Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

1 hour ago, о.Горан рече

Па др Владимир Жиров, ботаничар, кога сам упознао на Међународној конференцији православних научника, такође креациониста

Где он предаје креационизам? Да није на Алберти или Доњој Памбуковици?:))

пре 1 сат, о.Горан рече

Dr Lazar Kovačev,..  objavio 303 naučna rada. Autor je i koautor 4 poglavlja u monografijama i jedne knjige. Autor je 17 priznatih hibrida u zemlji i 15 hibrida šećerne repe u inostranstvu.

Од ових 300 текстова, који је креационистички?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

1 hour ago, Ведран* рече

Шта те конкретно интересује? :D

Знао сам да немаш :D...

Иначе, да, спремамо нову петицију која ће да буде конкретнија( тражиће се додатак лекције везане за настанак човека), садржајнија, саставиће је више доктора наука, укључиће се много више потписника, међу њима и познати и афирмисани уметници( музичари, глумци) са естраде наклоњени православљу. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Bokisd рече

Dobro, neka kreacionizam bude bilo sta, ali, mnogi koji su bili naucnici sa zavrsenim najvisim skolama u nauci su zagovornici kreacionizma, pa, sigurno poznaju naucne principe i sa te strane sigurno postoji odredjeni legimitet kod kreacionizma i kritike TE.

S njima uvijek postoji jedan problem kojeg je avokado dobro identifikovao kao Mr.Terzin i Mr.Tomislav. Niko od njih nije postao kreacionista ili makar bio zato jer ih je u to uvjerila nauka. Oni su ili konstatno od rođenja i tako odrasli, ili kasnije prihvatili neku hrišćansku denominaciju (imali malo ispiranje mozga) i tek onda krenuli da provojedaju kreacionizam, pri tome ne koristeći ništa od te nauke što su učili jer da su se koristili naukom ne bi bili kreacionisti, nego fabrikovanim premisama i raznim izmišljotinama...bilo je veća par videa ovdje u kojima Mr.Tomislav baš na takav način izlaže svoj kreacionizam. 

пре 9 часа, Bokisd рече

Da moze da se nanese steta, nekim ekstremnim kreacioniznom mislim da moze da bude.

Jedna od šteta koje su baš vidljive je odbacivanje konvecionalne medicine. Ako te neko ubjedi da nauka griješi po pitanju TE, a time na mnogim drugim poljima astrofizika, arheologija, biolgija, hemija itd...šta te sprečava da onda u potpunosti odbaciš nauku? Tako ja imam prijatelja kreacionistu kad ga nešto zaboli on ne ode kod doktora nego kod nekog travara koji ima sve čajeve za sve što te zaboli u tijelu. Ili ako nešto u diskutujemo, i kad mu se ne sviđa kad ja kažem da je nešto kontra naučnog gledišta...a on onda: "Ali ta ista nauka kaže da je čovjek nastao od majmuna..." to mu je omiljena uzrečica da diskredituje nešto što mu se ne sviđa. I naravno vrlo lako se dolazi do antivakcinerstva, do alternativne medicine itd...da na planu vjere ne pominjem kako ljudi koji su zalepljeni za kreacionizam vrlo lako otpadaju u sekte. Sad kad bi zašao među artemijevce, ili akakijevece našao bi sve do jednoga da su kreacionisti. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

афирмисани уметници( музичари, глумци)

Znao sam da bez Jelene Karleuse takav podvig ne bi mogao uspjeti 12:smeha:12:smeha:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Где он предаје креационизам? Да није на Алберти или Доњој Памбуковици?:))

Ево ти па читај његову биографију, пошто је по обичају најпаметније што радиш да се клибериш :)):

Родился 15 июня 1952 года в Ленинграде.

С 1964 года — живёт в Мурманской области.

Работал в пос. Дальние Зеленцы старшим лаборантом Мурманского морского биологического института.

В 1974 году — окончил биологический факультет МГУ.

С 1975 года по настоящее время — работает в Полярно-альпийского ботанического сада-института (ПАБСИ), где прошел путь от старшего лаборанта до заместителя директора (с 1992 года), директор (с 1998 года).

В 1983 году — защитил кандидатскую диссертацию, тема: «Перекисное окисление липидов растений при действии низких температур»[2].

В 1997 году — защитил докторскую диссертацию, тема: «Физиолого-биохимические основы приспособления и возрастная изменчивость растений в условиях Кольского Севера»[2].

Заведует отделом экспериментальной экологии, созданным после объединения ряда лабораторий в 1999 году.

В 2002 году — избран членом-корреспондентом РАЕН.

В 2003 году — избран членом-корреспондентом РАН.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Жиров,_Владимир_Константинович

Дакле, човек је академик, а кад си већ поменуо Доњу Памбуковицу, то је идеално место где би примили тебе да предајеш, тамо би мог`о да продајеш маглу до миле воље :)), пошто за боље и ниси.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Znao sam da bez Jelene Karleuse takav podvig ne bi mogao uspjeti 12:smeha:12:smeha:

Она подржава вас :)):)):)), ја говорим о нпр. Јелени Томашевић, Александри Радовић и уметницима тог калибра, али отом-потом, још нико није званично питан, тек ће бити.

А Карлеуша се изјашњава као атеиста, значи она ће потписати контраапел са тобом и Ђуром вероватно, ето вам идеје кад га пишете :)).

А текст контраапела ће бити једноставан "Ми се не разумемо, ал` знамо да је Дарвин био у праву" :)).

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, о.Горан рече

Ево ти па читај његову биографију,

Ти не капираш ни наједноставније питање: Где он предаје креационизам?

Подели на овим сајтовима

Интересантно: са неким мајмунима имам компатибилну крв па може да се врши и трансфузија, а та крв је сличнија људској него што су сличне (односно различите) А и Б група. 

http://www.ansa.it/scienza/notizie/rubriche/biotech/2012/10/23/Gruppi-sanguigni-comuni-uomini-scimmie_7675921.html

Такође су успели да направе неутралну и сигурну плазму од свиња. Изгледа да се нашао пут да се реши проблем крви, али не и за муслимане, пошто они неће свињску крв. http://www1.adnkronos.com/Archivio/AdnAgenzia/1991/06/17/Scienza/TRASFUSIONI-DAI-MAIALI-SANGUE-SICURO_120600.php

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Изгледа да се нашао пут да се реши проблем крви, али не и за муслимане, пошто они неће свињску

А Хелена Вајт шта каже? :0205_whistling:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, о.Горан рече

Да поновим, првих 50 потписника петиције:

Zanimljiv spisak... bogat ginekolozima, hirurzima, stomatolozima... ali nešto je "tanak" sa biolozima...

Međutim, ako spisak proširite i sa pevačicama, onda će sigurno da dobije na težini... :D

Nego, ne sumnjam uopšte da će tekst peticije opet da bude naučno nepismen... ali da li ste planirali da ovog puta bude bar pravno pismen tj. da se zna šta tačno tražite i od koga i šta je konkretno problem? Ili će opet da bude tralalala, opšte priče i pričice...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Интересантно: са неким мајмунима имам компатибилну крв па може да се врши и трансфузија, а та крв је сличнија људској него што су сличне (односно различите) А и Б група. 

http://www.ansa.it/scienza/notizie/rubriche/biotech/2012/10/23/Gruppi-sanguigni-comuni-uomini-scimmie_7675921.html

Такође су успели да направе неутралну и сигурну плазму од свиња. Изгледа да се нашао пут да се реши проблем крви, али не и за муслимане, пошто они неће свињску крв. http://www1.adnkronos.com/Archivio/AdnAgenzia/1991/06/17/Scienza/TRASFUSIONI-DAI-MAIALI-SANGUE-SICURO_120600.php

Aha, svinjska krv, vidis da slicnost ne znaci nista. Covek moze da primi svinjsku krv i bubrege, ima identicne zube i kozu kao svinja i 70% DNK. Posto je Bog znao da ce da se pojavi TE on je to tako namerno dizajnirao.:ani_biggrin: I da dodam coveciji palac je identican sa koalom a ne majmunima.:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...