grigorije22 Написано Август 8, 2017 Пријави Подели Написано Август 8, 2017 ŠTA SE DESI KADA UMREMO? Čovjek koji je umro dva puta ispričao je ovo 06.08.2017 - 16:44 A A A Times Arial Korisnik Reddita r00tdude koji je bio mrtav čak dva puta po dvije minute u dva različita slučaja, jednom kada je stradao u motorističkoj nesreći i drugi put kada se nakon operacije predozirao lijekovima protiv bolova, odlučio je ispričati kako je on doživio smrt. - Bila je samo crna praznina. Bez misli, svijesti, ničega. Oba puta jednostavno nisam bio tamo. Taj osjećaj je poput onog kad zadrijemaš. Kratki san bez snova, a kada se probudiš imaš osjećaj da si dugo spavao, a tek je prošlo 15 minuta. Znam da sam bio mrtav jedino jer su liječnici bili obvezni tu informaciju podijeliti sa mnom. Da mi nisu ništa rekli, ja bih mislio da sam zaspao i da nisam ništa sanjao. Dakle, osjetio sam nešto, a to nešto je bilo ništa. U oba slučaja doživio sam isto. Kad sam doživio prometnu jedino što sam pomislio bilo je 'sranje'. Drugi put osjećao sam bol, a onda odjednom nije više bilo ničega, nije bilo života. Onda kad sam se probudio ponovno sam osjetio bol. Jedina razlika je što sam prvi put bio svjestan događanja prije, a drugi me toliko boljelo da nisam baš bio svjestan okoline - ispričao je muškarac koji je dva puta umro. - Sada se definitivno manje bojim smrti. Znam da nije ništa gore od spavanja. Kad umreš samo prestaneš postojati, ništa zabrinjavajuće! Oduvijek sam bio ateist, no djelić mene se uvijek nadao da postoji Bog i raj ili nešto veće od nas. Mislim, tko ne bi želio da raj postoji? - ispričao je pa dodao: - I još uvijek sam ateist, ali sada znam da ne postoje ni Bog ni raj. Barem ne za mene. Vjerujem kako je vaše uvjerenje vaše uvjerenje. Jedina stvar koju dijelimo su naša iskustva, a ljudi moraju sami odlučiti u što vjeruju. Ljudi moraju prestati siliti druge da vjeruju u isto što i oni - kazao je. - Sve što sada želim u životu jest zabaviti se i učiniti živote drugih ljudi boljima jer jedino što ostaje iza mene kad umrem jest kakav sam utjecaj ostavio na ljude koji su još živi. I nadam se da će njihovo mišljenje o meni biti pozitivno. Smrt je smrt. Jednom kada umreš, to je to, gotovo je - zaključio je čovjek koji je umro dva puta. http://novi.ba/clanak/147785/sta-se-desi-kada-umremo-covjek-koji-je-umro-dva-puta-ispricao-je-ovo Sasa2000 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 8, 2017 Пријави Подели Написано Август 8, 2017 пре 42 минута, grigorije22 рече - Bila je samo crna praznina. Bez misli, svijesti, ničega. Prozivio sam ovakvo iskustvo prilikom operacije pneumatoraksa. Kad ti ubrizgaju opstu anesteziju, tijelo ti dodje u komatozno stanje blizu mozdane smrti, samo srce radi pumpajuci krv, tad ne mozes samostalno ni da dises vec ti uguraju neku cijev u usta cime doziraju kiseonik za pluca. Tijelo se dovode pod stanje kontrolisane smrti koje se i zivotu odrzava pomocu masina. Osjecaj je bas to kako opisuje Kinez. Nista, nistavilo, apsolutno nista i nicega se nesjecas dok si bio pod anestezijom, od momenta kada sam legao na sto i izgubio svijest i onda se probudio u intenzivnoj, u mojoj svijesti je prosla jedna sekunda, a u realnom vremenu oko osam sati. Nije dovoljno da me ubjedi da nema nista poslije, ali ipak dovoljno da se uvjerim sta je smrtno, a sta besmrtno. Џуманџи, "Tamo daleko", Sasa2000 and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 8, 2017 Пријави Подели Написано Август 8, 2017 "Nema duse ,duso!" jedan profesor svom studentu. Sasa2000 and Страле је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Август 8, 2017 Пријави Подели Написано Август 8, 2017 1 hour ago, Justin Waters рече Prozivio sam ovakvo iskustvo prilikom operacije pneumatoraksa. Kad ti ubrizgaju opstu anesteziju, tijelo ti dodje u komatozno stanje blizu mozdane smrti, samo srce radi pumpajuci krv, tad ne mozes samostalno ni da dises vec ti uguraju neku cijev u usta cime doziraju kiseonik za pluca. Tijelo se dovode pod stanje kontrolisane smrti koje se i zivotu odrzava pomocu masina. Osjecaj je bas to kako opisuje Kinez. Nista, nistavilo, apsolutno nista i nicega se nesjecas dok si bio pod anestezijom, od momenta kada sam legao na sto i izgubio svijest i onda se probudio u intenzivnoj, u mojoj svijesti je prosla jedna sekunda, a u realnom vremenu oko osam sati. Nije dovoljno da me ubjedi da nema nista poslije, ali ipak dovoljno da se uvjerim sta je smrtno, a sta besmrtno. u potpunosti isti opis kao ja pri operaciji slepog creva. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Princess Bella Написано Август 8, 2017 Пријави Подели Написано Август 8, 2017 пре 1 сат, Justin Waters рече Prozivio sam ovakvo iskustvo prilikom operacije pneumatoraksa. Kad ti ubrizgaju opstu anesteziju, tijelo ti dodje u komatozno stanje blizu mozdane smrti, samo srce radi pumpajuci krv, tad ne mozes samostalno ni da dises vec ti uguraju neku cijev u usta cime doziraju kiseonik za pluca. Tijelo se dovode pod stanje kontrolisane smrti koje se i zivotu odrzava pomocu masina. Osjecaj je bas to kako opisuje Kinez. Nista, nistavilo, apsolutno nista i nicega se nesjecas dok si bio pod anestezijom, od momenta kada sam legao na sto i izgubio svijest i onda se probudio u intenzivnoj, u mojoj svijesti je prosla jedna sekunda, a u realnom vremenu oko osam sati. Nije dovoljno da me ubjedi da nema nista poslije, ali ipak dovoljno da se uvjerim sta je smrtno, a sta besmrtno. Nesto slicno se desava i kad padas u nesvest. Vidis ljude oko sebe kao u nekom filmu, ali nisi u stanju da reagujes. Ne mozes da kazes ni rec, polako ti se gase cula i kao da tones u san. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 8, 2017 Пријави Подели Написано Август 8, 2017 пре 15 минута, Princess Bella рече Nesto slicno se desava i kad padas u nesvest. Vidis ljude oko sebe kao u nekom filmu, ali nisi u stanju da reagujes. Ne mozes da kazes ni rec, polako ti se gase cula i kao da tones u san. Nisam nikad pao u nesvijest, ali sam bio blizu . Ali ono moze nekad biti i postepeno, mozda mozes imati i neke snove ne znam. Ali kad ti daju anesteziju, to tako brzo djeluje, ja prije nego sam se probudio na intenzivnoj posljednje se sjecam sestara kako me namjestaju na operacionom stoli nemam pojma ni kad su mi je dali jer me nisu upozoravali da brojim do deset, bilo je samo puf i odjednom se kao carolijom nadjoh lezeci sa maskom na licu u intenzivnoj i cuh glas evo ga budi se.... Џуманџи and Princess Bella је реаговао/ла на ово 1 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 8, 2017 Пријави Подели Написано Август 8, 2017 Цитат Jednom kada umreš, to je to, gotovo je - zaključio je čovjek koji je umro dva puta. Врхунски! ГрешниСлуга, Justin Waters, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Август 8, 2017 Пријави Подели Написано Август 8, 2017 Imao sam dve teške saobraćajne nesreće u razmaku od deset godina, prvu 1991. i drugu 2001. godine. Četiri operacije sam imao pod totalnom anestezijom. Kada sam "vaskrsnuo" nisam se sećao ničega, osim što me je posle užasno bolelo celo telo i što sam bio jako žedan. Ono što je na mene nakon svega ostavilo dubok utisak je ne-prolaznost vremena odnosno nepostojanje istog dok sam bio "mrtav". (Ovaj tekstić je velika budalaština, ali s obzirom da je vreme godišnjih odmora i da ovakvi opskurni "teleprompterski" pastiš sajtovi moraju od nečaga da žive, a žive od klikova i reklama za igrice i vendoksin-magiju, ne bi trebalo biti toliko naivan i verovati svakakvim glupostima) Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 8, 2017 Пријави Подели Написано Август 8, 2017 Kad sam bio klinac, igrali smo fudbal kod trafo stanice. Nacrtali na zidu gol od belih linija, ja branio, drugari sutali loptu da mi daju golove. Pored zida gde smo nacrtali gol, bio je ulaz za transformator i dva stepenika. U jednom trenutku, lopta me je pogodila direktno u srce, i odjedanput sam ostao bez vazduha i poceo sam da se gusim. I, posle pet sekundi, pao sam u nesvest, na gornji stepenik od ulaza u transformator. Medjutim, jasno i glasno sam cuo drugare, kako vicu, .....sta mu je, sta se desilo. Ne znam koliko sam bio u nesvesti, ( imam utisak, par desetina sekundi ), odjedanput sam se skotrljao sa stepenika i probudio sam se. Drugara nije bilo nigde, uplasili se i pobegli. I ja sam sam bio skroz u nekom cudu. Nisam uopste znao sta mi se desilo i otrcao sam kuci. I, zaboravio sam na ovaj dogadjaj. Samo sam se pomalo secao na njega. Sad sam se setio ponovo, posto se vodi prica o ovim vantelesnim stvarima. Ne znam kako, verovatno je srce stalo na trenutak i pao sam u nesvest, ali, secam se da sam imao potpunu svesnost okoline i razgovora ovih mojih drugara. Vrlo cudno i tesko iskustvo. P.S. Sad sam se setio. Dok su oni drugari govorili, sta mu je,.... ja sam, u sebi samome, pricao , dajte dodjite , sta cekate, pomognite mi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istok17 Написано Новембар 19, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2017 Muci me pitanje besmrtnosti duse a na ovom forumu sam naisao na razna tumacenja. Zamolio bih nekog od teologa, ukoliko ima vremena, da mi objasni da li je tacan svetootacki stav da dusa nakon smrti izlazi na pojedinacni sud te u skladu sa svojim zivotom dobija privremeno blazenstvo ili privremenu kaznu? Ili ipak dusa kako neki kazu 'spava' te ce vaskrsnuti u dan strasnog suda. Ukoliko je ovo drugo (a koliko znam nije) je li pogresna praksa sto se molimo svetiteljima? A ako nije nijedno od ovoga, sta je onda prava istina? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 19, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2017 Ja bih ti preporučio da pročitaš Katihizis svetoga vladike Nikolaja.Tu ćeš da nađeš odgovore na tvoja pitanja.Isključiti besmrtnost duše iz Predanje PC znači osakatiti Predanje.Ali voleo bih i ja baš da čujem neke teologe ovde po tom pitanju.... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 19, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2017 Тема спојена Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istok17 Написано Новембар 19, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2017 пре 16 минута, Кратос рече Ja bih ti preporučio da pročitaš Katihizis svetoga vladike Nikolaja.Tu ćeš da nađeš odgovore na tvoja pitanja.Isključiti besmrtnost duše iz Predanje PC znači osakatiti Predanje.Ali voleo bih i ja baš da čujem neke teologe ovde po tom pitanju.... Sad sam citao dogmatiku Jovana Zizjulasa gdje on kaze da je dusa deo covjeka a ne covjek. Koliko sam shvatio, on kaze da se ne moze govoriti o besmrtnosti duse, nego o besmrtnosti covjeka (tijela i duse). Medjutim, mene zanima sta se desava sa tim jednim dijelom covjeka, tj. sa dusom neposredno posle smrti? Nadam se da ce neko od teologa odgovoriti ukoliko bude imao vremena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2017 пре 20 часа, Istok17 рече Sad sam citao dogmatiku Jovana Zizjulasa gdje on kaze da je dusa deo covjeka a ne covjek. Koliko sam shvatio, on kaze da se ne moze govoriti o besmrtnosti duse, nego o besmrtnosti covjeka (tijela i duse). Medjutim, mene zanima sta se desava sa tim jednim dijelom covjeka, tj. sa dusom neposredno posle smrti? Nadam se da ce neko od teologa odgovoriti ukoliko bude imao vremena. Brate šta će ti to besmrtna ili smrtna duša kad imaš vaskrsenje kao najsladju radost hrišćanske vere. Dakle umire duševno telo vaskrsava duhovno telo kako nas uči apostol Pavle, apostoli se nisu bavili besmrtnošću ili smrtnošću duše nego vaskrsenjem čoveka. Paradoksologija and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istok17 Написано Новембар 20, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2017 пре 51 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Brate šta će ti to besmrtna ili smrtna duša kad imaš vaskrsenje kao najsladju radost hrišćanske vere. Dakle umire duševno telo vaskrsava duhovno telo kako nas uči apostol Pavle, apostoli se nisu bavili besmrtnošću ili smrtnošću duše nego vaskrsenjem čoveka. Upravu ste. Ma to sam vise pitao zbog naseg postovanja svetitelja i molitvenog obracanja njima. Zanimalo me je li to isparvna praksa (a ja smatram da jeste), tako da sam samo htio necije misljenje povodom toga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука