Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 18 минута, Кратос рече

Ne,ja baš priča u kontekstu nadvremena,pre postanja sveta,ne pravi se toša..postoji li čovek,da ili ne?

Dok god spominješ prilošku odredbu za vrijeme "pre", nastaviću da te pitam, kada. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Justin Waters рече

Dok god spominješ prilošku odredbu za vrijeme "pre", nastaviću da te pitam, kada. 

Već sam ti rekao pre postanja sveta postoji li čovek,što ti frka da odgovoriš na to prosto pitanje?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Кратос рече

Već sam ti rekao pre postanja sveta postoji li čovek,što ti frka da odgovoriš na to prosto pitanje?

Nije mi frka, nego je tvoje pitanje u rangu onog "Da li Bog može stvoriti kamen kojeg ne može podići?", i kako da ti direktno odgovorim na takvo pitanje? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Nije mi frka, nego je tvoje pitanje u rangu onog "Da li Bog može stvoriti kamen kojeg ne može podići?", i kako da ti direktno odgovorim na takvo pitanje? 

Opet se koprcaš ko riba na suvom i nevešto bežiš od odgovora na prosto pitanje...poređenje s tim pitanjem veze s mozgom nema,sam Isus govori o pre postanja sveta...i zato ili priznaj ko čovek da nemaš petlje da odgovoriš ili ko čovek odgovori .....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Opet se koprcaš ko riba na suvom

Кратос, реци ми молим те, ко те је слагао да си паметан човек и да ако нешто ти не можеш да укапираш то не постоји?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Кратос, реци ми молим те, ко те је слагао да си паметан човек и да ако нешто ти не можеш да укапираш то не постоји?

Pa odgovorite na pitanje,što beežite što kaže Boško...Ja kapiram a i vi kapirate da upadate u jeres...i zato begate.....to što mene pokušavaš da omalovavažiš lično upravo govori o prethodno navedenom...

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Кратос рече

Ваљда,  у уму Божијем најпре Бог створи човека. :scratch_head:

• Свиђа ми се 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Ne ne...oni to ne kažu...to bi bio čovek kao neka ideja...oni pričaju o ralnom postojanju čoveka,tj da Sin Božiji ima ljudsko telo i pre postanja sveta i da je prema tom telu i stvoren čovek....iako sam navodio u više navrata gomilu sv.Otaca koji govore o bestelesnom Logosu...ali oni nemaju pojma...:)))

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Кратос рече

Opet se koprcaš ko riba na suvom i nevešto bežiš od odgovora na prosto pitanje...poređenje s tim pitanjem veze s mozgom nema,sam Isus govori o pre postanja sveta...i zato ili priznaj ko čovek da nemaš petlje da odgovoriš ili ko čovek odgovori .....

Tvrdoglav si, ali kad već pominješ Isusa, vjerovatno misliš na ovaj citat:

Прослави ти мене, Оче, код себе самога, славом коју имадох код тебе пре него свет постаде. Оче!, хоћу да оне које си ми дао буду са мном где сам ја, да виде славу моју, коју си ми ти дао, јер си ти мене љубио пре постања света“ (Јован 17:5, 24).

Ako je vjerovati Isusu, onda je odgovor na tvoje pitanje "Da". 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Dobro evo bre kad već pominješ Isusa, vjerovatno misliš na ovaj citat:

Прослави ти мене, Оче, код себе самога, славом коју имадох код тебе пре него свет постаде. Оче!, хоћу да оне које си ми дао буду са мном где сам ја, да виде славу моју, коју си ми ти дао, јер си ти мене љубио пре постања света“ (Јован 17:5, 24).

Ako je vjerovati Isusu, onda je odgovor na tvoje pitanje "Da". 

Fajnili.Znači čovek je nestvoreno biće?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

to što mene pokušavaš da omalovavažiš lično upravo govori o prethodno navedenom

Теби су дати били и текстови у бојама, као сликовница. Једини закључак после тога је да си лишен већих интелектуалних способности. И са тиме треба да се помириш. Није ти дао Бог. Тачка. Као што не можеш да продужиш свој пенис са 16 цм на 28. Можда овако пластичним примерима могу да ти дочарам шта значи ограниченост... Реторички сам се изразио, ако то можеш да појмиш, јер нисам мислио на твој полни уд. 

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Кратос рече

Ne ne...oni to ne kažu...to bi bio čovek kao neka ideja...oni pričaju o ralnom postojanju čoveka,tj da Sin Božiji ima ljudsko telo i pre postanja sveta i da je prema tom telu i stvoren čovek....iako sam navodio u više navrata gomilu sv.Otaca koji govore o bestelesnom Logosu...ali oni nemaju pojma...:)))

Чек, зар није син Божији оваплоћен (утеловљен )

Ј единородног, од Оца рођеног пре свих векова; 
Који је ради нас људи и нашега спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;

Ваљда је имао као рођен неко есхатолошко тело, али не људско.  :scratch_head:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече
пре 7 минута, Рапсоди рече

Ne ne...oni to ne kažu...to bi bio čovek kao neka ideja

Cak je i kao neka 'ideja',..... bila bi bolja od nekih drugih teorija...

( mozda je promisao najbolja definicija ... apostol kaze predodredjenje,....  )

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Теби су дати били и текстови у бојама, као сликовница. Једини закључак после тога је да си лишен већих интелектуалних способности. И са тиме треба да се помириш. Није ти дао Бог. Тачка. Као што не можеш да продужиш свој пенис са 16 цм на 28. Можда овако пластичним примерима могу да ти дочарам шта значи ограниченост... Реторички сам се изразио, ако то можеш да појмиш, јер нисам мислио на твој полни уд. 

El treba da ponavljam ponovo citate svetih Otaca o bestelesonom Logosu?

Подели на овим сајтовима

РЕДАКЦИЈИ: ГДЕ СЕ ПОЈАВИ КРАТОС, ОДМАХ ИДЕ ПРЕЕГЗИСТЕНТНИ ХРИСТОС. ДА МУ СЕ ЗАБРАНИ ТРОЛОВАЊЕ ОВЕ ТЕМЕ О СТВАРАЊУ. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...