Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 8 минута, Рапсоди рече

Пошто волите карате или шта ли већ од борилачких вештина....Брус Ли.....како закуцава двојицу :smeh1: Ви сте у овом случају Брус Ли, а Авокадо и  Клуд бој ова друга двојица

Zapravo...  avocado je lexington steele, ja sam james deen a goša je barely legal klinka sa ozbiljno utvrdjenim ocinskim kompleksom* iz nekog sela u arizoni koja je dosla u veliki grad da napravi sebi ime...

*- daddy issues

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Хаха, тако је. Поента је у сатирању лажи коју је годинама форсирала једна клика. До пре неколико дана када су пукли као звечка.

Неупућени су збуњени али томе је дошао крај.

Подели на овим сајтовима

o. Goran je krenuo stazom gordosti... tesko je priznati da nisi intelektualno kadar da razumes nauku i umesto da se okrenes drugim stvarima ego ti naredi da je jedini nacin da diskreditujes tu jednu stvar koju ne razumes tako da rezultat bude "nije do mene  do babu je"

Poznat model... vec smo ga imali na forumu sa nekim momcima koji nisu imali kapacitet da shvate umetnost pa su resili da je proglase za degeneraciju... nista strasno, lako resiv problem

Подели на овим сајтовима

Било је јасно да је Клаукадо* изгубио расправу, али овако тежак пораз нико није могао ни да сања  0703_read

cloudking + Avocado

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Zoran Đurović рече

Колега, није проблем шта ја знам и какав сам као патролог. Оно што је битно је да сам ја доктор са првог папског универзитета. И да мени докторат није поклоњен. То се ради тамо у Србији. Овде је Боси био присиљен да свог сина пошаље у тирану и купи му факултет. И то је пукло. Код нас је Министар Полиције фалсификатор. Замисли кад лопова поставиш да чува банку? 

Ти мене не познајеш нити знаш мој курикулум, али здрава логика ће ти рећи да ми нико ништа није поклонио. Оно што сам посебно поносан је да се сада аплицира мој метод научног истраживања на Августинијануму. Ја нисам Ђоковић, па да би се то чуло. Као што некога забрига да је неки наш освојио злато у каратеу и сл. Зна се за велике спортове. - Оно пак што је битно је то да сам ја света звер за ове теолошке ствари. Нисам познат као Зизјулас, јер, разумећеш, иза је једна машинерија. Време ће показати и за друге шта сам оставио и каквог доприноса имам. Проблем је и што нисам монах па да се прави одмах неки култ. Дакле, ја сам човек науке. 

Зато ти сада кажем да није коректно твоје инсинуирање ако неко не прихвата 175 година да негира надахнутост Писма. Даћу ти, ако будем имао снаге, управо бројеве из 2 извештаја о Потопу, где ћу те питати који је прави? Оци истока, ин примис Кападокијци, су од Оригена прихватили: Цело писмо има преносни (духовни) смисао, али цело нема и буквални! Ако ово будеш разумео, ослободићеш се терзијанизма.

Суботарство је јерес. Кад неко почиње да размишља у том кључу, мора да оболи. Као и неко ко стално мастурбира, или се дрогира, или пије... Зато сам те упозорио да не наседаш на Терзинове форе. Он негира евхаристију и култ светаца и икона. Учи да душа умире са телом. И каква њему корист од свега тога и да је у праву да је земља стара 7.000 година? Каква духовна корист? Када одбија Цркву, свеце, мошти, иконе, причешће? Мене Бог неће судити ни за облик ни за године земље, поготово што све имам у предању, али за ово хоће. Како га његов креационизам није привео причешћу? 

Зато сам те саветовао да не пијеш са затрованог извора.   

Пази овако колега, нисам ја споменуо то да ценим твоје познавање патрологије да бих ти се улизивао, из авиона се види да сам ја дијаметрално супротан карактер од ових који ти се нон стоп овде увлаче, мислим на твоје кло(в)нове. 

Дакле, поштујем ја свачије звање, па и твоје наравно, али то за мене лично није пресудно. Христос није бирао најближе апостоле у том кључу, није нпр. питао Симона тј. св.Петра или св.Јована Богослова које су школе завршили и дал` имају дипломе већ је била пресудна њихова вера и чистота срца, а све остало се касније надоградило. Штавише, он се захваљује Оцу што су га препознали за Спаситеља они који су једноставни, а не мудри и учени. Са друге стране, имамо једног врло ученог св.Павла из тадашњег локалног центра учености Тарса који је целокупно своје познавање јудаизма и грчке мудрости упрегао у славу Бога. Али док није постао хришћанин он је упрегао своје знање и умеће у духовну деструкцију, као ти и још пар твојих клонова овде.

Те приче о некаквом суботарству се потпуне небулозе и баљезгања, немој то мени да причаш. Ово је општечовечанска прича јер је 19. век век наглашеног позитивизма који су зачели француски енциклопедисти као што су Дидро, Волтер и остали, а наставио се касније са мњењем да се баш све може објаснити научно, па и настанак Универзума и живота per se. Тако смо преко Хегела, Ламарка, Хатона, Лајела, Валаса и осталих дошли до Дарвина и његових настављача који су засновали једну дивљачку онтологију и етику потпуно опозициону хришћанству. Није поента старости земље као нечега што је суштински битно за хришћанство, већ о томе да ови материјалисти и суштински атеисти потребују за некаквим милијардама година да би одатле извлачили своје научне спекулације и продавали их наивнима и неупућенима као што си ти. Дарвин је причао о хипотетичким милионима, па су касније стално повећавали број година, а све зарад спекулација. Теорија еволуције у било ком виду или правцу и теорија великог праска су интелектуална матрица научног атеизма који спекулацијама жели да избаци Творца из метафизике и, што је најгоре, са великом агресијом се промовише у разним часописима које воде људи махом неупућени у тим областима. И што је најбитније и што мене у ствари највише и интересује, та иста атеистичка метафизика заснива педагогију која је обавезна и учи се у малтене свим школама света, а докле иста доводи сведоци смо ми родитељи када шаљемо децу у данашње школе. Предавао сам веронауку више година и добро знам ситуацију из прве руке.

Такође, ја нигде нисам помињао дане стварања сем када сам навео шта каже св.Јефрем Сирин, тако да би ти било боље да читаш шта пишем уместо што продајеш јефтину демагогију својим кло(в)новима. И мој савет ти је да се држиш патрологије, у апологетику се не разумеш ни проближно довољно да би одговорно писао о томе.

Што се поменутог Терзина тиче, ја његов рад пратим у последњих годину и по дана( пре тога нисам ништа од њега прочитао или одгледао), а десетак година се бавим овом тематиком тако да се из тога види колико та прича о некаквом утицају нема благе везе са истином. Мада су ниски ударци нешто шта очекујем од опонената, са тиме да увек зажале када посегну за истима.

Кад сам већ код њега, неукусно је, неакадемски и нехришћански узимати било кога толико у уста, без да он има прилике да одговори, али то је већ ствар нечије опште (не)културе што се не може научити ни на једном факултету.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, о.Горан рече

Знам да верујеш у бајке, али чак ни ти нећеш да поверујеш у то да је овај кит решио да еволуира па испливао и прешао 20км од пацифичке обале до Ломпока и тамо се заглавио у муљу па фосилизовао.

Ваљда ти је јасно да праисторијске реке нису биле идентичне данашњима? Друго, и данас имаш ајкуле које улазе у речне токове. Такође ти је познат феномен насукавање китова на обалама? Сасвим је суманута претпоставка, да у једном глобалном потопу кит заврши у реци којих, ако је потоп, нема више. 

Кита имаш и у Сахари, али зато што је тамо било море, а не зато што се удавио, јер тамо имамо пећинске цртеже и китова. 

Зато бих ти саветовао да мало простудираш ствари пре него их слепо пренесеш. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, о.Горан рече

Али док није постао хришћанин он је упрегао своје знање и умеће у духовну деструкцију, као ти и још пар твојих клонова овде.

Ти мој рад видиш као деструкцију и ту си у праву. Ја уништавам мрачњаштво у СПЦ. Увод у овај параграф ти је био класично секташки, где супростављаш образовање вери. Да је Василије Велики био необразован, био би више побожан. Иначе, изабран је за владику само са једним гласом више (Григорије Матори). И тада је било побожних као ти, који су видели у његовом знању деструцију. Зато га и оптужили за новотарство.

пре 16 минута, о.Горан рече

И мој савет ти је да се држиш патрологије,

Основна преокупација Отаца је било тумачење Писма, тако да ти савет није само депласиран него и глуп.

пре 17 минута, о.Горан рече

Кад сам већ код њега, неукусно је, неакадемски и нехришћански узимати било кога толико у уста, без да он има прилике да одговори, али то је већ ствар нечије опште (не)културе што се не може научити ни на једном факултету.

Терзин има емисије које су јавног домена. Ја сасвим легитимно критикујем његове ставове. Јавно их критикујем, он може овде и да одговори. Али се ти плашиш, јер му се шлихташ, да му пренесеш шта ја пишем. 

Ти можеш да се нервираш колико хоћеш, али сам свакоме разумноме показао да је твоја форма ментис суботарска. у то има, поздрављам те радосним суботарским поздравом: Јелена са духом твојим! :))

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, о.Горан рече

Знам да верујеш у бајке

Е, да, заборавих да поменем: Ова ваша млада земља је исто што и равна. Идентична глупост и идентична врста аргумената се чује. Зато је Терзин неодлучан што се тиче равне земље, али ако се преко мене не обрати на православље, завршиће и он као Никодим у равноземљаше. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, cloudking рече

Zapravo uopste ne morasd a budes vernik... dovoljno je samo "ko ima oci da vidi":

e pa vidi skoro pa uspravan sediment

0f6f878fa1baed83cf0b17bf3a37056c.jpg

i jedan malo pod uglom

The+principal+types+of+unconformities+xx

Мени као неком ко је даавних година читао о сличним питањима ово изгледа сасвим логично као објашњење, "преклапање" услед судара тектонских плоча... што се на другој слици јасно и види. Отуда чаролија "преврнутих" раздобља

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, GeniusAtWork рече

Било је јасно да је Клаукадо* изгубио расправу, али овако тежак пораз нико није могао ни да сања  0703_read

cloudking + Avocado

"ruku na srce" avocado je taj koji kolje gosu ja ga samo potprckujem dok lezi bespomocan :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, о.Горан рече

пустимо бајке

Пошто Оци нису тумачили Библију по лету птица и бубрезима оваца, упитао бих Горана: Како је могуће да Оци не говоре унисоно о 6 дана, односно да их неки и негирају? Наиме, видесмо да за Василија Великог, коме се Горан клања до земље, али га не зарезује уопште, први дан није био дан од 24 сата. Још црње и експлицитније имамо у Паламе (светац у ПЦ, да напоменем Апологети над апологетама), који тврди да је  седми дан био дужи од осталих зато што је обухватао читаву еру која је започела са последњим даном стварања и окончана је у распећу и смрти Христовој. Васкрсење означава почетак осмог дана, ког сада пролазимо и који ће трајати до Последњег Суда. Овај Суд ће бити у недјељу [не у суботу], што је привилегован дан јер је први дан у седмици упоредив са првим даном Стварања (Saint Gregory Palamas [electronic resource]: The One hundred and fifty chapters: a critical edition, translation and study / by Robert E. Sinkewicz. Toronto: Pontifical Institute of Mediaeval Studies, 1988, p. 66, par. 43).

Где су Терзинови кликери? Тлапње Јелене Вајт и Милера? Ми, православци, размишљамо са Оцима који нам отварају невероватне хоризонте. Не разумем попа који презире предање Цркве и иде да се учи код секташа? Тамо ће га учити како треба да запира гузицу и да води здрав живот и моралан. Василију није требало да живи 200 година да би постао светло Васељене, него сам 49! И то се дисциплини мишљења, реторици и науци учио у Јелина које Терзин види као зло за хришћанство. Зато, Горане, скини мантију и иди са краватом и у оделцу да рецитујеш Комеморацију на Господина у суботара.

Ко је тај Томислав фуцкинг Терзин у односу на Григорија Паламу на кога сваке године изађе у свету неки докторат? Но, свако бира своје учитеље.

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović  Пошто сам ја из Црне Горе, како да тумачим   "   Шест дана ради и сврши све своје послове а седми дан је одмор Господу Богу твоме. " 

Како ја да тумачим  ову горе заповест ? Да ли пошто сам из Црне Горе ( пореклом) могу први део заповести да тумачим буквално, а други део  не  ( как ми драго) :D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

@Zoran Đurović  Пошто сам ја из Црне Горе, како да тумачим   "   Шест дана ради и сврши све своје послове а седми дан је одмор Господу Богу твоме. " 

Како ја да тумачим  ову горе заповест ? Да ли пошто сам из Црне Горе ( пореклом) могу први део заповести да тумачим буквално, а други део  не  ( как ми драго) :D

Ниси разумела Паламу: седми дан се одмара Господ, не ти. Пошто си црногорка, 6 дана си ленствовала, седми ради!12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Ваљда ти је јасно да праисторијске реке нису биле идентичне данашњима? Друго, и данас имаш ајкуле које улазе у речне токове. Такође ти је познат феномен насукавање китова на обалама? Сасвим је суманута претпоставка, да у једном глобалном потопу кит заврши у реци којих, ако је потоп, нема више. 

Кита имаш и у Сахари, али зато што је тамо било море, а не зато што се удавио, јер тамо имамо пећинске цртеже и китова. 

Зато бих ти саветовао да мало простудираш ствари пре него их слепо пренесеш. 

Odakle ti to da je u pitanju reka? Odakle ti to da je pomenuti kit žrtva globalnog Potopa? Nije valjda da si napravio tako kardinalnu grešku da pretpostaviš da  @о.Горан  iole zna o čemu priča i nisi pogledao šta je postavio???????

U onom kreacionističkom radu kojeg je Goran postavio, već u prve tri rečenice sažetka možeš da vidiš da Sneling (kreacionista) objašnjava da nije u pitanju upravan fosil, već da se sediment podigao i da je po Snelingu ovaj kit umro u lokalnoj katastrofi povezanoj sa aktivnošću vulkana, koja se desila posle Potopa.

Moraš obavezno da pročitaš rad. U pitanju je biser na kojem sam Gorančetu večno zahvalan.

U samom uvodu Senling objašnjava da su lažljivi (ne baš tim rečima) kreacionisti decenijama pisali i prepisivali jedni od drugih gluposti o ovom kitu bez da je bilo ko otišao na lokaciju da proveri tvrdnje... čak kaže da je i on bio debil (ne tim rečima) koji je u te gluposti poverovao samo zato što je babi bilo milo da tako snije, a drugi kreacionisti to tvrdili... iako na pitanja o tome baš i nisu umeli da se snađu:

My colleagues and I here in Australia naturally took this ‘story’ at face value, accepting its authenticity and assuming its accuracy had been based on actual site visits by creationists. Such dramatic evidence capable of so easily convincing lay audiences of the creationist position of catastrophic geology within a young-earth time framework could hardly be ignored, but powerfully put to good use. However, niggling doubts remained, particularly as enquiries  amongst US creationist colleagues revealed that they generally ignored this evidence, and yet it was still not clear whether any creationist had visited the site, let alone circulated some documentation to either confirm or refute this longstanding creationist ‘story’.

E da, zaboravih da objasnim. Gluposti koje su kreacionisti tvrdili je da je kit nađen vertikalno, kao da stoji na repu, a da se sediment taložio oko njega, što bi (da je tačno) naravno bilo nemoguće, osim ako se to nije desilo u nekom ogromnom potopu, pa je neka bujica tako nanela i njega i sediment. Sneling lepo objašnjava da to nije tačno već da je kit pao na sediment  vodoravno, a kasnije se sediment iskrivio i pokazuje i slike "tilted" sedimenta i čak ima i skicu na 8oj strani koja jasno pokazuje to sve, samo je Goranče isekao i postavio samo poslednju od tri slike, u svom klasičnom patetičnom pokušaju da svesno i namerno obmanjuje ljude... doduše, obično secka izjave naučnika da ih uklopi u budalaštinu koju želi da iznese, sad je počeo da secka i skice kreacionista... bolest napreduje... Elem, sediment je (a ovde i nadalje sve vreme samo prenosim šta Sneling piše u ovom članku, nisam proveravao u drugim izvorima ništa) nastao od ostataka ćelijskih zidova morskih jednoćelijskih biljaka nalik algama ("By definition, diatomite is a light-coloured, soft, friable sedimentary rock, consisting chiefly of opaline frustules (ornate, microscopic, box-like cell walls) of once living diatoms, which are unicellular aquatic plants related to algae.")... dakle, zaboravi na Gorančetove idiotske teze o tome kako je kit prešao 20 km da bi se zaglavio u nekom mulju... nije se zaglavio u mulju... sediment je tako očigledno morski da ne može biti očiglednije... naravno i u skladu sa tim Sneling objašnjava da je u istom sedimentu nađeno i dosta drugih kitova, riba i ostalih morskih organizama....  moram sad da prekinem, nastavak sledi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...