Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

што ти ниси на задушнице?

:))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 минута, Рапсоди рече

У оквиру једне врсте постоје различитости. Да би постали водоземци, тренутно абрака дабра би морало да се деси. Дводихалице ће увек бите рибе дводихалице, као што ће , мрзи ме да гудлам, не знам тачно како се зову  те рибе, које могу од 6 до 8 сатида буду ван воде, исто бити рибе у вијек вијекова и ништа ми не говори у прилог еволуцији то што могу да бораве и на копну. 

пре 27 минута, Рапсоди рече

Али од њих никада неће бити водоземци, а ви живи били па видели и дочекали....пошто верујете у бајке. :smeh1:

Mešaš različite argumente tj. primedbe... niko ti ne pominje današnje dvodihalice kao pretke vodozemaca, već kao odgovor na tvoju hipotezu da riba ne može da ima sistem za disanje koji funkcioniše i na kopnu i u vodi... već da može da ima samo jedno ili drugo... te da je usled toga izlazak na kopno nemoguć jer je potrebno da biće koje do tada ima sistem za disanje koji isključivo funkcioniše u vodi, mora odjednom uz abrakadabra da stekne sistem za disanje koji isključivo funkcioniše na kopnu... primerom dvodihalica ti se ukazuje na to da realnost sasvim očigledno demantuje tu tvoju hipotezu...

Цитат

Ако су некада неке птице имале зубе, мени такав податак каже да су то птице које су некада имале зубе....ваама овај податак очигледно говори нешто сасвим друго.

Nije samo to... nije u pitanju samo jedan podatak koji govori u prilog tome da su ptice potomci dinosaurusa... nije nikada u pitanju samo jedan podatak, iako je naravno omiljena kreacionistička besmislena zabava da posmatraju neki podatak izolovano od svih ostalih...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Рапсоди рече

Да а што нисте оба на задушницама ....:D ја имам оправдање, морам да радим, па идем после. Ви треба да сте у цик зоре...:)

1) ја сам по новом, 2) возим се на столици да се попишам... и још се плашим кад ме бол прободе да се не онесвестим и сломим главу...

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, о.Горан рече

Сад је мислим свима јасно, сем овима што никако да им буде јасно :)), зашто пропагатори бајке бацају дрвље и камење на научнике који су креационисти и ИД заступници. У ствари, ти други су прави научници, док су ови најобичнији шарлатани и манипулатори. Као што рекох, најбеднија ствар на свету је манипулисање и индоктринација деце, а то се ради деценијама а да нико за те лажи није одговарао. Кад се лажи без покајања нагомилају добијамо оно што се данас дешава по школама, дрога, мобинг, туче, дрскост на све стране. Нешто мало изађе у јавност од тих дечјих бахатости али 99% се заташка. 

Reče sveštenik koji, pored brojnih drugih laži, laže čak i o tome šta piše u Bibliji. (dokaz)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Mešaš različite argumente tj. primedbe... niko ti ne pominje današnje dvodihalice kao pretke vodozemaca, već kao odgovor na tvoju hipotezu da riba ne može da ima sistem za disanje koji funkcioniše i na kopnu i u vodi... već da može da ima samo jedno ili drugo... te da je usled toga izlazak na kopno nemoguć jer je potrebno da biće koje do tada ima sistem za disanje koji isključivo funkcioniše u vodi, mora odjednom uz abrakadabra da stekne sistem za disanje koji isključivo funkcioniše na kopnu... primerom dvodihalica ti se ukazuje na to da realnost sasvim očigledno demantuje tu tvoju hipotezu...

Не него ви нисте правилно разумели.Већина риба не. То су ипак ретке врсте, и та њихова различитос ништа не говори ни о чему, само о томе да су то биле, јесу и остаће рибе које имаку двојако дисање.  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Zoran Đurović рече

наравно да садаклласична ТЕ се не бави овим, али дарвин јесте

Па наравно. Кад су видели да ту бајка самоорганизације ћелије не пролази ни код најтврдокорнијих присталица( читај-оних који не размишљају својом главом), онда су као одвојили абиогенезу од еволуције да лакше продају маглу неупућенима :smeh1:...

Класични трикови али неки никако да укапирају магију :)). Нпр. неко укапира како се врши мађионичарски трик из прве, рецимо неки са картама

s431054849200788171_p4_i2_w777.jpeg

неко укапира кад му објасниш, а неко као Авокадо и слични ни кад му га више пута објасниш:))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Reče sveštenik koji, pored brojinuh drugih laži, laže čak i o tome šta piše u Bibliji. (dokaz)

е, а јеси ли приметио како се ућутао на фосил рајске змије са ногама? јер он замишља све као абрака-дабра, па Бог као одмах одсекао ноге змији! фосили га демантовали односно показали да кретардски (што је неодрживо) чита Библију. човек нема везе са животом. да је мало читао Оце па да разуме Писмо; не, он слуша тату дрТмрТ...:pop: 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Не него ви нисте правилно разумели.Већина риба не. То су ипак ретке врсте,

Ne znam šta nismo pravilno razumeli? Slažem se da većina riba ne može da diše na kopnu i u vodi... slažem se da su u pitanju retke vrste....

пре 3 минута, Рапсоди рече

и та њихова различитос ништа не говори ни о чему, само о томе да су то биле, јесу и остаће рибе које имаку двојако дисање.  

Jel njihova različitost govori ili ne govori o tome da neke (retke) vrste riba mogu da imaju sistem za disanje koji funkcioniše i u vodi i na kopnu?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, о.Горан рече

еко укапира кад му објасниш, а неко као Авокадо и слични ни кад му га више пута објасниш:))

теби је авокадо безброј пута ставио до знања, али ти настављаш са лажима и подметачинама. Шта би са оним фосилима ногатих змија?

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Avocado рече

Ali, govorimo o tome, da se od istih organa za disanje prave drugi organi za disanje, ne paralelni ( organi )

Da li je onda dvodihalica  dobar primer za TE, jer, sam kazes,....da dvodihalice nisu primer za pretke vodozemaca.... znaci, paralelni organi odpadaju kao primer za TE,...moraju isti organi za disanje da se transformisu po evoluciji...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

Ali, govorimo o tome, da se od istih organa za disanje prave drugi organi za disanje, ne paralelni ( organi )

Ne govorimo o tome... opet si uspeo da potpuno promašiš to o čemu se govori... radi moje radoznalosti, jel bi mogao da citiraš neki deo neke prethodne poruke iz koje si izvukao zaključak da o tome govorimo?

Da li je onda dvodihalica  dobar primer za TE, jer, sam kazes,....da dvodihalice nisu primer za pretke vodozemaca....

Ne zato što imaju bitno drugačiji sistem za disanje od predaka tetrapoda, već iz drugih razloga...

znaci, paralelni organi odpadaju kao primer za TE,...moraju isti organi za disanje da se transformisu po evoluciji...

Ne znam odakle ti takva ideja...

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

теби је авокадо безброј пута ставио до знања,

Jel to ona fora: "Kako se kulturno nekom kaže: ....em te u mozak?"  ;)

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Zoran Đurović рече

што ти ниси на задушнице?

Шта ли се ти секираш где сам ја, боље укључи мозак за ову тему овде пошто си пук`о ко бас. Са све овима што никако да укапирају трик :)).

Јутрос сам служио, моја је чреда, а затим служио и помен покојницима, неких 70-так имена је било.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Avocado рече

Ne govorimo o tome... opet si uspeo da potpuno promašiš to o čemu se govori... radi moje radoznalosti, jel bi mogao da citiraš neki deo neke prethodne poruke iz koje si izvukao zaključak da o tome govorimo?

Ne zato što imaju bitno drugačiji sistem za disanje od predaka tetrapoda, već iz drugih razloga...

Ne znam odakle ti takva ideja...

Pa, govorimo o tome da ribe moraju da disu na kopnu , da se transformisu organi za disanje, zar ne ?

Jednostavno, ako je primer dvodihalica za TE ( a, nije, sam si rekao,... :D ), onda bi posle stotina miliona godina evolucije imali milione primera prelaznih fosila sa dvostrukim organima za disanje,..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...