Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 17 минута, Avocado рече

Ne, one tvrdnje se ne zasnivaju na principu kretanja u nazad...  

,,Сва три ова аргумента ослањају се на идеју о бесконачном кретању у назад и позивају се на Бога који треба да то оконча.“  рече Докинс

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 19 минута, Avocado рече

beskonačni regres ili progres nije moguć, onda ne postoji večan um koji ima beskonačan tok misli u nazad, jer ako je tok misli u tom pravcu beskonačan, onda taj um nikada ne bi došao do sadašnje misli.

У Богу нема тока, већ мировање, управо зато и постоји од увек или од вечности.

И нема узрочно-последичног следа, који постоји у условљеној Стварности тј. материји, овом овом свету тј. створеном суштаству!  

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, grigorije22 рече

Jel moze egzorcizam i cudesna iseceljenja pred mostima svetih da budu dokaz? Da li bi mogao da navedes neke studije o klasicnim dokazima za postojanje Boga? Mozda mozemo da kazemo da se Bog otkrio dokazima onoliko za one koji hoce da ga slede, i isto toliko sakrio za one koji ga ne zele.

Види Грег, ја сам неко ко не верује. Не могу да кажем ни да знам (интелектуално), али живим у Христу. Тако да немам ни наде. Једноставно дишем у Господу. Био сам протагониста многих егзорцизама и исцелења, као што сам ти одмах могао рећи да одређена особа неће преживети. Али то нису објективни докази. 

Не треба преводити са "чудо" оно што је Ис радио, него са "знамење", знак. Нема објективности. Чудим се духовном слепилу ових мојих опонената, јер као да нису прочитали у Марка: И због њиховог неверовања Ис не могаше да учини многа чуда, него нека ситна. Ја сам имао један аналоган случај. 

Зато ми не можемо да говоримо о доказима него о путоказу који нам Бог даје. Вера је ствар интеракције, сусрета између особа, а он је условљен емоцијом, способношћу слушања и виђења. У Писмима имаш на много места кад Бог вели да ослепљује оне који имају очи, да оглувљује оне са слухом, да окамењује оне који имају срце од меса. Није реч о предестинацији на проклетство, него о томе што овима Бог каже: Лаку ноћ, јер неће да му се у љубави окрену. 

Објективно гледано, ја живим лоше. У релативном сиромаштву и порузи. Међутим, ја то не видим тако, јер чинодејствујем, молим се стално, живим у светлости и радости. Слагао бих кад бих рекао супротно. Зато је мени настрано сво ово суботарство које заговара поп и неки око њега. 

Прво знамење које направи Исус би да напије већ поднапите! Зато и вама саветујем да се напијете, не да саветујете људима да не пију вина јер је оно забрањено Писмом! Које је то лудило! Исус обеућује оне који су се већ поднапили, ови лудаци и хулитељи на Бога и на све што је свето, веле да не пијемо! Јер они хоће здрав и трезвен живот! По разуму! Да им је све доказано! 

Зато немој да си неодлучан, него узми да живиш у светлости. Бог је љубав, и ко воли, тај је познао Бога. А знаћеш да је љубав ако волиш ближњега, а и непријатеља! То ти је објективни критеријум да ходаш у светлости.     

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Тако да немам ни наде.

О, Господе!

Помози му!! 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Види Грег, ја сам неко ко не верује. Не могу да кажем ни да знам (интелектуално), али живим у Христу. Тако да немам ни наде. Једноставно дишем у Господу. Био сам протагониста многих егзорцизама и исцелења, као што сам ти одмах могао рећи да одређена особа неће преживети. Али то нису објективни докази. 

Не треба преводити са "чудо" оно што је Ис радио, него са "знамење", знак. Нема објективности. Чудим се духовном слепилу ових мојих опонената, јер као да нису прочитали у Марка: И због њиховог неверовања Ис не могаше да учини многа чуда, него нека ситна. Ја сам имао један аналоган случај. 

Зато ми не можемо да говоримо о доказима него о путоказу који нам Бог даје. Вера је ствар интеракције, сусрета између особа, а он је условљен емоцијом, способношћу слушања и виђења. У Писмима имаш на много места кад Бог вели да ослепљује оне који имају очи, да оглувљује оне са слухом, да окамењује оне који имају срце од меса. Није реч о предестинацији на проклетство, него о томе што овима Бог каже: Лаку ноћ, јер неће да му се у љубави окрену. 

Објективно гледано, ја живим лоше. У релативном сиромаштву и порузи. Међутим, ја то не видим тако, јер чинодејствујем, молим се стално, живим у светлости и радости. Слагао бих кад бих рекао супротно. Зато је мени настрано сво ово суботарство које заговара поп и неки око њега. 

Прво знамење које направи Исус би да напије већ поднапите! Зато и вама саветујем да се напијете, не да саветујете људима да не пију вина јер је оно забрањено Писмом! Које је то лудило! Исус обеућује оне који су се већ поднапили, ови лудаци и хулитељи на Бога и на све што је свето, веле да не пијемо! Јер они хоће здрав и трезвен живот! По разуму! Да им је све доказано! 

Зато немој да си неодлучан, него узми да живиш у светлости. Бог је љубав, и ко воли, тај је познао Бога. А знаћеш да је љубав ако волиш ближњега, а и непријатеља! То ти је објективни критеријум да ходаш у светлости.     

Hocu, ali imam jedan problem. Zarazio me virus racionalizma pa bih hteo sebe da umirim pricom o dokazima. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Благовесник рече

Реално није могућ бесконачан број догађаја у назад, јер, како је то управо теолог Александар Милојков указао (када сам раније  навео цитирани доказ) је то што - у том случају не би могли доћи ни до садашњег тренутка.

Samo si ponovio tvrdnju povodom koje sam izneo primedbe... nisi ništa rekao o primedbama... nisam siguran šta misliš da time postižeš...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, grigorije22 рече

Hocu, ali imam jedan problem. Zarazio me virus racionalizma pa bih hteo sebe da umirim pricom o dokazima. 

Па умрећеш са доказом... 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Благовесник рече

,,Сва три ова аргумента ослањају се на идеју о бесконачном кретању у назад и позивају се на Бога који треба да то оконча.“  рече Докинс

Argumenti se oslanjaju na tu ideju... ali ne i citirane tvrdnje... ja sam te pitao za to odakle ti ideja da su te tvrdnje tačne...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Благовесник рече

О, Господе!

Помози му!! 

Ти си јако лимитиран дјечарац. На српском: Глуп си као ћускија. Теби морам да преведем пошто видим да иоле измештени текст не умеш да прочиташ. 

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Avocado рече

Mada smo posle došli do neke zabavne ideje po kojoj Bog ima samo jednu nepromenjivu misao, a dobar deo Biblije u kojem on nešto odlučuje, kaje se, menja mišljenje i stav o nečemu i slično, to valjda nije tačno ili tako nešto... to je izgleda neki Bog u komi... :)

... nije koma, mozda si mislio kontekst ... :D ..ima to' svoje zasto i zbog cega se Bog kao kaje i kao da menja misljenje, nasao sam nesto od sv.Avgustina :

" 25. Srdžba Božja nije smutnja njegove duše, nego je sud kojim se nameće kazna grijehu. A njegovo razmišljanje i predomišljanje samo je nepromjenjivi razlog promjenjivih stvari. Jer, za razliku od čovjeka, Bog se ne kaje ni zbog jednog svojeg čina , jer njegova je odluka o svima stvarima tako postojana kao što je i njegovo predznanje pouzdano. Jer, kad se Pismo ne bi služilo takvim riječima, onda se ono ne bi toliko približilo svim vrstama ljudi, o kojima se skrbi, i da zastraši ohole i da potakne nemarne i da zaposli znatiželjne i da nahrani razumne; a toga ne bi učinilo da se prvo nije prignulo i nekako spustilo do onih na zemlji. (O drzavi Bozijoj, 15, 25)

Bog se 'nekako dovija da na sve moguce nacine' :POPOcorn1: ,.......da se kroz pricanje Pisma prilagodi svesti svih ljudi kako bi shvatili njegove poruke (kako pise Avgustin ) ....zbog toga i imamo mnoge slike Boga kao da je obican covek koji se kaje, gnevi se, promislja, itd...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Благовесник рече

У Богу нема тока, већ мировање, управо зато и постоји од увек или од вечности.

Da, Bog u komi je moguć čak i ako je beskonačan niz misli nemoguć... samo nisam siguran šta postižeš komiranjem Boga radi jednog lošeg argumenta...

пре 10 минута, Благовесник рече

И нема узрочно-последичног следа, који постоји у условљеној Стварности тј. материји, овом овом свету тј. створеном суштаству!  

To je već suprotno dobrom delu Biblije koji o određenim postupcima Boga govori kao da su posledice nečijih dobrih ili loših postupaka... ali, naravno veruj u šta god želiš...

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Avocado рече

Da, Bog u komi je moguć čak i ako je beskonačan niz misli nemoguć... samo nisam siguran šta postižeš komiranjem Boga radi jednog lošeg argumenta...

Дечко није свестан своје несвести... Ја сам обесхрабрен. Ови морају да помру као Мојсијеви у пустињи. 

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Zoran Đurović рече

Дечко није свестан своје несвести... Ја сам обесхрабрен. Ови морају да помру као Мојсијеви у пустињи. 

Nemoj da si tako strog.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Nemoj da si tako strog.

Па пошто се позивају на Оце и Писма, онда по томе и да им се суди. Јер рече Исус: Каквом мером мерите, таквом ће вам се мерити и каквим судом судите, таквим ће вам се судити. Лепо их је упозорио, а они се q... Уста им препуна Бога и побожности, а ждрело су паклено. Ови људи су атеисти, ниси ти. Прецизније, ови људи су богоборци, не једноставно безбожници.      

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Па пошто се позивају на Оце и Писма, онда по томе и да им се суди. Јер рече Исус: Каквом мером мерите, таквом ће вам се мерити и каквим судом судите, таквим ће вам се судити. Лепо их је упозорио, а они се q... Уста им препуна Бога и побожности, а ждрело су паклено. Ови људи су атеисти, ниси ти. Прецизније, ови људи су богоборци, не једноставно безбожници.      

(moram... :D)

2.gif.cb5246eba67db339c894beab5d047f3f.gif

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...