Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, Zoran Đurović рече

Пробај зими у Сибиру да ходаш го (под отвореним небом - теби мора да се све прецизира).

Једење је као и дисање, нужна природна радња за одржавање живота. Мојсије није могао мислити да ће се једног дана појавити неки ретард (у преносном смислу речи) па неће знати за шта служи храна. Сам себи би се смејао кад би написао: Морате да једете да не бисте умрли. Зашто животиње пасу? Јер би поцркале. Ако ти то није јасно, онда брајко, иди ти и зајебавај неког ко је беспослен.  

Пробај лети да то радиш на Куби. А можеш и у Сибиру ако си у добро загрејаном стану. А што се тиче беспослености, чини се падре, да је твоје једино запослење да висиш ође по вас дан. Ал добро, и то је неко запослење, па нећу више да те зајебавам.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Ivan Marković рече

Бркаш сврху, намену, могућност и слободу са нужношћу. А да је Бог шаљивџија, то тврди поп. Ја наравно не тврдим изричито да је Адам могао да не једе, али само нигде не видим изричито да је МОРАО да једе. Само је јасно да је МОРАО да не једе са дрвета познања. 

Очигледне ствари се не појашњавају. То само вилозофима као што си ти МОРА да се појасни. 

Да није МОРАО да једе то би писало у Св Писму зато што је то ван искуства. Ванредна ствар. Као што је писало да је Бог све створио, јер је и то изван искуства. Као што не пише да животиње врше нужду јер то није битно да се помиње. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Очигледне ствари се не појашњавају. То само вилозофима као што си ти МОРА да се појасни. 

Да није МОРАО да једе то би писало у Св Писму зато што је то ван искуства. Ванредна ствар. Као што је писало да је Бог све створио, јер је и то изван искуства. Као што не пише да животиње врше нужду јер то није битно да се помиње. 

Могуће. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

А можеш и у Сибиру ако си у добро загрејаном стану.

Џаба бих прецизан, отровао си се ђурараном: Пробај зими у Сибиру да ходаш го (под отвореним небом - теби мора да се све прецизира).

12:smeha: 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ведран* рече

Као што не пише да животиње врше нужду јер то није битно да се помиње. 

Животиње које су пасле нису какиле, мада се какити за бронтосауруса не може рећи:)), јер ђе је тај истовари... 

Та трава је испаравала из њих и ти атоми су се враћали у првобитну изједену траву. Тако нико није умирао, животиње се нису претоваривале и нису расле (мада то Писмо помиње, али то треба знати да су оне расле ду'овно). То ти је ерминевтички контекст по Ивану!:)) - Чух данас да на БФ имају тај настрани конструкт: ерминевтички контекст! То је та нова онтологија наратива у отклону...  

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Џаба бих прецизан, отровао си се ђурараном:

А ја сам преживео кенгуретину, не повраћах!

:cheesy3:

Само да се зна! 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

ерминевтички контекст

Мајко мила!

Одакле ваде ове конструкције, најпре богословска тројица сад ерминевтички контекст! Шта још има?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

А ја сам преживео кенгуретину, не повраћах!

:cheesy3:

Само да се зна! 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

A, kud' se ne setih ovoga ranije... :cheesy3:

Рече ми кум пре сат, чусмо се телефоном. Он тамо, па се нормални смеју овим перверзним употребама језика. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Мајко мила!

Одакле ваде ове конструкције, најпре богословска тројица сад ерминевтички контекст! Шта још има?

Тражио ми неки богословац литературу за онтологију иконе или нешто слично. Ја му рекох да немам појма. Да пита свог професора.  

Подели на овим сајтовима

Замисли сад да неко преда тезу под насловом:

"Ерминевтички контекст онтолошког аспекта богословске тројице у егзегези Старог и Новог Завета"

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Рече ми кум пре сат, чусмо се телефоном. Он тамо, па се нормални смеју овим перверзним употребама језика. 

Sta moze da znaci ta sintagma, erminevticki kontekst ?

Mislim, kako to funkcionise na delu, kod tumacenja  ? :D

Подели на овим сајтовима

Него људи Божији! Где нам је поп Горан?

Да га нису злотвори бановали у тајности?

Или да није, не дај БОЖЕ (!), опет се верао по крововима па паднуо? :unbelieveble:

А лепо сам му рекао да обује једну чарапу наопако! Против сваког зла. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Благовесник рече

ТЕ учи да се тај развој од самог почетка догађао природном селекцијом, борбом за опстанак са осталим организмима и врстама, кроз безбројне смрти и патње, и генетички дрифт промена кроз генерације... А борба за опстанак итд.  уследила је након пада природе из окриља Божјег. 

Dakle isto kao TE, osim što TE ne uzima Pad kao polaznu tačku? (što svakako i ne može budući da je u pitanju deo nauke, a ne teologije)

Ili postoji neka razlika? (uzevši u obzir situaciju nakon Pada)

До тада развојни процес се одвијао унутар благодати Божје, а само стварање по врстама је започето од Бога стварањем ћелије (по врстама њиховим)

Kojim "vrstama"? Kako da znamo da li su šimpanza i pavijan ista biblijska "vrsta" ili nisu?

са молекулима  унутар једра ћелија у које  је премудри Бог, Уметник и Дизајнер, "уписао" кодиране информације потребне за изградњу ћелије, писаније  које би стало  у књигу  од хиљаде до миријаде страница, где Бог Слово пише слично људском језику, језику који има своју синтаксу, другим речима, има своју"граматику", правила која стриктно одређују како ће упутства бити састављена и потом преношена.

DNK jeste sličan jeziku u nekim stvarima, dok u mnogim drugim nije. Poređenje je uvek ok dok se razumeju ograničenja poređenja...

Свакако да људске очи нису посматрале настанак првог молекула днк и зато морамо извести свој  закључак, али он не треба да буде нагађање, јер  знајући да информације записане и на оним најстаријим предметима од глине са необичним симболима и натписима могу потицати само од неког интелигентног извора, ми зато закључујемо да су од интелигентног човека, а горе речено од Бога Логоса (Слова)  кроз кога постаде.

Potpuno istom "logikom" možeš da "zaključiš" da su DNK smislili ljudi. Ako znamo da informacije na najstarijim tablicama od gline potiču od ljudi, onda i informacije u DNK potiču od ljudi... 

Problem je u tome što ne možeš da donosiš (ispravno) takve zaključke na osnovu takvih poređenja.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...