Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

On 7.1.2019. at 22:59, cloudking рече

Nema ni kompjutera pa ih opet korisitis za sirenje gluposti i reklamiranje neobrazovanosti... 

Hristos se rodi by the way!

Ajde ti tako obrazovan deder nam opiši kako je došlo do evolucije od ameba do sunđera.

Vaistinu se rodi by the way!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1 hour ago, о.Горан рече

7. Говор архиђакона Стефана пред Синедрионом. Његова осуда и првомученичка смрт за Христа.

1. А првосвештеник рече: Је ли то тако?
2. А он рече: Људи браћо и оци, чујте! Бог славе јави се оцу нашему Аврааму кад бјеше у Месопотамији, прије него се досели у Харан.

Interesovalo me je gde se sve pominje Avram u pismu i recimo kada se u pretrazivac pisma ukuca njegovo ime dobijamo bas puno mesta i dogadjaja kako u starom tako i u novom zavetu :

https://pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ekavski&lang2=saric&book=40&search=avram

http://www.svetopismo.info/index.php?searchword=avram&ordering=newest&searchphrase=all&Itemid=114&option=com_search

Mojsije i proroci i carevi i psalmisti i apostoli svedoce i pricaju o praocu Avramu (da ne pricamo o Isusu..)  .... :citac:

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

Interesovalo me je gde se sve pominje Avram u pismu i recimo kada se u pretrazivac pisma ukuca njegovo ime dobijamo bas puno mesta i dogadjaja kako u starom tako i u novom zavetu :

https://pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ekavski&lang2=saric&book=40&search=avram

http://www.svetopismo.info/index.php?searchword=avram&ordering=newest&searchphrase=all&Itemid=114&option=com_search

Mojsije i proroci i carevi i psalmisti i apostoli svedoce pricaju o praocu Avramu (da ne pricamo o Isusu..)  .... :citac:

Ma nemaju oni pojma,moraš da se obrazuješ uz evulotalibansku literaturu da bi svatijo,to su sve samo narativi i simbolika,sve sem Isusa mada ako i on vodi poreklo od nekih imaginacija tj nekonkretnih ličnosti nego nekih simbola samim tim i on se proglašava za simbol iako će pravoslavni oksimoronisti pokušati da i to nategnu i daju mu neko šatro hrišćansko tumačenje.

A za sve i dalje koji pokušavaju da spoje nespojivo stoji ono što je Crkva davno rekla:

„Ako ko reče da je Adam, prvozdani čovek, stvoren smrtnim, tako da, sagrešio on ili ne, umro bi telom, tj. izašao bi iz tela ne po kazni za greh nego po neophodnosti prirode, — da bude anatema.“

A za ljubitelje sv.Avgustina:

„Do greha, piše blaženi Avgustin, telo čovekovo se moglo nazivati i smrtnim u jednom pogledu i besmrtnim u drugom: smrtnim, jer je moglo umreti (quia poterat mori), besmrtnim, jep je moglo ne umreti (quia poterat non mori). Jedna je stvar: ne moći umreti (non posse mori), kakvima je Bog stvorio neka besmrtna bića; a druga je stvar: moći ne umreti (posse pop mori), u kakvom je smislu sazdan besmrtnim prvi čovek. To se davalo njemu od drveta života, ne od ustrojstva njegove prirode (non de constitutione naturae), zbog čega je, čim je sagrešio, odvojen od drveta života, da bi mogao umreti (ut posset mori); dok bi, da nije sagrešio, mogao ne umreti (posset non mori). Dakle, on je bio smrtan po svojstvu svoga zemaljskog tela, a besmrtan po blagodati (beneficio) Tvorca“.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Heraklit рече

Ajde ti tako obrazovan deder nam opiši kako je došlo do evolucije od ameba do sunđera.

Vaistinu se rodi by the way!

kakve to veze ima s tim sto evolucije nema u pismu?

Mani me s tim kreatardastim forama skakanja s teme na temu ko soraja s cveta na cvet, nego daj da malo porazgovaramo o tome sto si rekao. Dakle ja sam te razumeo da ti odbijas da poverujes  u evoluciju zato sto o njoj nista ne pise u pismu? Jesam li tacno zakljucio?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, cloudking рече

kakve to veze ima s tim sto evolucije nema u pismu?

Mani me s tim kreatardastim forama skakanja s teme na temu ko soraja s cveta na cvet, nego daj da malo porazgovaramo o tome sto si rekao. Dakle ja sam te razumeo da ti odbijas da poverujes  u evoluciju zato sto o njoj nista ne pise u pismu? Jesam li tacno zakljucio?

Ne nisi,ne verujem u evoluciju jer ne postoje dokazi da se tako nešto desilo,u smislu da je prirodno selektovanje mutacija motor razvoja od nižih bića ka višim.Mutacije su u 99 % negativne,štetne,čak i smrtne a i neke ,,pozitivne,, nose sa sobom nus efekte koje oslabljuju originalni organizam.Uzmi bilo koji primer tih pozitivnih,experimentalno je potvrđeno.

Znači postoje dokazi da su organizmi sposobni za adaptiranje tu se krećeš u domenu nauke i naučnog metoda,međutim čim kreneš da iz adaptibilnosti da izvodiš zaključak da je moguće da se ameba transformiše u sunđer,ja kažem ok,moguće je možda al ti si već tu izašao iz domena naulke i prelazš na polje verovanja i tu se mimoilazimo.

PS.I da ti objasnim,ja ne verujem u Boga zato što je to pisano u SP,čak i da nema bilo kakvog pisma,bilo kakve religijski spis meni je vera u Boga kao Vrhovni Um i Apsoluta imanentna,od kad znam za sebe verujem u Boga.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Heraklit рече

Ne nisi,ne verujem u evoluciju jer ne postoje dokazi da se tako nešto desilo,u smislu da je prirodno selektovanje mutacija motor razvoja od nižih bića ka višim.

Sasvim je prirodno da za tebe ne postoje dokazi da se tako nešto desilo, budući da je jedini tebi prihvatljiv dokaz nešto što je potpuno nemoguće - fosil star milionima godina iz kojeg smo uspeli da izvučemo DNK i pride još dokazali da je baš ta jedinka direktan predak danas živih bića... tačnije ti si kadar da napišeš da bi za tebe određeni fosil bio dokaz evolucije i da ni jedan fosil ne može da bude dokaz evolucije...   LINK

Mutacije su u 99 % negativne,štetne,čak i smrtne a i neke ,,pozitivne,, nose sa sobom nus efekte koje oslabljuju originalni organizam.Uzmi bilo koji primer tih pozitivnih,experimentalno je potvrđeno.

Kojim eksperimentom je potvrđeno da je 99% mutacija štetno?  :)

Znači postoje dokazi da su organizmi sposobni za adaptiranje tu se krećeš u domenu nauke i naučnog metoda,međutim čim kreneš da iz adaptibilnosti da izvodiš zaključak da je moguće da se ameba transformiše u sunđer,ja kažem ok,moguće je možda al ti si već tu izašao iz domena naulke i prelazš na polje verovanja i tu se mimoilazimo.

Koji su to dokazi za hipotezu da su organizmi "sposobni za adaptiranje" a da nisu istovremeno dokazi u prilog teorije evolucije?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

ti si kadar da napišeš da bi za tebe određeni fosil bio dokaz evolucije i da ni jedan fosil ne može da bude dokaz evolucije...   LINK

Кратос је непоправљив. Узео је опет да се кретенише на Августина, тако да те ништа не чуди: његова мисао је као кад би лимену кофу бацио низ једно дугачко степениште...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Sasvim je prirodno da za tebe ne postoje dokazi da se tako nešto desilo, budući da je jedini tebi prihvatljiv dokaz nešto što je potpuno nemoguće - fosil star milionima godina iz kojeg smo uspeli da izvučemo DNK i pride još dokazali da je baš ta jedinka direktan predak danas živih bića... tačnije ti si kadar da napišeš da bi za tebe određeni fosil bio dokaz evolucije i da ni jedan fosil ne može da bude dokaz evolucije...   LINK

Na osnovu fosila možeš samo da zaključiš da je neko biće riknulo niakako da je bilo čij predak eventulano da kažeš da je iz vrste,tipa ako nađeš ljudsku butnu kost pa kažeš pripada istoj.Ovo ostalo je čista spekulacija,to su logičke implikacije a možeš da postavljaš taj link 100  puta al ne vidim zašto bi sebe pokopavao ponovo.

пре 2 часа, Avocado рече

Kojim eksperimentom je potvrđeno da je 99% mutacija štetno?  :)

Svim u kojima su pokušavane dokazati pozitivne mutacije,od najlonaze,biberastog moljca etc

пре 2 часа, Avocado рече

Koji su to dokazi za hipotezu da su organizmi "sposobni za adaptiranje" a da nisu istovremeno dokazi u prilog teorije evolucije?

Dokaz u prilog evolucije može biti samo prelazna forma, a dokaz da je to tako je istorijat falsifikovanja koje je u početku prihvatano pa kasnije odbačeno jer se utvrdilo da su lepili svinjske zube na neke ptice,krila na svinje ili šta već nije ni bitno i zato su uveli tkzv evolutivni skok jer dokaze nisu našli.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Heraklit рече

Na osnovu fosila možeš samo da zaključiš da je neko biće riknulo niakako da je bilo čij predak eventulano da kažeš da je iz vrste,tipa ako nađeš ljudsku butnu kost pa kažeš pripada istoj.Ovo ostalo je čista spekulacija,to su logičke implikacije

Ma naučnici mogu svašta da zaključe iz fosila... to što ti ne možeš je samo tvoj problem... i to je u redu... ne moraju svi da razumeju fosile i nauku... samo, potpuno je bez veze da ponavljaš kako "nema dokaza" kada je očigledno da ti ništa ne bi prihvatio kao dokaz.

Цитат

a možeš da postavljaš taj link 100  puta al ne vidim zašto bi sebe pokopavao ponovo.

Svašta ti ne vidiš... ali to je samo tvoj problem...

Цитат

Svim u kojima su pokušavane dokazati pozitivne mutacije,od najlonaze,biberastog moljca etc

Pa eto onda ti sigurno neće biti problem da navedeš jedan eksperiment u kojem je utvrđeno da je 99% mutacija štetno... ili hoće ako opet lažeš/lupetaš?  :)

Цитат

Dokaz u prilog evolucije može biti samo prelazna forma, a dokaz da je to tako je istorijat falsifikovanja koje je u početku prihvatano pa kasnije odbačeno jer se utvrdilo da su lepili svinjske zube na neke ptice,krila na svinje ili šta već nije ni bitno i zato su uveli tkzv evolutivni skok jer dokaze nisu našli.

Ti si već izneo svoj stav o "dokazima" u prilog evolucije... to može biti samo fosil sa DNK, a ne može biti ni fosil... drugim rečima ne može ništa... i to je u redu... slobodan si da zavučeš glavu u svoju guzicu i mantraš kako ne vidiš ni jedan dokaz... svako ima pravo da bude zatucan... samo je bez veze da to reklamiraš okolo...

Nego pobeže malo od pitanja... koji su to dokazi da za ono što ti tvrdiš - da su organizmi "sposobni za adaptiranje"?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Ma naučnici mogu svašta da zaključe iz fosila... to što ti ne možeš je samo tvoj problem... i to je u redu... ne moraju svi da razumeju fosile i nauku... samo, potpuno je bez veze da ponavljaš kako "nema dokaza" kada je očigledno da ti ništa ne bi prihvatio kao dokaz.

Mogu al nemaju dokaze i ti to dobro znaš Bobo.

Svašta ti ne vidiš... ali to je samo tvoj problem...

Ovo ti je odlična autosugestija,ne znam zašto lažeš sebe ovde sa ovakvim besmislenim postovima i pokušajima da glumiš nekog advokata teorije.

Pa eto onda ti sigurno neće biti problem da navedeš jedan eksperiment u kojem je utvrđeno da je 99% mutacija štetno... ili hoće ako opet lažeš/lupetaš?  :)

Naveo sam ti već dva,gledaj pa me linkuj ponovo.

Ti si već izneo svoj stav o "dokazima"... to može biti samo fosil sa DNK, a ne može biti ni fosil... drugim rečima ne može ništa... i to je u redu... slobodan si da zavučeš glavu u svoju guzicu i mantraš kako ne vidiš ni jedan dokaz... svako ima pravo da bude zatucan... samo je bez veze da to reklamiraš okolo...

Ja sam svoj stav izneo i potkrepio time šta su i naučnici prihvatali kao dokaz tako da jedini gluteus maximus u koji možeš da se zavlaćiš je tvoj al je totalno bezveze,ne znam da li ti je columna vertebralis dovoljno evoluirala za tako nešto,al nije problem,možda dođe i do nekog evolutivnog skoka u međuvremenu.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Heraklit рече

Mogu al nemaju dokaze i ti to dobro znaš Bobo.

Ono što ti prihvataš kao "dokaz" naravno nema niko.

Ovo ti je odlična autosugestija,ne znam zašto lažeš sebe ovde sa ovakvim besmislenim postovima i pokušajima da glumiš nekog advokata teorije.

:)

Naveo sam ti već dva,gledaj pa me linkuj ponovo.

Ko je tim eksperimentima utvrdio da je 99% mutacija štetno??? Naučnici koji su ih sproveli i o tome napisali naučne radove ne iznose takvu tvrdnju... da nisi možda sanjao?

Ja sam svoj stav izneo i potkrepio time

Svoj stav da bi kao dokaz evolucije prihvatio fosil sa DNK i da ni jedan fosil ne može da bude dokaz evolucije?  :)))

Genijalan ti je stav... jel si ga sam smislio ili ti je neki ludak pomogao?

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Heraklit рече

Изгледа му овај теолошки доктор што никако да укапира у чему је ствар( :))) дао овај надимак, па од Avvocato( адвокат) испало Avocado...

Хераклите, прсли су овде скроз, од свих манипалуција, остало им је да манипулишу једино сами себе :))...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...