Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 минута, Рапсоди рече

Чек, зар није син Божији оваплоћен (утеловљен )

Ј единородног, од Оца рођеног пре свих векова; 
Који је ради нас људи и нашега спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;

Ваљда је имао као рођен неко есхатолошко тело, али не људско.  :scratch_head:

Pa lepo piše od Oca rođenog,znači nosi prirodu Oca u večnosti i ovaploćeni znači da prima stvorenu na sebe...i postaje čovek a ne da je u večnosti bio čovek pa sišao sa nebesa,kako eshatonci tvrde,pa ona nakardno tumače onaj stih o silasku Sina Čovečijeg sa neba a veze s time nema...

Nije imao telo,Bog je Duh....jasno piše u Pismu.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 минута, Кратос рече

Fajnili.Znači čovek je nestvoreno biće?

Eno sad, otkud znam na kojeg čovjeka misliš? Mene su rodili tata i mama, njih njihova tata i mama i tako dalje...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Eno sad, otkud znam na kojeg čovjeka misliš? Mene su rodili tata i mama, njih njihova tata i mama i tako dalje...

:)) Bežanija odma....12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Мене више интересује ко је Каинова жена и где је нађе кад оде пред Господом у земљу наидску а родитељи му осташе, тугујући до Адамове 130. године кад доби Сита...

:)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јанко рече

Мене више интересује ко је Каинова жена и где је нађе кад оде пред Господом у земљу наидску а родитељи му осташе, тугујући до Адамове 130. године кад доби Сита...

То ће ти објаснити о. Горан по истеку анатеме!:)))

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Кратос рече

:)) Bežanija odma....12:smeha:

Ja odgovorio shodno postavljenjom pitanju. I kao sto vidis, ti non stop pitas, ja na kraju silom prilika odogovaram, ti jos nisi u ovih par razmjena odgovorio nijednom na moje pitanje. Ko onda bjezi? :mahmah:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Кратос рече

Pa lepo piše od Oca rođenog,znači nosi prirodu Oca u večnosti i ovaploćeni znači da prima stvorenu na sebe...i postaje čovek a ne da je u večnosti bio čovek pa sišao sa nebesa,kako eshatonci tvrde,pa ona nakardno tumače onaj stih o silasku Sina Čovečijeg sa neba a veze s time nema...

Nije imao telo,Bog je Duh....jasno piše u Pismu.

Mi ne znamo drugačijeg Boga osim u tijelu.

Isus je Bog i čemu ta potreba da ga se komada na dijelove.

Protestanti ne znaju o čemu im pričaš kad počneš sa Logos bez tijela itd. samo te blijedo gledaju i kažu da znaju samo Isusa Boga.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, kopitar рече

Mi ne znamo drugačijeg Boga osim u tijelu.

Isus je Bog i čemu ta potreba da ga se komada na dijelove.

Protestanti ne znaju o čemu im pričaš kad počneš sa Logos bez tijela itd. samo te blijedo gledaju i kažu da znaju samo Isusa Boga.

Nije to komadanje nego jasno razlikovanje priroda u Bogočoveku Isus Hristu jer pored toga što je Bog  On je i Čovek.Ja ovde ne pričam sa protestantima nego sa pravoslavcima i katolicima recimo poput tebe.Da Isus je Bog i da Isus je Čovek ali to nije bio pre postanja sveta,Čovek je postao ovaploćenjem što jasno stoji u Simvolu Vere....;):ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Justin Waters рече

Ja odgovorio shodno postavljenjom pitanju. I kao sto vidis, ti non stop pitas, ja na kraju silom prilika odogovaram, ti jos nisi u ovih par razmjena odgovorio nijednom na moje pitanje. Ko onda bjezi? :mahmah:

I na kašičicu ti izvučem da,jeste postojao čovek pre postanja sveta i onda begaš od implikacija ko Vučić od tv duela...:smeh1:0703_read

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

То ће ти објаснити о. Горан по истеку анатеме!:)))

Обзиром да строго поштује временске линије у Библији, а Цркви је веран па нема ко-адамита, мислиш да ће смети да напише да је К заскочио неку љепшу неандерталку, или јаванку, или аустралопитекињу? Или ће време постати релативно? Гностицизам дефинитивно отпада...

И још да га приупитам о води пре светла, је л' то би дан ни-један? Створена или нестворена вода? Бог или демијург, отац или колац (не Бог Отац, него неки оци...)?

Нећу думрем у незнању!

Хоћу сад, и хоћу све (а нисам Цане) ?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Кратос рече

Nije to komadanje nego jasno razlikovanje priroda u Bogočoveku Isus Hristu jer pored toga što je Bog  On je i Čovek.Ja ovde ne pričam sa protestantima nego sa pravoslavcima i katolicima recimo poput tebe.Da Isus je Bog i da Isus je Čovek ali to nije bio pre postanja sveta,Čovek je postao ovaploćenjem što jasno stoji u Simvolu Vere....;):ani_biggrin:

1. Верујем у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог
2. И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Богаистинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало;...

I u jednoga Gospoda Isusa..

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

Medju svojim sestrama. :ani_biggrin:

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

Medju svojim sestrama. :ani_biggrin:

ко су онда "синови божији"који су се женили са "кћерима човечијим", и ко су дивови који су у то време жиели на земљи?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јанко рече

Обзиром да строго поштује временске линије у Библији, а Цркви је веран па нема ко-адамита, мислиш да ће смети да напише да је К заскочио неку љепшу неандерталку, или јаванку, или аустралопитекињу? Или ће време постати релативно? Гностицизам дефинитивно отпада...

И још да га приупитам о води пре светла, је л' то би дан ни-један? Створена или нестворена вода? Бог или демијург, отац или колац (не Бог Отац, него неки оци...)?

Нећу думрем у незнању!

Хоћу сад, и хоћу све (а нисам Цане) ?

Pa, tu su, mogu da se pronadju mnogi Adamovi sinovi  kceri.

Jer,  po Jevrejskom nabraja se samo potomstvo preko muske linije, nema zenske linije, pa, se ne mogu pronaci i kceri ( od Adama ) od kojih ce se uvecati ljudski rod. ( kada se sastanu sa Adamovim potomstvom sinova,... )

I, opet, postoji gradacija, navode se Kain i Sit koje su dobili od Boga ( za Avelja se kaze da je rodjen kao brat Kainov ).

А родив Сита поживе Адам осам стотина година, рађајући синове и кћери; ( 1.Moj. 5, 4 )

Znaci radjaju se sinovi i kceri, samo nije pismo sve pobrojalo.

Ili, kaze Kain,....Ево ме тераш данас из ове земље да се кријем испред Тебе, и да се скитам и потуцам по земљи, па ће ме убити ко ме удеси....kako je pretpostavljao da moze neko da ga sretne i ubije, ako nije znao da postoje vec sinovi i kceri Adamovi koji zive po zemlji...

U principu, Pismo govori o jednom paru ljudi na zemlji, pa, ako samo pismo nije navelo odakle zena Kainu, podrazumeva se po kontekstualizaciji (  =    tumačenje ponašanja kao kulturno smislenoga putem njegove povezanosti s drugim činovima ponašanja .... :D ),.... cele price oko Adama i Eve,....da su oni imali jos mnogo dece ( osim Kaina i Avelja ) koji su i naselili zemlju...

Ovo za vodu, pocetak stvari, ko' ce ga znati sta i kako,.... samo zemlja bez oblicja i svuda okolo voda i bezdan i tama ..... prostor nekakav,...i duh Boziji se dizase ( lebdio ) nad tim vodama,,...

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Снежана рече

ко су онда "синови божији"који су се женили са "кћерима човечијим", и ко су дивови који су у то време жиели на земљи?

Sinovi boziji su Sitovi potomci, a kceri covecije Kainovi. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...