Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 6 минута, Кратос рече

12:smeha:

Viđu Jovana....

I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Kod Jovana nema promenjivog Logosa kad govori o ovaploćenju, nema promene u Logosu a ti potenciraš promenu i koristiš reč POSTAO KAO POSTANJE.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Ivan Marković рече

Само ти покажи где Николај каже да је Христос васкрсао на крсту. Јасно. Тачно. Дословно. Или Јустин. Или Атанасије Велики кога си раније цитирао да каже нешто друго. Дела...

Зашто се брукаш? Да ли је могуће да си по природи секташког менталитета или се само правиш из разлога полемике? У сваком случају је тужно, недостојно академског грађанина. 

Не написа ли Василије Велики књигу о Духу Светом да би доказао да је овај Бог, а нигде га у књизи није назвао Богом? Што? Заборавио се? Не, него из политичких разлога. А онда му се јави неки Иван Инквизитор Марковић и каже му: Ти не исповедаш да је Дух Свети Бог! Видиш ли колико си пропливао? Из Николајевог текста произилази да смрт и васкрсење Хр коинцидирају, оно што и ја велим. Што би рекао Боксит, види се из контекста! :))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kod Jovana nema promenjivog Logosa kad govori o ovaploćenju, nema promene u Logosu a ti potenciraš promenu i koristiš reč POSTAO KAO POSTANJE.

Može citat gde sam ja rekao da se Logos menja?

On koristi reč postade telo.Logos je isti,nema slivanja priroda.Logos je nestvoren,telo koje uzima je stvoreno telo,telo čoveka.Sam termin sve kaže,Bogočovek.Bog i čovek.Tvorac i stvorenje.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bokisd рече

Kada smo slavili pre neki dan Vaskrsenje Hristovo ? U nedelju.

Не, у суботу. На суботњој служби је сишао Огањ у Јерусалиму. Иако је та служба практично недељна. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

On koristi reč postade telo.Logos je isti,nema slivanja priroda

Znači Logos je Bogočovek uvek isti.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Жичанин рече

Свака част и капа доле О. Зорану, ВСБ и Ведрану, како одолевају и разобличавају ове "православне" талибане! Само јако!  :dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Кратос рече

Može citat gde sam ja rekao da se Logos menja?

On koristi reč postade telo.Logos je isti,nema slivanja priroda.Logos je nestvoren,telo koje uzima je stvoreno telo,telo čoveka.Sam termin sve kaže,Bogočovek.Bog i čovek.Tvorac i stvorenje.

Strada li Bog?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Најкрвавије је кад се сопственим речима убију!:))12:smeha::))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Најкрвавије је кад се сопственим речима убију!:))12:smeha::))

Ma oni nisu tvar oni su preuzvišeni ljudi :))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Strada li Bog?

Strada ali kao Sin čovečiji,po prirodi koju prima na sebe,njome strada,dušom i telom kao i svaki čovek ne strada svojim božanstvom.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Logos je uvek isti,Bogočovek je postao čoveka(sveta) radi.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...