Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 27 минута, Кратос рече

El umrla Ipostas na Krstu?

Кратос, ваљда смо се договорили да Бог не може да воли човека јер је равнодушан према њему, боли га дупе за човека, па како би још могао и да умре на крсту? Немој да си смешан. 

Подели на овим сајтовима

@Зоран Ђуровић

Јер нећеш оставити душу моју у аду, нити ћеш дати да Светац твој види труљење .

Теофилакт Охридски пише да се ове речи односе на Христа. Да ли можемо да тумачимо да је Христос васкрсао на Крсту и да му тело зато није видело труљења?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

super čovjek je spasio čovečanstvo

Пошто ти, претпостављам разумијеш о коме се овдје ради, и зашто је тако написано, ево написат ћу сад Бого-човјек.

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

Друштво, лепа вест! Ава је сада открио зашто се забашурује Мт изјава да је Ис васкрсао на крсту! Имамо јасне историјске разлоге (да наставим у овој боји, да ме Ракић не блокне:))) и о томе ћу вам писати. Биће јасно чак и Ивану Инквизитору Марковићу. Ствар је сјајна и реч је о теолошким разлозима. јавио ми се Јован Богослов да ми објасни и да каже: Аво, ако хоћеш у мом друштву да будеш, а ти брани моју праксу! - Ја му рекох: Хајде ти сада да се прекрстиш са Авом, да се поклониш Христу и да га исповедиш за Бога у телу и да исповедиш Свету Тројицу, па ћу бранити твоју науку! - И он то све учини, тако да ја сада, хтео не хтео, морам да га браним!    

Подели на овим сајтовима

On ‎18‎-‎04‎-‎2017 at 21:54, Zoran Đurović рече

Урађено још јутрос, антиципирао на литургији. 

Oce hvala vam iz srca  sto ste se pomolili za mene. To je najvaznije meni sada. Ja se molim za sve ljude...za bliznje bez prestanka.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Жика рече

@Зоран Ђуровић

Јер нећеш оставити душу моју у аду, нити ћеш дати да Светац твој види труљење .

Теофилакт Охридски пише да се ове речи односе на Христа. Да ли можемо да тумачимо да је Христос васкрсао на Крсту и да му тело зато није видело труљења?

Да, јер декомпозиција наступа после неколико минута (најпре мождане ћелије, крв и унутрашњи органи, па онда остало).

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Надам се да је било и успешно:))

Jeste oce za mene. Za meni jednu dragu osobu treba jos reci molitve sa jakom verom.

Molim za Boziju milost spasenja kroz IH.

Hvala Vam, Oce.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Zoran Đurović рече

Кратос, ваљда смо се договорили да Бог не може да воли човека јер је равнодушан према њему, боли га дупе за човека, па како би још могао и да умре на крсту? Немој да си смешан. 

A da razumem Logos je oznaka za duha tako Logos je oznaka za Božanstvo a Isus Hristos za čovjeka :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Mt 27, 52-53

Poceo sam da citam postove u kojima se vodi dijalog izmedju tebe i Ivana na ove reci, i zaista , ima zanimljivih momenata.

Posto vidim da jos niste zavrsili pricu, necu zasad da komentarisem ( mozda kasnije ), ali, da kazem, moj je stav i misljenje, da ne postoji nikakva asocijacija, da ova vaskrsenja tela svetih imaju veze sa  nekim mogucim vaskrsenjem Hristovim na krstu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Poceo sam da citam postove u kojima se vodi dijalog izmedju tebe i Ivana na ove reci, i zaista , ima zanimljivih momenata.

Posto vidim da jos niste zavrsili pricu, necu zasad da komentarisem ( mozda kasnije ), ali, da kazem, moj je stav i misljenje, da ne postoji nikakva asocijacija, da ova vaskrsenja tela svetih imaju veze sa  nekim mogucim vaskrsenjem Hristovim na krstu.

A jesu ustali dok je bio na Krstu?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Тања1 рече

Jeste oce za mene. Za meni jednu dragu osobu treba jos reci molitve sa jakom verom.

Molim za Boziju milost spasenja kroz IH.

Hvala Vam, Oce.

И на фејсу ми се био јавио један да се захвали за савете који су донели доста плодова. Мајка му се преобразила. Мене све то увек радује. Све у славу Господњу! Поменућу и за ову другу.

Једино што ме тешко растужи је то - имао сам неколико случајева - да приме са радошћу реч, да крену напред, али како немају корена љосну на земљу. Али, то је општа појава. Иако знам, пада ми тешко.    

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

moj je stav i misljenje, da ne postoji nikakva asocijacija, da ova vaskrsenja tela svetih imaju veze sa  nekim mogucim vaskrsenjem Hristovim na krstu.

Па ја нисам ни помислио ни у једном моменту да ти можеш да поверујеш Матеју. Зато се не узбуђуј.  

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

:))

Како се умножавају странице на овој теми, сведоци изгубљеног времене, овај човечуљак коме је лева рука прикљештена све јаче и јаче, јауче. А рекло би се да се заценио од смеха.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...