Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 27 минута, Zoran Đurović рече

Дакле, попрцкивали би се и у Рају.

Пресвета Богородица је Нова Ева, што значи да је Стара Ева требала да роди Спаситељ тј. да се у њој оствари Тајна Христова,  стога је зачеће и рађање од Пресвете Марије било духовно, од Духа Светог. Тако је требала и Стара Ева зачети дете и не би се рађањем људска природа делила, већ би се унутар остварене Тајне Христове човечанство умножило на један духован начин... Али су се они уместо Богу окренули природи и природноме! Пошто нису Богу заблагодарили и нису принели себе и бесловесну створену природу Богу Оцу, јер у Рајском врту су требали да испуне евхаристијску заповест (то значи - побринути се о врту), требали су литургисати, они су у одвојености од Бога и остварења Царства Божјег родили дете. Ева се понадала да је то СИн Божји и Избавитељ, али пошто није зачет након оствареног циља, сједињења човечанске и божанске природе, она рађа обичног човека, мада испрва верује да је он (Кајин) обећани Син Божји - Добих човека од Господа.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Ja тако верујем, не замери о. Зоране, као што ви верујете да је то рађање требало у рају да буде кроз ерос страсти, попрцкавањем, исмејах се ако ништа друго... :D

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Каже: БОг може да васкрсне све животиње и има где да их смести у свемиру, али то нема смисла. Битно је да нас васкрсне. 

Видиш да је Ава благ срцем кад ти је рекао да ако ти је толико стало до твојих, он ће их и васкрснути? :D - Чувајте се квасца суботарског! 

Овај је опасан јеретик, много опаснији од наших Никодима, Артемија, Акакија, јер је интелигентнији од њих и биће искушење за новије генерације. Поготово још кад га рекламирају "православни" попови као несрећни Горан. 

А лупа из све снаге! Опасан шарлатан, јер има диплому, па се неписмен народ ложи на то. И ја сам доктор, али кажу: Ватикански шпијун! Продана душа!

Да сам Велики инквизитор, цврчао би овај мени на ломачи, језик би му у грлу урезао!:))Одгледах 10ак видеа са њиме.  

Onda je on dvostruki jeretik. Koliko je meni poznato subotari nisu protiv vaskrsavanja zivotinja. Razlog je taj sto po njima i zivotinje i covek imaju isti duh i spavaju do vaskrsenja. Pravoslavci pak veruju da je samo covek dobio besmrtni duh koji nastavlja da zivi i nakon telesne smrti za razliku od zivotinja. Po recima Kurajeva ljudi su ti koje ce Bog da pozove da uzivaju u vecnim blazenstvima a ne zivotinje. Po meni je to nekako plitko i usko razmisljanje za razliku od vladike Ignjatija. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Благовесник рече

Спаситељ

Спаситељa

Подели на овим сајтовима

Inace stvari su to vrlo jednostavne. Demoni u paklu imaju svoje labaratorije i bave se naukom. Oni NLO sto su vidjali ljudi nisu vanzemaljci sa drugih planeta nego demoni i dolaze iz podnebesja. Padom u greh oni su dolazili na planetu Zemlju i vrsili geneticke modifikacije na raznim zivotinjama na primer dinosaurusima. Zato oni izgledaju kako kakva bica iz pakla. I one razne ruzne ribe sto zive u morskim dubinama su oni modifikovali. 

Sam ga smislio a. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Knjiga Enohova

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Zoran Đurović рече

И теби Терзин постао дуовник?:))

Реци ми, да ли би се људи размножавали у Рају?

K'o зечеви.

То им била прва заповест, само нису стигли да је реализују. Важнија им била клопа од сеХа...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

У светлу спознаје спасења које нам је дато по Христу, можемо претпоставити да се у Едемском врту, том предворју, припрати Цартсва Божјег, Син Божји - Христос, требао  родити од Еве оваплоћењем, дакле, од ње као жене девице и постати човеком, проповедати Еванђеље, узнети се на небеса и сести Оцу с десне стране... 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Благовесник рече

У светлу спознаје спасења које нам је дато по Христу, можемо претпоставити да се у Едемском врту, том предворју, припрати Цартсва Божјег, Син Божји - Христос, требао  родити од Еве оваплоћењем, дакле, од ње као жене девице и постати човеком, проповедати Еванђеље, узнети се на небеса и сести Оцу с десне стране... 

Добро, ако је таква претпостака, чему би онда служио Адам, шта ћемо са њим, да га оставимо да статира у кукурузу или је несрећник послужио само као донор ребра и пратња веселој Еви  да не би била сумњива... :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Благовесник рече

Ух, прости Благовесниче, али је мени овакво толкованије одбојно. Скоро богохулно. Јежим се. 

Морадох рећи. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ведран* рече

Ух, прости Благовесниче, али је мени овакво толкованије одбојно. Скоро богохулно. Јежим се. 

Морадох рећи. 

Podseti me na jednog ITevca koji je išao kod nekog popa da mu reinstalira Windows i pitam gde si bio, on kaže: "Išao sam kod popa da mu vozdignem sistemlenije"  ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Богохулно је  веровање да су  пре пада Анђела (дигресија:који су можда створени баш од овог света, али на почетку, од светлости) и Човека,   душе живе истребљивале једна другу, патиле и у мукама умирале... Али ок, ни једнога тренутка нисам рекао да ви Теоријом еволуције хулите на Бога, иако је исповедате, многи од вас,   од речи до речи онако како је исповедају и атеистички кругови. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Justin Waters те је лајковао Аvocado, а сам верује тако, барем је веровао,   пре пет :) и више година,  буквално то, да се Христос од почетка требао родити од  жене девице, постати човеком, проповедати Еванђеље, узнети се на небеса и сести Оцу с десне стране.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Благовесник рече

Justin Waters те је лајковао Аvocado, а сам верује тако, барем је веровао,   пре пет :) и више година,  буквално то, да се Христос од почетка требао родити од  жене девице, постати човеком, проповедати Еванђеље, узнети се на небеса и сести Оцу с десне стране.

Avocado je napisao šaljiv komentar kojeg sam lajkova, njegova poruka nema nikakve veze sa ispovjedanjem vjere. 

A Avocado je lajkovao Vedranov posto čiji komentar ima veze sa ispovjedanjem vjere, a njegov lajk nema nikakve veze sa osvrtom na vjeru.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Благовесник рече

Богохулно је  веровање да су пре и пре пада Анђела (који су можда створени баш од овог света, али на почетку, од светлости) и Човека,   душе живе истребљивале једна другу, патиле и у мукама умирале... Али ок, ни једнога тренутка нисам рекао да Теоријом еволуције хулите на Бога, иако је исповедате, многи од вас, на од речи до речи онако како је исповедају и атеистички кругови...  

Што сад о томе причаш? Ко ти је споменуо теорију еволуције? Ја никакве теорије не исповедам. Него Бога живог и истинитог, Творца неба и земље. 

Остави то.

Ако хоћеш реци ми одакле црпиш ово да се Христос требао родити од Еве оваплоћењем и проповедати Јеванђеље и узнети се на небеса? Зато сам се јавио и то ме интересује. Није ваљда да то знаш само "у светлу спознаје спасења које нам је дато у Христу", ма шта то значило.

Ако нећеш не мораш ми рећи, али ми немој спочитавати оно што не стоји. Ја сам ти искрено рекао шта о томе мислим, не љути се. Могао сам и да лажем. А не бих се јавио да ниси две поруке послао са таквим садржајем и у међувремену ти нико ништа није рекао.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...