Jump to content

Највеће искушење за човека је...?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Kratos рече

A el možemo reći da je Sin Božiji imao neki pol?

Јок.

Одлучио се за мушки мало пре него је дошао у свет да би га могли разумети, већ сам објаснио. Зато и за Оца каже да је Отац. Могао је `ладно рећи и мајка ал` онда нико не би ни покушао Мајку бар мало разумети, а камо ли слушати. Ви`ш шта ради омладина, и како мајке васпитавају своје ћери. Све више певаљки и старлета. ;) 

Највеће искушење за човечицу данас је не бити старлета или звезда пинка-гранда-хепија...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 127
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Kratos рече

A el možemo reći da je Sin Božiji imao neki pol?

Наравно, то треба напоменути. Друго је христолошко учење где имамо потпуног Човека као сина Маријиног, итд. све о самом Исусу Христу, а оно што сам напоменуо о бесполности, односи се на такозвано ,,учење о богословској Тројици'', тј. на трансцендентне појмове.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, kordun рече

a mi jos slavimo majcin dan, sve kontra od Boga radimo

Bogorodica je slavna jer je rekla muškarcu da,neka bude po tvojoj volji.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Šalim se ja malo,mislim da je  Bog iznad svakog našeg pojma pa i pojma polnosti.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Kratos рече

Bogorodica je slavna jer je rekla muškarcu da,neka bude po tvojoj volji.:smeh1:

Ја мислио зато што је била једина жена која је умела да ћути...

"А Марија чуваше све речи ове и слагаше их у срцу своме."

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, kordun рече

za mene je Bog musko i nosi bradu ko pravi vojvoda, a  vi kako ocete

Резултат слика за god morgan freeman

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јанко рече

Ја мислио зато што је била једина жена која је умела да ћути...

"А Марија чуваше све речи ове и слагаше их у срцу своме."

Al je rekla da.Bogorodica je paradigma prepuštanja Božijoj volji,Iz te volje se i rađa novi čovek.:)

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Џуманџи рече

Шта ми урадисте од теме, лол :))

Vidi šta su mi uradili od teme, mama :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Како тумачите кушања која је Христос доживео у пустињи? Шта је у њима, по вашем мишљењу, кључно?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Хајде, Џу, поставила си питање, ја набацао пар одговора а ти ћутиш...

Објасни док нисмо отишли у 3π/4 са темом, немо` одма` нова...

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Џуманџи рече

Како тумачите кушања која је Христос доживео у пустињи? Шта је у њима, по вашем мишљењу, кључно?

Реално, "кад си гладан, ниси сав свој". :)))

Вероватно су га у то време тако многи доживели.

Кад бих могао толико да не једем био бих преподобнији од Мурамасе.:ani_biggrin:

Многи монаси су мислили да је у томе тајна (ригорозан пост, од тога ће ум да се смири) па су постали нервозни дијабетичари.

Други су мислили да је довољно пазити на ум без телесног подвига. Постали су дебељушкасти гуруи који "све знају" ал` само теоретски. Праксис мршава двојка.

Трећи су пронашли средњи пут, а при крају тог пута (истина, врло малом броју подвижника) је и такав ригорозни пост дошао као последица обитавања ума у срцу без потребе за овоземаљским.

Дакле, кушања су ту ради поуке нама да знамо куда води сласт (стомакоугађање), част (чудотворац) и власт (сва земаљска царства), "него иштите најпре Царство Небеско, а остало ће вам се додати".

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Џуманџи рече

Po meni je to završni spoj telesnog i duhovnog ono što nam Hristos sve vreme jako naglašava.

Dakle u tom kušanju u pustinji kad je Hristos završno ogladnio i kad su ga nagoni lomili da uzme hleb, reče mu djavdjav ponudu za hleb. Medjutim Hristos koji govori i uči: "Ne živi čovek samo od hleba, nego i od svake reči Gospodnje, čeka momenat od Boga blagosloven da bi se nahranio i to toliko jako čeka da mu nije dovoljno samo to što je fizički gladan.

Dakle jedan kompletan spoj tela i duha, gde ti ništa ne vredi da se nasitiš telesno a da dušu izgubiš, to je podjednako fizičkoj smrti i Hristos je ovim pobedio smrt u svim pravcima.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...