Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

1 hour ago, Ivan Marković рече

створене богове

Meni je ovo čist oksimorom u mom poimanju Boga....stvoreni bog,kao nevina prostitutka...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Имам две вести, једну добру и једну лошу... Добра је да сам се вратио, а лоша је да сам се вратио.

Е сад, како за кога.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, о.Горан рече

Имам две вести, једну добру и једну лошу... Добра је да сам се вратио, а лоша је да сам се вратио.

Е сад, како за кога.

To ćemo da vidimo hah. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, о.Горан рече

Имам две вести, једну добру и једну лошу... 

Сви ми, разумне животиње, овде сабране, у свештеном трепету исчекујемо шта ће следеће да се деси. ....

:945729:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Сви ми, разумне животиње, овде сабране, у свештеном трепету исчекујемо шта ће следеће да се деси. ....

:945729:

А ја се у данима хах егзодуса Горановог хах терзиновах! Сваки дан узимах хах по једног Терзин клипа за ујутро и за увече!:)) Ево и сад ћу једног! 

Хах. Једна добра половњача Латинка, наново отвори бар после рестаурације и рече ми: Горан, бен торнато! Ја јој отпоздравих: Хах, једно слово је разлике, па је битно!:))  Кад год ме види, залети се да ме пољуби! То је битно, па сад Горан-Зоран, нема везе, битно је да сам ја љубљен!:sunce:

Подели на овим сајтовима

On 17.9.2018. at 20:52, Zoran Đurović рече

Каже: БОг може да васкрсне све животиње и има где да их смести у свемиру, али то нема смисла. Битно је да нас васкрсне. 

Видиш да је Ава благ срцем кад ти је рекао да ако ти је толико стало до твојих, он ће их и васкрснути? :D - Чувајте се квасца суботарског! 

Овај је опасан јеретик, много опаснији од наших Никодима, Артемија, Акакија, јер је интелигентнији од њих и биће искушење за новије генерације. Поготово још кад га рекламирају "православни" попови као несрећни Горан. 

А лупа из све снаге! Опасан шарлатан, јер има диплому, па се неписмен народ ложи на то. И ја сам доктор, али кажу: Ватикански шпијун! Продана душа!

Да сам Велики инквизитор, цврчао би овај мени на ломачи, језик би му у грлу урезао!:))Одгледах 10ак видеа са њиме.  

Nisam cuo u ovoj emisiji da je pominjao kaktus i vaskrsenje zivotinja. Pred kraj emisije su se dotakli kloniranja izumrlih vrsta. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, grigorije22 рече

Nisam cuo u ovoj emisiji da je pominjao kaktus i vaskrsenje zivotinja. Pred kraj emisije su se dotakli kloniranja izumrlih vrsta. 

Па нисам ја лењив као ви!:))) Гледао сам друге емисије поред ове!:)) Од сад ћу ватати белешке и линковати!...

До тада, ево ти да научиш шта је Бог, али да запишеш на папир и свако јутро и вече да понављаш!12:smeha: Минут 48-9

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Zoran Đurović рече

Од сад ћу ватати белешке и линковати!...

Да ли је тај рекао да кактуси нису Божији? 

Тај је онда 100% јеретик. 

Црквена заповест вели, јетеричке јутубе не гледати. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Одлично, примећује се напредак, видим да нема потребе да постављам нешто ново док се не науче претходне лекције. Repetitio est mater studiorum. 

Најбитније је да неко схвати колико није био у праву, да не срља више, лажући и себе и оне око себе. Само напред, кад се науче основне лекције, идемо даље.

Подели на овим сајтовима

Занимљиво... И мар Јефрем тј. св.Јефрем Сирин, пријатељ св.Василија Великог, изгледа исто био "суботар". Каже "Јер све што је створено, било да је стварање тога поменуто или не, створено је у тих шест дана." ( Тумачење на књигу Постања и књигу Изласка, I, 5)

И "Све знано има свој почетак у тих шест дана"( Исто дело). Дал` да га тужимо Сабору СПЦ да не буде више светитељ, као што предлага овде један вајни душебрижник, шта мислите...

b1f2d-jefrem.jpg?w=327

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, о.Горан рече

Најбитније је да неко схвати колико није био у праву, да не срља више, лажући и себе и оне око себе. Само напред, кад се науче основне лекције, идемо даље.

Vidiš kako umeš lepo da razmišljaš. Pa što onda brate slatki to i ne primeniš (mislim ovo što si napisao).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Такође ми је јако драго да су поједини после неколико дана схватили егзегезу веома комплексне реченице из Постања 25, 7 у којој пише "И века Аврамовог што поживе беше сто и седамдесет и пет година". Дакле, увидели су да је тумачење овог места да је Аврам живео 175 година што је велики напредак тако да идемо даље...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, о.Горан рече

нема потребе да постављам нешто ново

Све разумне животиње су са овим сада импактоване због антиципације резолуције овога проблема. :0414_feel:

:)))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

На пример, ја хоћу да знам за кактусе. Јесу ли они Божији или нису?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Ведран* рече

На пример, ја хоћу да знам за кактусе. Јесу ли они Божији или нису?

Da, vidim poentu tvog pitanja pa da ti odgovorim. Kaktuse je stvorio Bog sa sve bodljama. Stvar je u tome da je Adam pre pada imao debelu kozu kao slon pa nije mogao da se ubode. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...