Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 сат, Bokisd рече

Onda, znaci, brutalan je i kada stvara preko dvoje ljudi i preko TE.

Dobijamo brutalnog boga.... :0120_angryy:  .. (  :D )...sta cemo onda da radimo ?

Боксит, немој да лупаш. Замисли да имаш 2 деце и да ти изгоре у кући. Не би причао ове глупости које испаљујеш као што неко прди. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 часа, Justin Waters рече

Bog koji je stvorio svet čija je priroda takva da prestupom dvoje ljudi dovede u smrtno stanje nije ništa manje brutalan...kada ćemo ovo jednom rasčistiti? 

Pa manje je brutalan jer pri stvaranju ne ubija nikoga..a da ne pričam da je onda totalno ograničen jer se siroma mučio milijardama godina da stvori biće po svom obličiju....a aj što se mučio nego je usput još poubijao milijarde bića na tom putu....i onda dolazi posle da nas spasi od smrti a bez nje ne bi ni mogao da nas stvori...malko šizofreno?:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ako smo stvoreni kroz Hrista, zar se ne može tumačiti to kao da upravo 'sada' bivamo stvarani kroz Njegovu smrt i vaskrsenje?

Priča o Adamu i Evi nije priča u vremenu, možda je priča o vremenu, o ulasku u protok i istoriju. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Поздрав свим члановима форума, нов сам па не замерите ако сам промашио тему.

Шта мислите о Spike Psarris-u, ако сте чули за њега? Он је радио у NASA и тврди да нема доказа за то да се Велики прасак догодио, и да је тачно оно што пише у Библији у вези Стварања свемира.

На интернету имају његови документарци о томе али на енглеском. Ја ћу поделити овде са вама ово што сам нашао на српском. 

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Zoran Đurović рече
пре 2 часа, Bokisd рече

Onda, znaci, brutalan je i kada stvara preko dvoje ljudi i preko TE.

Dobijamo brutalnog boga.... :0120_angryy:  .. (  :D )...sta cemo onda da radimo ?

Боксит, немој да лупаш. Замисли да имаш 2 деце и да ти изгоре у кући. Не би причао ове глупости које испаљујеш као што неко прди. 

Teska stvar, stvarno.

Ali, problem je, sto ispada da je Bog na neki nacin kriv za nesrece i smrt u svetu i to moze da bude veliki problem, kada govorimo o smrti u svetu koja ceka sve nas.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Креациониста рече

Поздрав свим члановима форума, нов сам

Горане, за 8 дана ћеш васкрснути. Стрпи се мало. 

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Bokisd рече

Ali, problem je, sto ispada da je Bog na neki nacin kriv za nesrece i smrt u svetu i to moze da bude veliki problem, kada govorimo o smrti u svetu koja ceka sve nas.

Да је Бог неки фрајер, створио би неке кроз које неће ући смрт у свет. Рецимо Марију и Исуса. Имали би бесполно потомство и Бог да нас види! Ти само лупаш, као по оби9чају. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Да је Бог неки фрајер, створио би неке кроз које неће ући смрт у свет. Рецимо Марију и Исуса. Имали би бесполно потомство и Бог да нас види! Ти само лупаш, као по оби9чају. 

Dobro, naravno, da nije bilo slobode iil da je bilo malo vise opreznosti ( ali, pitanje je da smo i mi bili na mestu Adama, kako bi se izborili sa onim lukavkom ), bilo bi bespolno ili neko drugo potomstvo,....i, mirna backa,... :D

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Горане, за 8 дана ћеш васкрснути. Стрпи се мало. 

Имали смо исто виђење. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

bilo bi bespolno ili neko drugo potomstvo

Одакле црпиш теологију о томе да би било бесполно потомство? 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Одакле црпиш теологију о томе да би било бесполно потомство? 

Sa istog mesta kao i ava,... :D

Ima nesto , koliko se secam kod sv.Avgustina.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Креациониста рече

Поздрав свим члановима форума, нов сам па не замерите ако сам промашио тему.

Шта мислите о Spike Psarris-u, ако сте чули за њега? Он је радио у NASA и тврди да нема доказа за то да се Велики прасак догодио, и да је тачно оно што пише у Библији у вези Стварања свемира.

Sudeći po ovom klipu, mislim da je prevarant i to ne naročito vešt prevarant... imaju kreacionisti bolje prodavce magle... :)

Šta je tebe u tom klipu konkretno impresioniralo?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Bokisd рече

Sa istog mesta kao i ava,... :D

Ima nesto , koliko se secam kod sv.Avgustina.

Nema. Ali mi se čini da je sv. Avgustin negde bačio primjedbu da bi možda lakše bilo da je Bog Adamu stvorio ortaka :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

I da bi bez pada razmnožavanje moglo da se odvija bez "concupiscentia" što nije bespolno, već se pre može čitati kao bez kompulzije, racionalno, kontrolisano...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...