Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 8 минута, Justin Waters рече
пре 20 минута, Bokisd рече

Pa, mislim, da se njima u njihovoj uobrazilji i umu

Aha, uobrazili su...nije se desilo stvarno, iako jeste, sve se desilo u nečije umu....odlično, zašto to ne možeš prihvatiti i za ostale nadrealne priče, o Adamu i Evu, gradnji nojeve barke, potopu, izlasku Jevreja iz ropstva itd...?

Ne, nisam mislio da su uobrazilji ( dodao sam i kroz um, kao nesto sto vidis i reflektuje se kroz um, ....na to sam mislio, mozda sam se lose izrazio  ), videli su stvarnu situaciju, Sunce je stalo,..... ali, kako je to cudo  izvedeno u stvarnosti, Bog samo zna,..

Pa, mislim, da po kontekstu, ove druge price se razlikuju ( bar sto se tice Adama i Eve ) jer, imamo pocetak stvari, za koji nemamo nista 100% relevatno ni nauci,.... 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 5 минута, Bokisd рече

Pa, mozda mislis na ovakvog  Jahvea,....kao svemoguc i svesilan koji je sve stvorio iz nicega ( znaci prevelika sila je u pitanju ) , zasto ne bi mogao i da suspenduje prirodne zakone ( kod price o Suncu ) ?

Ako odgovara takav Jahve, ...i meni odgovara,...

пре 2 минута, Bokisd рече

Ne, nisam mislio da su uobrazilji ( dodao sam i kroz um, kao nesto sto vidis i reflektuje se kroz um, ....na to sam mislio, mozda sam se lose izrazio  ), videli su stvarnu situaciju, Sunce je stalo,..... ali, kako je to cudo  izvedeno u stvarnosti, Bog samo zna,..

Pa, mislim, da po kontekstu, ove druge price se razlikuju ( bar sto se tice Adama i Eve ) jer, imamo pocetak stvari, za koji nemamo nista 100% relevatno ni nauci,.... 

Postoji tu veliki problem. Kako razlikovati halucinaciju od realnog doživljaja koji je posljedica suspenzija tog čuda? Recimo kada smo kod vraćanja sunca za 10 podeoka na horizontu, i Bog suspenduje prirodne zakone...zavrti zemljinu osu nazad, pri tome onemogući da se zemlja raspadne, i svi stanovnici na njoj ne izlete u svemir kao pištoljom ispaljeni nego Božijom silom ostanu na svom mjestu kao da se ništa ne dešava...ostala bi makar ta strana svjedočanstva ostataku planete takvom jednom čudu, da je sunce ne znam 40 minuta išlo nazad po svojoj prividnoj trajektoriji..međutim nigdje u istoriji nije zabilježeno tako nešto, a da se desilo imali bi smo tone fragmenata, natpisa na pločama, na stubovima, na raznim drugim predmetima o takvom jednom nesvakidašnjem događaju koji sigurno ne bi ostalo neprimjećen.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Pa to mi je za Jahvea logičnije... kao svemoćan može da suspenduje sve prirodne zakone koje poželi, pa i da po inerciji ne odletimo u vasionu sve sa atmosferom kada zaustavi Zemlju u svojoj orbiti, kao i sve druge posledice... to je više u skladu sa njegovim opisanim "karakterom" nego da obmanjuje ljude da se desilo nešto što se nije desilo...  jedino što i tu ostaje nezgodno pitanje kako to niko drugi na Zemlji osim Jevreja nije primetio, zabeležio, zapamtio, a tako nešto bi bio veoma upečatljiv događaj...

Pa, opet, taj Jahve deluje na razne nacine kroz cuda i cudesa, ( naveo sam primere gore ), cini cudesa po smislu i svrsi i po drugim parametrima,.. i, zbog toga objasnjenje price moze da ide u tom pravcu o raznim 'nivoima' cuda.

( ili, kao svemocan, mozda drugi nisu ni osetli zaustavljanje zemlje,.... :smeh1: )

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Postoji tu veliki problem. Kako razlikovati halucinaciju od realnog doživljaja koji je posljedica suspenzija tog čuda? Recimo kada smo kod vraćanja sunca za 10 podeoka na horizontu, i Bog suspenduje prirodne zakone...zavrti zemljinu osu nazad, pri tome onemogući da se zemlja raspadne, i svi stanovnici na njoj ne izlete u svemir kao pištoljom ispaljeni nego Božijom silom ostanu na svom mjestu kao da se ništa ne dešava...ostala bi makar ta strana svjedočanstva ostataku planete takvom jednom čudu, da je sunce ne znam 40 minuta išlo nazad po svojoj prividnoj trajektoriji..međutim nigdje u istoriji nije zabilježeno tako nešto, a da se desilo imali bi smo tone fragmenata, natpisa na pločama, na stubovima, na raznim drugim predmetima o takvom jednom nesvakidašnjem događaju koji sigurno ne bi ostalo neprimjećen.

Da, sve to stoji, ja, licno, sam samo ponudio jednu drugu stranu dogadjaja, jednu od mogucih solucija, koja ce koliko toliko zadovoljiti i nas razum.

Ono, razna cudesa su bila kroz vekove u hriscanstvu, postoje i danas, ne bi trebalo jedna prica iz pisma, da nesto poremeti u vezi s tim. Desilo se cudo zaustavljanja Sunca, kako tacno se odigralo u toj situiaciji, Bog sveti samo zna. 

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Bokisd рече

Pa, mislim, da se njima u njihovoj uobrazilji i umu, Sunce se zaustavilo ( lokalno ) nije zaustavio Zemlju ( okrece se ),  dok drugima cudo se uopste ne desava, ne vide ga 'fiizicki'.

Пређе ти у мухаџедине... Они веле да Ис није пострадао него се то причинило људима.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Пређе ти у мухаџедине... Они веле да Ис није пострадао него се то причинило људима.

:D

( govorimo o 'fizickoj' pojavi cudesa,.... .... ne o tome sta nam je u umu i kakva nam je vera u Isusa,... :945729: ,....jer, svi vide  Isusa na Krstu, ali, znamo da je fora, kakav je smisao i delo Njegovog stradanja,... )

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

kako to niko drugi na Zemlji osim Jevreja nije primetio

Lepo je, na samom početku, rekao - lokalno. Dakle, Sunce se za lokalce vratilo malo nazad, Zemlja se za lokalce zaustavila a globalno je sve teklo regularno.:)))Nije mi samo jasno kako im ovi sa zapada nisu popadali na glave, kada se Zemlja " lokalno" zaustavila, al mora da postoji neko čudesno objašnjenje i za to.

Подели на овим сајтовима

Хришћани заборављате да је Богу све могуће. Могуће му је да направи потоп и да сачува слану воду и рибе и биљке. Могуће му је да заустави окретање планете  а да нема последица по живот на њој итд. Ајде ови атеисти што млате људском логиком и мудрују али хришћани и теолози а међу њима и доктор поп теолог, да се спуштају на те разине, то је стварно да кажем јадно. Тако да вашим причама осим вашег не знања ништа друго не доказујете. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Просечан србенда рече

Тако да вашим причама осим вашег не знања ништа друго не доказујете. 

...

Подели на овим сајтовима

@Odahviing mlatiš ljudskom gramatikom i mudruješ ateisto!

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Просечан србенда рече

Хришћани заборављате да је Богу све могуће. Могуће му је да направи потоп и да сачува слану воду и рибе и биљке. Могуће му је да заустави окретање планете  а да нема последица по живот на њој итд. Ајде ови атеисти што млате људском логиком и мудрују али хришћани и теолози а међу њима и доктор поп теолог, да се спуштају на те разине, то је стварно да кажем јадно. Тако да вашим причама осим вашег не знања ништа друго не доказујете. 

Sve je Bogu moguće osim da stvori svet i ponaša se drugačije od toga kako su kreacionisti zamislili... ni on ne bi mogao da ih ubedi u suprotno...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...