Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 5 часа, Avocado рече

niti šta je Sinod mislio pod pravim i zdravim kreacionizmom...

На веру у Бога Творца, на основу написаног у изјави.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1 hour ago, Кратос рече

Nego el nađoste dokaz o postajanju zajedničkog pretka?Nešto ste mi se umusili od tog vrlo konkretnog pitanja....:ani_biggrin:

А таман су ликовали да им је мајмунолики пренео своје гене...?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ведран* рече

На веру у Бога Творца, на основу написаног у изјави.

Da ali ne bilo kakav Tvorac,nego On reče i to uđe u postajanje a ne da se siroma mučio milijardama godinama...to je Tvorac...

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Кратос рече

Da ali ne bilo kakav Tvorac,nego On reče i to uđe u postajanje a ne da se siroma mučio milijardama godinama...to je Tvorac...

Не блебећи, него читај Св Писмо. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ведран* рече

Не блебећи, него читај Св Писмо. 

и кратос једе као мали коала... 

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Кратос рече

Problem je što nijedna od tvrdnji TE o nastanku bilo koje vrste nemoguće je proveririti naučnom metodom,i tu onda nastupa problem,tj tu nauka kreće da veruje.....oni pojma nemaju kako je od jednoćelijskog nastao višećelijski rganizam tipa sunđer i da oćeš to naučnom metodom da testiraš,ne možeš,jer bi experiment morao da traje milionima godina ili hiljadama svejedno...tako da čista spekulacija i nagađanje ...

Da...  ili mozes da posmatras neki fenomen od pocetka do kraja ili je u pitanju cista spekulacija u nagadjanje... samo u tvojoj glavi i po Kratosovom metodu... po kojem npr. ljudi bivaju osudjeni za ubistvo na osnovu ciste spekulacije i nagadjanja forenzicara koji "cak" nisu ni videli ubistvo... ajd idi u neko obdaniste cisto da vidis da li bar tamo nekog mozes da ubedis u te price...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, grigorije22 рече

To oko zmije je totalna glupost. Jedenje prasine je napisano cisto figurativno kao znak ponizenja. Na primer Psalm 72:9  Pred njim će popadati divljaci, i neprijatelji njegovi prah će lizati. Isaija 29:4 Te ćeš oboren govoriti sa zemlje i iz praha ćeš mucati, i glas će ti biti sa zemlje kao u bajača i iz praha ćeš šapćući govoriti. Isaija 65:25 

Vuk i jagnje zajedno će pasti, i lav će jesti slamu kao vo; a zmiji će biti hrana prah; neće uditi ni potirati na svoj svetoj gori mojoj, veli Gospod.

Recimo, moze i ovako, jos jedno od resenja slagalice ( :slikanje: ), kako kaze sv.Avgustin :

"И потому сказано дьяволу: Ты будешь ползать на груди твоей и на чреве твоем. Это, как видим, и произошло со змеем, и слова эти в образе видимого гада являют нам невидимого врага."

http://bible.optina.ru/old:gen:03:14#blazh_avgustin

Dalje se u stihovima kaze,....15. И још мећем непријатељство између тебе и жене и између семена твог и семена њеног; оно ће ти на главу стајати а ти ћеш га у пету уједати....

Sv.Jovan Zlatoust,..... И это относится только к чувственному змию; но желающий может после вникнуть в смысл написанного и понять, что, если это сказано о чувственном (змие), то еще более нужно прилагать сказанное к мысленному змию. И его, уничтожив, поверг под наши ноги Бог и дал нам власть наступать на его голову. Не на это ли Он указывает, когда говорит: наступайте «на змию и на скорпия» (Лк.10:19)? Чтобы мы не подумали, будто это сказано о чувственных животных, Он прибавил: «и на всю силу вражию».

http://bible.optina.ru/old:gen:03:14#svt_ioann_zlatoust

Prenosno znacenje o buducim stvarima, kojim se nagovestava kroz pricu o zmiji, misticna borba coveka vernika sa nasim iskonskim neprijateljem , koji je  prevario i nase zajednicke roditelje. 

Подели на овим сајтовима

Већ сам рекао да они који више воле да верују у своју замисао о Богу, о томе какав Бог треба да буде, шта да чини, а шта и како да не чини, јесу хулитељи Крста Христовог.

Они то своје веровање и ту представу о Богу темеље, не знам на чему? На цртаним филмовима? Дизнијевим? На штрумфовима? Недавно чух да су штрумфови били комунистичка пропаганда. :D

Зашто су хулитељи Крста? Зато што Христос, по таквој логици и мишљењу 'малог Перице', не може висити разапет. Замисли то! Бог и Творац свега, виси на Крсту! Зато Апостол каже да је реч о Крсту лудост свету. 

Али није лако то сварити, јер видимо да је и Апостолима то било тешко. А Христос управо на Петрово саблажњавање око предстојећег страдања Христовог каже "иди од мене Сатано!"

Јер заиста је сатанско дело одбацивање Бога онаквог каквим нам се Он сам открива и јавља, и прихватање својих личних фантазија о томе како Бог треба да се понаша. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, VaSa110 рече

Ne treba da te čudi. U pitanju je sukob dve struje u SPC a neka tamo TE.

Pa zato me i cudi da niko od njih nije "pustio da procuri" tekst pokajnickog dopisa.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Брзо зађоше с пута, који сам им заповједио; начинише себи теле ливено, и поклонише му се, и принесоше му жртву, и рекоше: ово су богови твоји, Израиљу, који те изведоше из земље Мисирске.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Кратос рече

Problem je što nijedna od tvrdnji TE o nastanku bilo koje vrste nemoguće je proveririti naučnom metodom,i tu onda nastupa problem,tj tu nauka kreće da veruje...

Цитат

Ne znam što mi inputiraš nešto što ja nigde nisam ni rekao.Niti sporim dostignuća iz biologije,niti osporavam TE kao naučnu teoriju.Ne znam da li si pratio al na onoj drugoj temi,ne mogu da setim kako se zove,rekao sam da je TE najbolje naučno objašnjenje razvoja života koje imamo trenutno.

:ani_biggrin:

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Кратос рече

...to je Tvorac...

...И тада начинише теле, и принесоше жртву идолу, и радоваху се рукотворини својој...

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Pa zato me i cudi da niko od njih nije "pustio da procuri" tekst pokajnickog dopisa.

Da u pravu si. Meni jedino pada na pamet da je bilo ko u onom vicu "Ćutim za belče, ćuti za ovcu". (nadam se da znaš vic)

• Радостан 1
пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Види! Христос! Све са црвено-плавом одеждом Богочовечанства својега.

:cheesy3:

@Ivan Marković @Bokisd @Кратос , има ли још ко (?) да пољубе екран и ову икону, због оне наше старе теме... :))

Stvaranje.jpg.a5a6e9b750443fa92c4bf61623d885cb.jpg

:aplauz: 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...