasa hriscanska ljubav treba da je takva da brinemo svakako podjednako i o onima koji su van Crkve, kamoli o svojima. Da li bih uopste postavljao temu o omiljenim glumcima i umetnicima da ikad mislim ista drukcije? Cetvrto, ovde na forumu, ako smo brizljivi i strpljivi prema jednima, onda svakako treba da smo isto to i prema drugima, jer ako samo favorizujemo one koji su "nasi", e onda smo tek farijesi i licemeri. "Jer ako cinite tako onima koji vam vracaju (istom merom), sta posebno cinite?" Ljubav Bozija upravo je nadumna tim neiskazanim pozrtvovanjem bas za one za koje to u trenutku ima najmanje osnove. "Ne ostavlja li pastir 99 ovaca ako mu 1 zaluta, te ide i trazi zalutalu?" Peto, ja sto sam napisao bas sam napisao sasvim otvoreno, to mozes da vidis i sam, ne kapiram za sta me tu tacno prozivas? Sta to ja navodno prikrivam ovakvim odgovorom? Ako pazljivo procitas, kao sto ocigledno nisi, ja se pozivam na brizljivost i paznju, koje jesu direktan plod covekoljublja, a ne na bilo kakvo prikrivanje bilo cega, to prosto nema blage veze sa onim sto sam rekao. I konacno - dokle god budemo skloni biranju nekakvih strana u Crkvi, dokle god budemo skloni podelama i cepanjima, nema nam boljitka. Umesto da gledamo kako da zacelimo povredjeno, mi i dalje pricamo o tome ko je u pravu. Sve u svemu - zacin C. Nemam sta drugo da reknem. A inace, ovaj post si napisao sasvim i besprekorno u duhu upravo onih koje kritikujes - ostro, bezobzirno i navijacki. Ne znam da l` si to primetio... Васијан, александар живаљев, Јанко and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 22, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 пре 7 минута, Васијан рече Била је ту и која одрасла жена... Neka nema veze ni sa menstruacijom, ako su u pitanju pedagoski razlozi i tu treba takodjer pristupiti razumno. Eto bila je jedna zena sam taj put u izuzetnom trenutku, i ako ce se neki svestenik sabalznuti tokom liturgije zbog njenog prisustva onda zaista mislim da je takav svestenik veca opasnost i sablazan za sve ljude nego sam cin prisustva zene u oltaru. Lady Godiva, Paradoksologija, Васијан and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Јануар 22, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 пре 2 минута, obi-wan рече Brate, sta ti bi odjednom? Bas sam se potrudio da mirno i odmereno napisem sta imam, evo i Vasijan je lepo potrvdio da je sve to dobro razumeo. Cemu sad ovakva vatra i zuc? Eno si skoro opominjao neke druge na forumu za zestinu, a vidi sad tebe. Ne bi trebalo da ista napisem i da dalje ulazim u raspravu, ali kako me ocigledno nisi razumeo skoro pa nimalo, evo probacu jos jedared da objasnim ukratko. Kao prvo - dokle tako? Doveka, ako tako treba. Tako zapoveda beskrajna Ljubav Bozija, koja zeli da se svi spasu. Mi ljudi ne odredjujemo meru (s)trpljenja (narocito ne tako ostro i sudijski), nase je da pazimo na duse bliznjih i na levo i na desno, da se tako izrazim, da nikog i ni zbog cega ne zanemarimo i ne zapostavimo. Ni Hristos nikog nije zanemario niti zapostavio, dosao je medju ljude kad je najmanje imalo prave poboznosti, nije cekao zlatno doba. Drugo, ako iko i igde, barem mi na ovom fourumu itekako javno prozivamo i klirike i sve ostale za propuste, provale i greske. Ne vidim da se u tome (navodno) krijemo i uzdrzavamo, ili da bilo ko od nas "snishodi" slabima na taj nacin. Bas naprotiv tome. Trece, svako ko je krsten jeste nas brat/sestra, jer je clan Crkve. Neka je i tesko (duhovno) bolestan/bolesna, opet je clan Crkve, em ono elementarno covekoljublje ocigledno nalaze da se o takvima bas narocito vodi racuna. Plus sto nasa hriscanska ljubav treba da je takva da brinemo svakako podjednako i o onima koji su van Crkve, kamoli o svojima. Da li bih uopste postavljao temu o omiljenim glumcima i umetnicima da ikad mislim ista drukcije? Cetvrto, ovde na forumu, ako smo brizljivi i strpljivi prema jednima, onda svakako treba da smo isto to i prema drugima, jer ako samo favorizujemo one koji su "nasi", e onda smo tek farijesi i licemeri. "Jer ako cinite tako onima koji vam vracaju (istom merom), sta posebno cinite?" Ljubav Bozija upravo je nadumna tim neiskazanim pozrtvovanjem bas za one za koje to u trenutku ima najmanje osnove. "Ne ostavlja li pastir 99 ovaca ako mu 1 zaluta, te ide i trazi zalutalu?" Peto, ja sto sam napisao bas sam napisao sasvim otvoreno, to mozes da vidis i sam, ne kapiram za sta me tu tacno prozivas? Sta to ja navodno prikrivam ovakvim odgovorom? Ako pazljivo procitas, kao sto ocigledno nisi, ja se pozivam na brizljivost i paznju, koje jesu direktan plod covekoljublja, a ne na bilo kakvo prikrivanje bilo cega, to prosto nema blage veze sa onim sto sam rekao. I konacno - dokle god budemo skloni biranju nekakvih strana u Crkvi, dokle god budemo skloni podelama i cepanjima, nema nam boljitka. Umesto da gledamo kako da zacelimo povredjeno, mi i dalje pricamo o tome ko je u pravu. Sve u svemu - zacin C. Nemam sta drugo da reknem. A inace, ovaj post si napisao sasvim i besprekorno u duhu upravo onih koje kritikujes - ostro, bezobzirno i navijacki. Ne znam da l` si to primetio... Samo sto kad nekom podilazis on nece shvatiti da je duhovno bolestan kako ti kazes i da treba da se menja. Naprotiv. A podilazenjem svakoj gluposti da se jelte niko ne bi sablaznio ne cinimo li tako sablazan zdravom razumu? Pomoci nekom en znaci dati mu za pravo kad nije u pravu, to je podstrek da se nikad ne promeni. Crkva, kao i drustvo mislim da nema vise luksuz da gubi svoje najkvalitetnije ljude, jer i ako smo svi mi nistavni pred Bogom i jednako vredni nesumnjivo je da postoje ljudi koji su sposobniji od drugih i oni koji imaju dar od Boga da vuku napred, a takve stalno guramo na zacelje Васијан, Јанко and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 22, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 пре 2 минута, obi-wan рече Brate, sta ti bi odjednom? Bas sam se potrudio da mirno i odmereno napisem sta imam, evo i Vasijan je lepo potrvdio da je sve to dobro razumeo. Cemu sad ovakva vatra i zuc? Eno si skoro opominjao neke druge na forumu za zestinu, a vidi sad tebe. Ne bi trebalo da ista napisem i da dalje ulazim u raspravu, ali kako me ocigledno nisi razumeo skoro pa nimalo, evo probacu jos jedared da objasnim ukratko. Брате, нисам скочио на тебе, извини ако си тако схватио, само сам се надовезао на ту појаву у Цркви, која нас тера да нон - стоп шлајфујемо у месту, еда не бисмо неком случајно повредили његова осећања. И тако се гомилају проблеми сваке врсте, све се гура под тепих - да не бисмо неког саблазнили (иако се и тај израз жестоко профанисао, па се сад свашта под то подводи). И извини ако је моја реакција била мало жешћа, али не капирам више докле да се попушта, докле да сви тапкамо у месту због оних који једноставно одбијају да се помере са својих давно утврђених позиција, и који ће напред једино ако их вучеш или ако их гураш, и опет ће да гунђају, и све време ће да гунђају. И кад виде да је нешто боље, они опет гунђају и негодују. И да поновим, ако нисам био јасан, на кога сам мислио: на оне који су модерни фарисеји, отврдлих срца, не на браћу и сестре који једноставно нешто не виде или им се не да да виде. Јер је једно ако не видиш, друго ако не желиш да видиш, ма колико да ти се нешто врти пред очима. И ово се не односи само на Цркву, цело друштво нам је постало такво. Али, док можеш да кажеш да је друштво одувек било такво, у Цркви таквима није давано превише простора никад, до пре једно тридесетак година, и наставља да им се даје огроман простор, и да им се дозвољава да праве огромну штету, све у име неког снисхођења и тобожње љубави и бриге. пре 9 минута, obi-wan рече I konacno - dokle god budemo skloni biranju nekakvih strana u Crkvi, dokle god budemo skloni podelama i cepanjima, nema nam boljitka. Umesto da gledamo kako da zacelimo povredjeno, mi i dalje pricamo o tome ko je u pravu. Како зацелити повређено, шта ти конкретно видиш као решење? Рецимо, у ситуацији са Артемијем једино што би другу страну задовољило јесте да се један човек врати да буде Владика, да се сви његови противници отерају, и да му се да да ради шта му се прохте, можда да се постави и за папу у Србији, пошто је дух до сада урадио да им амбиције порасту оволико. ШТа би могло да буде решење да некоме ко не жели да чује допреш до ушију и срца? пре 11 минута, obi-wan рече ne kapiram za sta me tu tacno prozivas? Sta to ja navodno prikrivam ovakvim odgovorom? Није пост упућен конретно теби, само сам се закачио за оно што си рекао. Извињавам се поново ако је изгледало да нешто теби замерам или пребацујем. Лидија Миленковић, obi-wan, Јанко and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 22, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 пре 1 минут, Филозоф рече Samo sto kad nekom podilazis on nece shvatiti da je duhovno bolestan kako ti kazes i da treba da se menja. Naprotiv. A podilazenjem svakoj gluposti da se jelte niko ne bi sablaznio ne cinimo li tako sablazan zdravom razumu? Pomoci nekom en znaci dati mu za pravo kad nije u pravu, to je podstrek da se nikad ne promeni. Crkva, kao i drustvo mislim da nema vise luksuz da gubi svoje najkvalitetnije ljude, jer i ako smo svi mi nistavni pred Bogom i jednako vredni nesumnjivo je da postoje ljudi koji su sposobniji od drugih i oni koji imaju dar od Boga da vuku napred, a takve stalno guramo na zacelje Ma ko bre brate prica uopste o podilazenju?!?! Razlikujete vi ljudi uopste npr. podilazenje od elementarnog covekoljublja??? Jedno je kad pazljivo ucis druge, pre svega licnim primerom, i kod njih polako podstices napredak, a sasvim deseto je kad im brknes u ono jedno zdravo oko. I neverovatno je uopste da ovako nesto treba da se objasnjava, ne verujem sta citam... mozda je ovo sve od kad je Trump pobedio... Васијан, Иван ♪♫, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 22, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 пре 1 минут, RYLAH рече Брате, нисам скочио на тебе, извини ако си тако схватио, само сам се надовезао на ту појаву у Цркви, која нас тера да нон - стоп шлајфујемо у месту, еда не бисмо неком случајно повредили његова осећања. И тако се гомилају проблеми сваке врсте, све се гура под тепих - да не бисмо неког саблазнили (иако се и тај израз жестоко профанисао, па се сад свашта под то подводи). Eee, cekaj sad, ovo je srz pitanja. Ti koji stop-slajfuju su jedna strana problema, oni su izmdju ostalih i uzrocnici problema. S druge strane, oni koji brkaju "zilotima" u ono jedno zdravo oko su druga strana problema. Jel me sad razumes sta sam hteo da kazem? I jedno i drugo su krajnosti, i izazivaju nove probleme i podele, ne smanjuju rascep, ne gase pozar. пре 4 минута, RYLAH рече Како зацелити повређено, шта ти конкретно видиш као решење? Рецимо, у ситуацији са Артемијем једино што би другу страну задовољило јесте да се један човек врати да буде Владика, да се сви његови противници отерају, и да му се да да ради шта му се прохте, можда да се постави и за папу у Србији, пошто је дух до сада урадио да им амбиције порасту оволико. ШТа би могло да буде решење да некоме ко не жели да чује допреш до ушију и срца? Svakom pitanju treba da se pristupi pazljivo. Ja licno nemam pojma sta je resenje za ovo sto pitas, u onoj prvoj poruci sam se osvrnuo na paznju i brizljivost uopste. I kao sto kod tih "zilota" skoro poptuno nedostaje zelja za licnim menjanjem i ucenjem u veri, tako i kod nas drugih skoro pa sasvim nedostaje briga i paznja prema takvima. Vasijan se osvrnuo na ono prvo, a ja na ovo drugo. Дијана., Јанко, Васијан and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 22, 2017 Гости Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 пре 11 часа, Васијан рече А сасвим супротно, у несрећи својој, ови зборе : http://borbazaveru.info/content/view/6754/1/ . Шта очекивати од оваквих типоса којима је једини циљ да љују по Цркви, а све под велом бриге за Њу. Наравно, не брину се они ни најмање.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 22, 2017 Гости Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 пре 49 минута, Васијан рече Иначе, не постоји стриктна забрана о уласку жене, већ забрана за сав лаикат уопште (свих који нису посвећени у клир). Што се жена тиче, имамо само премису "не приличи" из Лаод. Сабора. Дакле, нигде стриктне забране, већ извесно увођење реда и поредка. Ово је истина. Нико не може од непосвећених за службу да улази у олатарски део, сем оних који имају благослов за то. У овом контексту, ова деца и свако коме је Владика благословио, може да уђе у олтарски део. Иначе, у женским манастирима монахиње које су за то одређене улазе у олтарски део, додају кадионицу, чисте олтар итд... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 22, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 "И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам." Volim_Sina_Bozjeg, Рапсоди, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука