Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 46 минута, Avocado рече
1 hour ago, Avocado рече

Kako ne razumeš - vera je odgovorna za spontana izlečenja, osim kada se dese bez vere ili bez ispravne vere... ako zaista veruješ i odeš u Ostrog i pomoliš se za izlečenje, izlečićeš se, osim ako se ne izlečiš... šta ti tu nije jasno?   :)

@cloudking Da dopunim gore navedeno... ovaj princip ti je čak objašnjen i u Bibliji (ovo što mi piše u potpisu):

И Газу узе Јуда с међама њезинијем, и Аскалон с међама његовијем, и Акарон с међама његовијем.

Јер Господ бјеше с Јудом, те освоји гору; али не изагна онијех који живљаху у долини, јер имаху гвоздена кола.

Dakle, ako imaš Boga na svojoj strani pobedićeš svoje neprijatelje zahvaljujući tome, osim kad ih ne pobediš... kad ih ne pobediš iako je Bog na tvojoj strani, to je zato što oni imaju gvozdene ratne kočije, a ti nemaš... jer gvozdene kočije su neka vrsta kriptonita za svemoćnog Boga ili tako nešto... ko zna šta je sve kriptonit u vezi sa izlečenjem... čudni su putevi Gospodnji... ;)

E, ( bre ), Avocado,....pa, mozda nije bilo vreme za .. veliki i odsudni boj,... :ih5loz:

Jer, na mnogim drugim mestima je opisano da su stari Jevreji savladjivali i mnogo vece i jace vojske,.... ( recimo, trube Jerihonske, srusise se jaki i veliki zidovi grada,..... a, nece neka gvozdena kola,.... :D )

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, cloudking рече

A kao drugo, ajde da pretpostavimo da si u pravu. Ajde na primer, da kazemo da hriscasnka molitva spasava zivote stvarno... znaci citam clanak sa ALO-a (sjajan izvor informacija btw, keep it rolling) i tamo vidim da ljudi SVAKODNEVNO dolaze u manastir. Znaci to je hiljade  i hiljade bolesnih ljudi koji dolaze u ostrog a eto ti na- samo "vesna" se "izlecila"! Za svemogucnog boga, svedrzitelja i iscelioca to je vrlo porazavajuca statistika :D

Gde su te hiljade izlecenih?

Није само вера у питању већ и да ли Бог хоће да излечи јер Бог није фонтана жеља него личност која промишља о свакоме од нас и зна шта је некоме на корист а шта није. Експерименти које наводиш не показују ништа а нема ни статистике на коју си се позвао а и извор ти је сумњив.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Branka62 рече

Ovo i pitam. Imaš li neke pouzdane izvore da se verom u izlečenje i pouzdanjem usvoje snage može izlečiti ili to onako...ceniš? 

Pa, postoje neki primeri po svetu.

Rekla si da se jaca imunitet, pa, sam povezao sa jacanjem coveka u glavi i psihi ( kazem ti, mozda i ima neko drugo objasnjenje )

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, о.Горан рече

Пазите, сви су у крајњој линији верници. Није верник само онај који је православан, атеиста је такође верник тј. верник који верује да Бога нема.

Kao što je i nesakupljanje poštanskih markica hobi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Просечан србенда рече

Експерименти које наводиш не показују ништа а нема ни статистике на коју си се позвао а и извор ти је сумњив

Ja sam stavio clanak iz Njujork Tajmsa... ti si stavio clanak iz ALO-a.

Moji izvori su sumnjivi...

Ajde, ce se gledamo...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

E, bre, Avocado,....pa, mozda nije bilo vreme za .. veliki i odsudni boj,... :ih5loz:

Pa ja nemam tu Bibliju u kojoj piše "jer nije bilo vreme za boj sa njima" i nisam nigde naišao na takvu Bibliju... samo nailazim na ove u kojima piše "jer imahu gvozdena kola"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Pa, postoje neki primeri po svetu

Pa ovo pitam. Koji su to primeri? 

пре 2 минута, Bokisd рече

Rekla si da se jaca imunitet,

Nisam rekla da jača imuni sistem, već da se postojeći imuni sistem sam izbori.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Експерименти које наводиш не показују ништа а нема ни статистике на коју си се позвао а и извор ти је сумњив

А зашто се лепо не прошеташ до манастира Туман па да сам чујеш шта имају да кажу. Или погледа икону пресв. Богородице Тројеручице, св. Јован Дамаскин ју је иконописао након што му је била исцељена одсечена рука од стране иконобораца.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Просечан србенда рече

А зашто се лепо не прошеташ до манастира Туман па да сам чујеш шта имају да кажу.

Zato sto im ne verujem.
Ne zato sto mislim da lazu vec zato sto znam da su sebe  ubedili da je nesto istina a tu nemam sta da trazim od informacija.

Ne postoje cudotvorna isceljenja. Postoje spontana isceljenja koje ne zavise  od toga da li si i koliko vernik, a koja vernici bezrazlozno pripisuju veri. To je otprilike to.

Sto ti ne odes  u neku dzamiju pa da vidis kako njihov Alah isto ko tvoj bog leci neizlecive bolesti?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

Pa ja nemam tu Bibliju u kojoj piše "jer nije bilo vreme za boj sa njima" i nisam nigde naišao na takvu Bibliju... samo nailazim na ove u kojima piše "jer imahu gvozdena kola"...

Evo, imas i ovde o 'gvozdenim kolima' ( sad sam upravo pronasao , Knjiga Isusa Navina 17, 16 - 18 )

16   А синови Јосифови рекоше: Неће нам бити доста ова гора; а сви Хананеји који живе у долини имају гвоздена кола; и они који су у Вет-Сану и у селима његовим и они који су у долини језраелској

17  А Исус рече дому Јосифовом, Јефрему и Манасији, говорећи: Велик си народ и силан си, нећеш имати једног дела.

18  Него гора нека буде твоја; ако је шума, исеци је, па ћеш имати међе њене; јер ћеш изагнати Хананеје, ако и имају гвоздена кола, ако и јесу јаки.

Vidis, sad je vreme da se vodi boj sa onima koji imaju gvozdena kola i ako i jesu jaki,....i, bice njihova ( Jevrejska ) i gora i suma i ona dolina u kojoj su ziveli ,....oni koji imaju gvozdena kola,.... :945729:

Jer , ....Velik si narod i silan ( i Bog je sa tobom )....

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Просечан србенда рече

mislim da prica o coveku kome je irasla ruka apsolutno neistinita. 

Nemas nikakav dokaz da se to stvarno desilo.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Branka62 рече

Pa ovo pitam. Koji su to primeri? 

Nisam rekla da jača imuni sistem, već da se postojeći imuni sistem sam izbori.

Pa, ima po netu, svi smo citali.

Znaci, teske i skoro neizlecive bolesti, nekako izleci postojeci imuni sistem, ...,tek tako, sam od sebe ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...