Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 13 часа, о.Горан рече

Одгледах и овде помињани филм Lucy, глуми и увек одличан Морган Фримен

lucy03.jpg

Филм као филм је симпатичан, наравно подразумева се да је сценарио у еволуционом кључу па дотични глумац мудрује на неком предавању о делфину који је "сам" развио систем за навигацију током јел`те милиона година еволуције:))

Bas sam upravo sad zavrsio gledanje Lucy ( 4K rezolucija, vrhunski TV ugodjaj...  0703_read), sve se govori u filmu u tom evolucionom kljucu i sad, kada Lucy dostigne 100% iskoriscenosti kapaciteta mozga i znanja (ali, i inteligencije, jer bez inteligencije i nema znanja i razmisljanja i rasudjivanja... :D),....kada je Lucy naprasno fizicki nestala, pitaju je , pa gde si, ona kaze,....I Am Everywhere....

Sta su tacno mislili sa tom recenicom i sintagmom, da li ima neke veze sa TE kljucem ( koji je dominantan u filmu), nemam pojma, ali, svugdaprisutnost je odlika nekog viseg i bozanskog bica, pa, mozda je Lucy dostigla i to neko vise duhovno stanje. (nadam se da nije bas postala bozansko bice )

U svakom slucaju i posle smrti je ostala svesna i ziva, sto je vrlo zanimljivo u sklopu price oko TE (u samom filmu) koja nesto nema perspektivu zivota posle smrti.... :D

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

koja nesto nema perspektivu zivota posle smrti

Zasto je ovo bitno ikad spomenuti u kontekstu TE? Otkud ta potreba da se neka grana prirodne nauke uvlaci u metafizicke predstave? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Justin Waters рече
пре 46 минута, Bokisd рече

koja nesto nema perspektivu zivota posle smrti

Zasto je ovo bitno ikad spomenuti u kontekstu TE? Otkud ta potreba da se neka grana prirodne nauke uvlaci u metafizicke predstave?

Pa, u kontekstu price u filmu sam pomenuo.

Sad, da li TE i srodne nauke govore o nemogucnosti zivota posle smrti ?

Inace, opet, sad mi na pade na pamet :idea:, kako spojiti TE i veru u tom polju price ? Gde je ta komplementarnost ?

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Ovo o čemu ti sad govoriš nema nikakve veze sa tim... (ili bilo čim)...

Има везе са тим да еволуционисти не знају интелигенцију првих људи док ми знамо да су Адам и Ева као и сви њихови потомци били интелигентни као и ми.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Просечан србенда рече

Има везе са тим да еволуционисти не знају интелигенцију првих људи док ми знамо да су Адам и Ева као и сви њихови потомци били интелигентни као и ми.

Jel? A odakle/kako ti to znaš? Javilo ti se? :D  Trgovčeviću jel si to ti?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Bokisd рече

Ne govore nista jer se ne bave time. 

пре 11 часа, Bokisd рече

Inace, opet, sad mi na pade na pamet :idea:, kako spojiti TE i veru u tom polju price ? Gde je ta komplementarnost ?

Ih dosta puta smo to rascisitili, Ali ajd ovako. Postavis sebi par pitanja:

1.Sta su temelji hriscanski vjere?

2.Kako ti temelji nose moju vjeru, sta meni znaci biti hriscanin?

3. U odnosu na odgovor is drugog pitanja, izvedi zakljucak da li to je TE spojiva, ili bolje reci da li TE rusi te temelj? 

Ako si iskren prema sebi, trebao bi doci do zakljucka da ne rusi i da je spojiva, ako nisi onda ces imati suprotan zakljucak.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Avocado рече

Jel? A odakle/kako ti to znaš? Javilo ti se? :D  Trgovčeviću jel si to ti?

Трговчевић је твој ниво пошто за боље не знаш. Ц14 ми јавља да је т.е булажњење и да је само претпоставка да је трајање распадања других р.а елемената константа. Док о Адаму и Еви имамо библијски запис као откровење Божије Св. Пророку Мојсију. 

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Просечан србенда рече

Трговчевић је твој ниво пошто за боље не знаш. Ц14 ми јавља да је т.е булажњење и да је само претпоставка да је трајање распадања других р.а елемената константа.

To ti je već objašnjeno... naravno imaš pravo da ne želiš da razumeš, ali ne bih dalje gubio vreme na to...

пре 58 минута, Просечан србенда рече

Док о Адаму и Еви имамо библијски запис као откровење Божије Св. Пророку Мојсију. 

Jel? Onda ti sigurno neće biti teško da mi kažeš koji tačno stihovi u kojoj knjizi Biblije govore o tome koliku inteligenciju su imali Adam i Eva?

Možda ti se nije javilo, nego sam ja nešto propustio... a možda i koristiš neku svoju verziju Biblije...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Avocado рече

Jel? Onda ti sigurno neće biti teško da mi kažeš koji tačno stihovi u kojoj knjizi Biblije govore o tome koliku inteligenciju su imali Adam i Eva?

Не пише конкретно али из саме књиге постања може се закључити да су људи имали потенцијал за развој високог или просечног нивоа интелигенције. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Просечан србенда рече

Не пише конкретно али из саме књиге постања може се закључити да су људи имали потенцијал за развој високог или просечног нивоа интелигенције. 

Aha, dakle ono tvoje "vi ne znate, a mi znamo" zapravo znači "kad vi zaključujete o realnosti iz raspoloživih činjenica to je spekulacija, a kad ja zaključujem iz rečenica napisanih u jednoj knjizi to je znanje"? :D 

Takođe, "знамо да су Адам и Ева као и сви њихови потомци били интелигентни као и ми" zapravo znači "имали потенцијал за развој високог или просечног нивоа интелигенције".  :D  (šta god ti ovo drugo značilo, to nije isto kao ono prvo)

Bez ozbira na to koliko je navedeno smešno, interesuje me takođe iz kojih tačno rečenica iz knjige Postanja si zaključio bilo šta o potencijalima prvih ljudi za "razvoj visokog ili prosečnog nivoa inteligencije" i kako si to zaključio?

Подели на овим сајтовима

Frensis Galton je izneo tezu da nivo inteligencije opada generacijama.

Kolk'o generacija tolk'o degeneracija moglo bi se reći.

To je bilo pre današnjih IQ testova (svejedno ni sa njima ne bi mogao da testira ljude u antici hihi) al on je na osnovu drugih stvari pravio analizu.

Npr. ono što je bilo popularno u antičkoj Atini, što je bila zabava za mase, danas je predmet doktorskih disertacija.

Kasnije se ispostavilo da je bio u pravu u pogledu onih stavova koji su mogli da se provere naknadno savremenim postupcima i sredstvima.

Realno, DNK materijal se prepisuje prilikom svakog začeća pa ti je to kao da narezuješ informaciju na DVD iznova i iznova. Istroši se brt, izbedi, dolazi do grešaka.

A čovek bio harcore oldschool evolucionista.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Avocado рече

Bez ozbira na to koliko je navedeno smešno, interesuje me takođe iz kojih tačno rečenica iz knjige Postanja si zaključio bilo šta o potencijalima prvih ljudi za "razvoj visokog ili prosečnog nivoa inteligencije" i kako si to zaključio?

Пошто ти је смешно онда нећу ни да одговорим. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Justin Waters рече
пре 16 часа, Bokisd рече

Ne govore nista jer se ne bave time.

Ako se ne bave, ali, na osnovu nekih stvari mozemo doci do odredjenih indikacija sta i kako, na primer, covek je nista vise nego samo napredna zivotinja, covek je bice koje stvara i generise misli putem mozga i mozdanih funkcija.

Covek posle smti, nema mozdanih funkcija i nema licnosti coveka, covek je prakticno samo telo, sta drugo da zakljucimo ?

пре 5 часа, Justin Waters рече
пре 16 часа, Bokisd рече

Ih dosta puta smo to rascisitili, Ali ajd ovako. Postavis sebi par pitanja:

1.Sta su temelji hriscanski vjere?

2.Kako ti temelji nose moju vjeru, sta meni znaci biti hriscanin?

3. U odnosu na odgovor is drugog pitanja, izvedi zakljucak da li to je TE spojiva, ili bolje reci da li TE rusi te temelj? 

Ako si iskren prema sebi, trebao bi doci do zakljucka da ne rusi i da je spojiva, ako nisi onda ces imati suprotan zakljucak.

Slazem se sa svim tackama.

Ali, imam mali amandman :D na zakljucak, jer ja bih iskrenost prema sebi i licnu savest postavio u oba slucaja, pa svako neka izvodi odredjene zakljucke u vezi odnosa TE i vere i kako i sta moze da bude.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...