Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 36 минута, о.Горан рече

Дакле, Авокадо, да резимирам у поверењу-лажи, мажи, глуми памет, спекулиши, објашњавај, користи сва средства, ви`ш да се примају на све што им кажеш :))...

Nemam potrebe ni da lažem ni da mažem ni da glumim pamet... zašto bih se spuštao na tvoj nivo?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 сат, о.Горан рече

Ја не знам како је тачно долазило до тих грешака( најлогичније су претпоставке грешке у преписивању, шта би друго)

Јашта, него најлогичније! :))

Јако логично звучи да су седамдесеторица били све тудук до тудука и да су редовно додавали 100 година. Шта ли су још тако они и други још погрешно испреписивали и испреводили? :))

Попе, једна баба Далматинка, из села негде у Буковици, у кршу, била у Београду и пита неког младића "Синко колико је сати?". Каже млади Београђанин "четрнаест је часова бако!". Она га гледа у чуду јер зна да има само 12 сати у дану, па ће "  'ест! Стотну!  ".

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Ведран* рече

Јако логично звучи да су седамдесеторица били све тудук до тудука и да су редовно додавали 100 година. Шта ли су још тако они и други још погрешно испреписивали и испреводили? :))

Опет бесни Иродијада?!?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Isusovo magare рече
пре 8 часа, Bokisd рече

(jel' mogu i ja da odgovorim)

Bog je udahnuo dusu coveku odmah pri stvaranju, tj. u trenutku stvaranja tela od praha zemaljskog, znaci u istom trenutku stvaranja stvoren je covek u fullu :buba:, od tela i razumne duse.

Kako bi inace drugacije mogao da dobije zapovest u raju i da ima odgovornost za svoje postupke,  ako nije bio stvoren istim kao covek kakvim i ga danas poznajemo i vidimo, inteligentan i razuman i uzvisen iznad  svakog stvorenja na ovoj zemaljskoj kugli (ili, ploci... :smeh1:)

E sad vidiš mene taj trenutak zanima jer ako je u trenutku onda u kojem trenutku??Jeli moguće da pračovjek nije imao dušu...i ako je imao zašto onda u Bibliji piše da je Bog stvorio čovjeka,šta ne bi trebalo pisati pračovjeka??

Pa, recimo, samo ovako da postavimo stvar, po TE covek uopste i nema dusu i sve sto ima veze sa tom komponentnom coveka. Sledece, po TE jos manje  postoji bilo kakva mogucnost da je Bog mogao nekom pracoveku da udahne dusu,..... pa, dusa ne postoji, jos manje je povezana dusa sa Bogom.

TE govori o pracoveku samo na nivou razuma tj. razvoja umnih sposobnosti pracoveka do ovakvog kakvog imamo danas. Dok je opet, Bog sa druge strane odmah u stvaranju udahnuo coveku razumnu dusu i covek je bio odmah sposoban da razmislja i rasudjuje i slobodno donosi odluke i da zbog svega toga i odgovara za njih. To je upravo prica oko Adama i Eve i njihovog boravka u Raju.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bokisd рече

Pa, recimo, samo ovako da postavimo stvar, po TE covek uopste i nema dusu i sve sto ima veze sa tom komponentnom coveka.

TE, kao i ostale naučne teorije, se uopšte ne bavi natprirodnim, pa samim tim ni pitanjem da li čovek ima ili nema dušu.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Avocado рече

TE, kao i ostale naučne teorije, se uopšte ne bavi natprirodnim, pa samim tim ni pitanjem da li čovek ima ili nema dušu.

Pa naravno da nema. Sta je tu nejasno i dalje?

Kako konecpt duse moze da prezivi savremna istrazivanja neuronauka?

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Ведран* рече

Јашта

Јеси ли такав и у реалном животу, да све треба да ти се нацрта?

Ништа, полако, идемо и трећи пут-небитно је на који начин је дошло до разлике у годинама( у редакцијама) код одређених праотаца јер су им свима године живота троцифрене, у сва три случаја, а што се види из изнетог дијаграма и имена су иста. Не рачунајући Еноха који је узет од Бога у 365. години најмање је живео Нојев отац Ламех( 753 г. по Септуагинти, 777 по масоретима и 653 у Самарјанском Пентатеуху). Наравно, када је неко лаковеран па више верује псеудо научним бајкама онда му је тешко да поверује у оно што пише у Библији. 

Сад ми је јасно како Авокадо може оволико да лаже и маже овде :)).

Има ли шансе да из трећег одговориш за Аврама, јел поживе 175 година ил` не? Ту се редакције слажу.

Дакле, или да или не. Хајде, да те чујемо.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Avocado рече

Nemam potrebe

Ма опуштено, мени то не смета уопште, само ти лажи, мажи и глуми памет, и сам видиш колико снобова и наивчина имаш овде за пацијенте :smeh1:. Ће д`изгину да бране лаж и неопевану глупост :)):)):)).

И добар ти је овај фазон, превидиш цело неко предавање или текст па се ухватиш за једну ствар, превидиш суштину, а ову грешку увећаш 10х по значају, тако се то ради :)).  Преварант је онај Милан Тарот, али ниси ни ти ништа лошији од њега могу ти рећи. Јер, пази, он лаже и маже неке јадне неписмене пензионере, а ти  продајеш маглу овима који мисле да су много високи интелектуалци( можда и јесу ако су виши од 190цм), а то није баш једноставно. У том  смислу Милан је аматер преваре за тебе ако `оћемо поштено тј. ако за критеријуем узмемо пацијенте. Још ови твоји гину за глупост :)), док Миланови то не раде. Што кажу клинци, риспект ...

И кажеш глава настала случајно  :smeh1:. Аха, ок ...

Подели на овим сајтовима

Да... И 2 милиона знојних жлезди код човека настало случајно, слепим мутацијама јел` тако  :smeh1:... И случајно сензитивне до 20тог дела целзијуса... Ко би рек`о ...

Мислим да ни овај не би поверовао у овако нешто сулудо, сумануто и бесмислено

maloljuskavi-saran.jpg

Али зато има других шарана који `оће............

Подели на овим сајтовима

Пази ово :

Цитат

Просто ми је невероватно да неко ко је професор и предаје заступа нешто ако је неосновано...

Није невероватно што су се деца лагала деценијама по школама Хекеловим ембрионима и свим осталим лажима којима су им испирали мозак што је људска беда и мизерија најгоре врсте, није невероватно што се бајка за недорасле деценијама крпи од Мендела па на овамо( у ствари од самога Дарвина који није ништа знао о најелементарнијим научним чињеницама неопходним за његову хипотезу, што наравно није његова кривица), али ово јесте већ невероватно.

Ја бих пре рекао да је невероватно у какве небулозе поједини одавде верују. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, о.Горан рече

Ма опуштено, мени то не смета уопште, само ти лажи, мажи и глуми памет, и сам видиш колико снобова и наивчина имаш овде за пацијенте :smeh1:. Ће д`изгину да бране лаж и неопевану глупост :)):)):)).

Trla baba lan...

И добар ти је овај фазон, превидиш цело неко предавање или текст па се ухватиш за једну ствар, превидиш суштину, а ову грешку увећаш 10х по значају, тако се то ради :))

Koju jednu stvar?

Šta sam prevideo?

И кажеш глава настала случајно  :smeh1:. Аха, ок ...

Ne kažem... nisam kreatard pa da uopšte pričam na taj način...

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, о.Горан рече

Јеси ли такав и у реалном животу, да све треба да ти се нацрта?

Папа Горане,

Такав сам да се не дивим нацртаним шкработинама и не причам занесено како је то нека дивна, дубока, итд. уметност. Него кажем на глас, гле ову шкработину продају за уметност. А умишљени цртачи "уметници" то не воле. 

Но, шта ћу им. :D

1 hour ago, о.Горан рече

Има ли шансе да из трећег одговориш за Аврама, јел поживе 175 година ил` не? Ту се редакције слажу.

Али гле, да ви кажем нешто. Зашто ви од мене тражите да са "да" или "не" одговорим на неку цифру, када ви мени нисте рекли које од бројки које се не слажу у текстовима су "да", а које од њих су "не" за вас? А?

Јер ако ви од мене хоћете "да" и "не" на бројке, хајде ми излистајте које су међу написанима за вас "да", а које "не". Може тако?

А ја бих вам другачије одговорио. Али хоћете "да" или "не", па да видим како ви то радите. 

Ну! Изволте. 

1 hour ago, о.Горан рече

Наравно, када је неко лаковеран па више верује псеудо научним бајкама онда му је тешко да поверује у оно што пише у Библији. 

Тра, ла, ла, трућ! 

Љуби вас ваша аспида. :bighug:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, о.Горан рече

Да... И 2 милиона знојних жлезди код човека настало случајно, слепим мутацијама јел` тако  :smeh1:... И случајно сензитивне до 20тог дела целзијуса... Ко би рек`о ...

Jok... nisu nastale kod čoveka... nisu sigurno nastale odmah u tolikom broju niti sa svojstvima koje imaju nakon X miliona godina evolucije... nisu "nastale slučajno, slepim mutacijama" već su nastale evolucionim procesima (već ti je dovoljno puta objašnjeno kako to funkcioniše, pa ne moraš da se izražavaš kao neko ko nema pojma o tome)... dakle, sve si omašio...

Цитат

Мислим да ни овај не би поверовао у овако нешто сулудо, сумануто и бесмислено

Da, u to kako kreatardi zamišljaju nauku niko ne bi poverovao... samo što to nije nauka, pa je irelevantno...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...