Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 19 минута, Justin Waters рече

Ale...tebi ne treba nikakva prenesena značenja navoditi. 

U prirodi "kafa sa malo šećera" je jedna vrsta "kafa sa mnogo šećera" je druga vrsta i ne mogu da se pare jedno s drugim. 

ma, okey,.... ja sam izneo svoje glediste o prici o 'kafenisanju', ti imas tvoje glediste,.. to je to,...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, cloudking рече

Mogu samo da kazem da si dostojan goranov ucenik, svaka ti cast. 

Нисам учествовао у кафенисању, јер знам са ким имам посла. Сада да питаш Боксита и Горананду шта се збива кад би помешали киселину и бази, ове би опет остале то. Не би се добило ништа треће.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Branka62 рече

@Bokisd piješ li ti kafu?

Ko to moze da zna? Misim, on to moze da zove i kafom...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, drvce рече

E, a kako razlikujes kafu od secera kad su to sve i onako protoni, neutroni i elektroni?

el' mozemo da zavrsimo, (da malo u miru gledam NFL , imam i ja dusu.... :D)

(drugi je kontekst oko kafenisanja...)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

ma, okey,.... ja sam izneo svoje glediste o prici o 'kafenisanju', ti imas tvoje glediste,.. to je to,...

Bez obzira, kada fundamentalno griješiš makar iznosio svoje mišljenje mora ti se ukazati gdje ne razumiješ stvari. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

el' mozemo da zavrsimo, (da malo u miru gledam NFL , imam i ja dusu.... :D)

(drugi je kontekst oko kafenisanja...)

Naravno.

• Свиђа ми се 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Pa postoji sloboda izražavanja... Votson je slobodan da izrazi svoje mišljenje o crncima... Cold Spring Harbor Laboratory je slobodan da izrazi svoje mišljenje o Votsonu tako što će mu oduzeti počasne titule koje mu je dodelio... ne razumem u čemu je problem? Jel samo rasisti imaju slobode?

Hmm ovo sa Votsonom nekako nije u duhu pomenutih sloboda ... Nema tu neke pravde, jednakosti i logike u širem kontektstu kada se posmatra...

Npr kada poslastičar hrišćanin odbije mušterije gejeve tj. odbije da napravi svadbenu tortu sa gej tematikom onda poslastičar oseti Medijski Bič na svojim leđima. Zatim gej organizacije tuže. Zatim sud presudi da mora da napravi tortu! :smeh1: E sad znam za slučajeve u SAD i u VB u SAD je Vrhovni sud valjda preinačio odluku nižeg suda dok je u VB potvrdio... ne sećam se baš.

Poenta je da postoje dvostruki standardi. To ok, tako je i u Iranu, Severnoj Koreji itd.

Ne mislim samo na pravnu sankciju. Medijski linč je prilično jaka sila. Dakle, razmatramo sada i metapolitičku, kultulorošku dimenziju. Zapadnjačko društvo sve više naginje  kolektivizmu, konformizmu i možda uskoro - despotiji. Zašto rastrgnuti čoveka za izraženo mišljenje?.. Sve dok ne poziva na nasilje, mržnju i netrepeljivost prema određenim grupama ofc.

Votson je krupna figura, obični smrtnici mnogo gore prolaze..

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bokisd рече

kratko,... jasna mi je ta postavka TE i mislim i da treba izmedju vrsta da postoje slicne osobine....

Izgleda da ti nije jasna...

пре 3 часа, Bokisd рече

samo sto smo ovde kod 'kafenisanja' govorili u analogijama o tome da li dodavanjem secera (male promene) u kafu, dobijamo slatku kafu ili kafu koja je zasecerena,.... tj. da li se menja sama priroda kafe (vrsta) dodavanjem secera (male promene)....

Nismo govorili o tome da li se menja "sama priroda kafe"... to ti pokušavaš da ubaciš jer si se upetljao... kao što lupetate o vrstama kao o nekim platonističkim idealima, tako ste sad počeli i o hemijskim jedinjenjima tj. kafi...

Nema potrebe da uvodiš pojmove poput "prirode" kafe/vrste koje nećeš umeti da objasniš ni za brdo karamela... stvar je jednostavna - ako jedinjenju (poput kafe) dodaš malo nečeg drugog, malo će se promeniti... ali ako nastaviš da dodaješ, kad tad će se promeniti toliko da to više niko ne bi nazvao kafa... isto važi i za male promene genoma neke vrste... i nikakvo lupetanje o "prirodi" kafe/vrste tu činjenicu neće promeniti...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Tumaralo. рече

Hmm ovo sa Votsonom nekako nije u duhu pomenutih sloboda ...

Kako nije? Njemu nikakva sloboda nije oduzeta... a deluje da bi ti da oduzmeš ovoj instituciji slobodu da oduzme počasne titule svojim laureatima za koje se ispostavi da su rasisti...

Npr kada poslastičar hrišćanin odbije mušterije gejeve tj. odbije da napravi svadbenu tortu sa gej tematikom onda poslastičar oseti Medijski Bič na svojim leđima. Zatim gej organizacije tuže. Zatim sud presudi da mora da napravi tortu! :smeh1: E sad znam za slučajeve u SAD i u VB u SAD je Vrhovni sud valjda preinačio odluku nižeg suda dok je u VB potvrdio... ne sećam se baš.

Poenta je da postoje dvostruki standardi.

Zaboravio si da pomeneš primer nekog gej poslastičara koji je nekažnjeno odbio da napravi tortu za svadbu heteroseksualcima, pa da na osnovu tog primera tvrdiš da u vezi sa tim postoje dvostruki standardi...

Tačnije, nisi zaboravio nego se to nije ni desilo... te ne postoje dvostruki standardi u vezi sa tim...

BTW u slučaju koji se jeste desio, sama torta nije imala nikakvu "gej tematiku"... obična svadbena torta...

Ne mislim samo na pravnu sankciju. Medijski linč je prilično jaka sila. Dakle, razmatramo sada i metapolitičku, kultulorošku dimenziju. Zapadnjačko društvo sve više naginje  kolektivizmu, konformizmu i možda uskoro - despotiji. Zašto rastrgnuti čoveka za izraženo mišljenje?.. Sve dok ne poziva na nasilje, mržnju i netrepeljivost prema određenim grupama ofc.

Votson je krupna figura, obični smrtnici mnogo gore prolaze..

A ko ga je rastrgnuo? Uzeli mu počasne titule... i šta sad? Ti bi da nekolektivistički i nedespotski nateraš neku instituciju da nema pravo da bira ko će joj biti laureat... a svima nama koji mislimo da je Votson rasista, valjda treba zabraniti da to govorimo u medijima?

Alt-right snowflakes...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...