Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Ne koristim ga u pogrešne svrhe. Ukoliko je Milan kritičar ekstremnog biblijskog doslovizma (što kreacionizam nije) onda bih se ja tu sa Milanom mogao složiti. Biljanu ne bih da komentarišem. Njena vera u abiogenezu je....(nemam reč, a da ne bude psovka, pa neću ništa da napišem). 

Metaforično...ta rečenica je metafora. Time sam samo skratio opis podataka iz Sašinog teksta...

Ne razumijes, Milan je kriticar i doslovnog kreacionizma i ID-a i svega slicnog. Milan ce za sebe uvijek reci da je naturalista, kao u ovoj emisiji gdje mora indirektno da brani prof. Aleksandru Pavicevic od njenih povremenih kvazipravoslavnih lupetanja.

https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiqvsjM_qrRAhURcVAKHUGyDxoQtwIIITAB&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DVW6avJbSxas&usg=AFQjCNGedfr8hbxEf0ukxQo3TDxhwb56Tg&bvm=bv.142059868,d.ZWM

Abiogeneza je nesto drugo i time se Biljana Stojkovic ne bavi, ali se i ona i Milan oko toga slazu, odnosno hipoteze koje nam se nude zadnjih godina djeluju sve smislenije.takodje se slazu oko kritike genocentricne evolucije, Dawkinsa, vise su na strani Ernest Mayr i Stephena Jay Goulda, jer evolucija postoji na vise nivoa, kao sto lijepo pise u Mark Riidley-evoj knjizi o evoluciji ili u Futuyaminoj.

Baci malo pogled na ovaj nas sajt:

http://bioloska.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ivan Marković рече

Sve što je vredno kod drugih, svojina je nas hrišćana...reče sveti Justin Filosof, zaštitnik mog reda....:ani_biggrin:

Ne ti upravo radis ono sto rade kreacionisti, ponavljaju ko pokvarene ploce i vade iz konteksta, sto je jadno za nekoga ko zeli da se bavi filozofijom kosmologije.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Ne razumijes,

Razumem. Od njega, koji se sa mnom (ili ja sa njim) ne slaže(m) u svemu, ja uzimam ono što valja, da bih upotrebio za svoju tezu...to je sasvim legitiman postupak. Nisam ja njega ovde upotrebio u smislu pozivanja na autoritet. Ako si to mislio, pogrešio si. Što se ostalog tiče, hvala za linkove. Pogledam kad uzmognem.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ronald рече

Ne ti upravo radis ono sto rade kreacionisti, ponavljaju ko pokvarene ploce i vade iz konteksta, sto je jadno za nekoga ko zeli da se bavi filozofijom kosmologije.

Da li je jadno ili ne nek proceni ostatak auditorijuma. Ja ništa nisam izvadio iz konteksta, jer je dostupan ceo tekst, pa svako može da proveri. Milan neka opšta načela koja postoje u metodologiji i filozofiji nauke koristi za podršku svojoj tezi, ja to isto radim. Razlike nema. Sad, što se tebi više sviđa njegova, a manje moja teza, pa to je tvoj problem. Fajerabend se ne bi ovde mnogo opredeljivao. Rekao bi :"Evereything goes...". I nemoj sad još i ti da počneš da me vrtiš jer će radi blok...:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ronald рече

Abiogeneza je nesto drugo i time se Biljana Stojkovic ne bavi, ali se i ona i Milan oko toga slazu, odnosno hipoteze koje nam se nude zadnjih godina djeluju sve smislenije.

A to šta kome deluje smisleno je posebna priča...tako da to ne upotrebljavaj kao argument. 

Подели на овим сајтовима

Ivane Markovic

Ja to nisam upotrebio kao argument, vec naglasio.

Evoluciju mozes kritikovati, makar ove stvari samo u okviru evolucije, jer ja ne vidim da si se ti pozvao na nekog filozofa biologije ili na neki strucni rad iz evolucione biologije.

Fojerband je i demokratiju idealizovao tako sto je mislio da laici mogu isto tako legitimno da odlucuju o nekim naucnim pitanjima bez obzira na prethodno znanje sto je smijesno jer su upravo mehanizmi kojim se nauka brani od kvazinauke ugradjeni u njen kriticki pristup za razliku od religije.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ivan Marković рече

A to šta kome deluje smisleno je posebna priča...

На велику, васеленску жалост... :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Justin Waters рече

Zidarski argument. Zamisli da naidjes negdje na pustom ostrvu kucu...neces pomisliti kako je ona sama od sebe evoluirala vec da ju je izgradio inteligentan tvorac, ako tako jeste onda kako tek komplikovanije stvari poput zivotinja i biljaka mogu evoluirati....... Kad sam ja to jednom davno koristio u raspravama, sad me sramota sto sam se vatao takvog jednog idiotskog stava. 

A sveta slučajnost  udara groma u hemijsku supicu i gomile sudaranja širom kosmosa koji su formirali zemlju na savršenoj poziciji za nastanak i razvoj života su ti neidiotski stavovi?To je ravno verovanju da uzmeš hiljade slova i baciš u vis i oni padnu i ne samo da formiraju smislenu rečenicu nego čitav roman i to onaj besteseler.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ronald рече

Ivane Markovic

Ja to nisam upotrebio kao argument, vec naglasio.

Evoluciju mozes kritikovati, makar ove stvari samo u okviru evolucije, jer ja ne vidim da si se ti pozvao na nekog filozofa biologije ili na neki strucni rad iz evolucione biologije.

Fojerband je i demokratiju idealizovao tako sto je mislio da laici mogu isto tako legitimno da odlucuju o nekim naucnim pitanjima bez obzira na prethodno znanje sto je smijesno jer su upravo mehanizmi kojim se nauka brani od kvazinauke ugradjeni u njen kriticki pristup za razliku od religije.

Odlično.Da li ti prihvataš naučni metod kao merodavan kriterijum i merilo?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ronald рече

Na to se pozivao Avokado i drugi...on branio, mi kritikovali. 

пре 15 минута, Ronald рече

Pa šta. Ja od Fajerabenda uzimam ono šta valja. I Njutn se bavio astrologijom pa mu to nećemo zameriti. Ne treba da te podsećam čime se sve bavio Kepler...pusti to...to je ad hominem...pa Ajnštajn je prevario Milevu i šutnuo je...pa jel to lepo? Nije! Ali veze nema sa njegovim radom. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...