Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 7 минута, о.Горан рече

Авокадо је овде могао да баљезга неупућенима док ја нисам дошао, а сад кад је добио гомилу аперката, крошеа, па и по неки директ хахах, може само да пева лабудову песму.

giphy.gif

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 минута, о.Горан рече

Сви бре знају и виде из авиона да ја везе немам са јересима

:)

и да ме у овој ствари интересује искључиво наука.

:unbelieveble:

:)))

Треба се држати онога у шта се разумеш, ја поштујем свачије знање у том и том домену

:))

па наравно и твоје, зато се повуци у мишју рупу из које си изашао и не враћај се док нешто паметно не научиш. Авокадо је овде могао да баљезга неупућенима док ја нисам дошао, а сад кад је добио гомилу аперката, крошеа, па и по неки директ хахах, може само да пева лабудову песму. Добро, то је за његово добро, интелигентан је момак и није некарактеран, само је застранио дебело, треба га враћати. И не само њега наравно већ и многе друге.

:))12:smeha::))12:smeha::))12:smeha:

Ozbiljni problemi sa percepcijom realnosti... mnogo ozbiljni...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, grigorije22 рече

Terzin treba da dodje kao naucnik i naucno da ispalampuca ovog Avocada. :ani_biggrin: I endonucleasu da osveti za sve poraze do sada. sFun_bat A mi ostali da se zavalimo i :POPOcorn1:

Сви ти хохштаплери су могли да лове у мутном управо захваљујући свему ономе што сам више пута наглашавао, а то је бедно стање апологетике данас. Наравно и захваљујући томе што многи иду код других по мишљење, немајући своје.

После покојног проте Лазара Милина се стало, али Бог увек нађе начина да исправи неке наше недостатке. Чињеница је да wannabe великих литургичара и догматичара у теолошком подмлатку имамо за извоз, па се апологетика негде "затурила". 

Ја као велики поштовалац св.Василија Великог могу само да кажем исто што је и он рекао за паганске списе, а то је да, парафразирам, све што се може искористити из било којих списа, а може бити ваљано оруђе за одбрану православне вере, добродошло је. Наравно са тиме да се правилно употреби.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, о.Горан рече

а ја ћу то игнорисати и износити даље кристално јасну аргументацију која сведочи колика је ово превара у питању.

Како ли тек изгледа сумњива аргументација :0205_whistling:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, grigorije22 рече

Terzin treba da dodje kao naucnik i naucno da ispalampuca ovog Avocada. :ani_biggrin: I endonucleasu da osveti za sve poraze do sada. sFun_bat A mi ostali da se zavalimo i :POPOcorn1:

:D

Bilo bi baš sjajno da Tomislav Terzin, onaj što je pisao i objavljivao naučne radove i što predaje nauku na fakultetu dođe ovde kao naučnik... naravno da bismo svi pa i ja od tog Terzina naučnika svašta korisno mogli da naučimo o nauci... ali bojim se da bi Goran ovde doveo Tomislava Terzina, kreacionističkog adventističkog propovednika... i naravno prošao bi kao što takvi uvek i prolaze... jer, kakve god da imaš kvalifikacije - ne može se od govana pita praviti... što bi rekao naš narod, a osetljivi nek oproste...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, о.Горан рече

И да поновим још једном-ја сам тај који се саглашава са Сабором СПЦ и исповеда "здрави креационизам", а ви који сте "православни дарвинисти" сте у оној групи која треба да се покаје за своје заблуде.

Теби није добро... Ја сам написао текст против Херцеговачког клана који је наишао на велик одјек. Мене нико никад није звао на одговорност, а са онима који су изнудили књигу покајну од ткз. еволуциониста сам добар и имао сам више сусрета и преписки. Здравко Пено је мој пријатељ и преписали смо се око овога. Али ти не спадаш, и то не можеш да укапираш, у "здраве" креационисте јер си духовно болестан зато што си суботар по менталитету. Нема везе што не исповедаш суботу, Јелену Вајт, Милера и чисте и нечисте животиње, али је твоја форма ментис идентична њиховој. 

Проблем код нас је што је депресија предуго трајала па сте многи оболели. "Еволуционисти" са којима сам се дружио, окренули су ми леђа као да сам кужан, "здрави" креационисти, осим Пена и неких других људи не могу да ме виде очима. Ви сте прсли. Нема вам помоћи. Нико од вас није самосвојан. Немате људског интегритета и достојанства, дозвољавате да вас газе. Ја сам стисао петљу и публиковао текст о проблему попова које газе владике и о том зачараном кругу. Ниси ти. Ти настављаш да користиш бездимне... Тужили су ме Васељенском Патријарху управо еволуционисти. Јер као ударам на владике и постове и сл. Тужба је пала у воду јер сам све документовао. 

Завист је гадна ствар. Имати муда не може свако.     

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Avocado рече

Ne znam na šta misliš da nije razjašnjeno do kraja i dokazano i ne razumem ovo sa kostima.

Pitala si zašto bi priroda selektovala ljude sa svetlijom kožom u severnijim krajevima... dao sam ti sasvim jednostavan razlog - zato što ima manje sunca, što znači da se sintetiše manje vitamina D od sunca, što je sasvim dovoljno za selekciju... onaj ko je imao svetliju kožu je imao veće šanse da preživi u severnoj Evropi. As simple as that.

Pomrli bi od rahitisa brt.  Možda su jeli ribu onako probuše rupu u ledu pa pecaju ili na moru pa se nadoziraju vitamina D. But still...

Nego, nikad mi nije bilo jasno kako to da su ljudi iz Afrike odlučili da iz obilja i blagotovrnih klimatskih uslova krenu na sever usred ledenog doba? Bukvalno iz najboljeg mesta za ćivot na svetu u ledeni pakao tadašnjeg sveta. To bi bio jedini primer takvog ponašanja neke vrste... Ili su pre toga krenuli pa ih je ledeno doba zahvatilo  a oni preživeli nekim čudom?

Kako to objašnjavaju priznati naučnici?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Теби није добро...

Ама човече, говорим о томе да си истомишљеник по овом питању са њима, без обзира на приватна неслагања, шта ме брига да ли те неко позивао или није на одговорност. Нисам ја петицију суорганизовао да би се неко позивао на одговорност, то ми није ни падало на памет, она екипа са ПБФ се сама истрчала, нико их није терао на силу.

Мислим, кад ме већ вајно прозиваш за некакве јереси из твог мозга ја сам јасно изнео више пута дистинкцију између онога што је Сабор СПЦ нагласио да је учење Цркве. И немам стварно воље даље да се прегањам ту са тобом, шта сам имао ја сам ти рекао а ти мисли шта ти воља, не занима ме.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Tumaralo. рече

Nego, nikad mi nije bilo jasno kako to da su ljudi iz Afrike odlučili da iz obilja i blagotovrnih klimatskih uslova krenu na sever usred ledenog doba? Bukvalno iz najboljeg mesta za ćivot na svetu u ledeni pakao tadašnjeg sveta. To bi bio jedini primer takvog ponašanja neke vrste... Ili su pre toga krenuli pa ih je ledeno doba zahvatilo  a oni preživeli nekim čudom?

Kako to objašnjavaju priznati naučnici?

Ne znam kako to objašnjavaju naučnici... ali nema nigde "obilja" u to vreme... život lovaca-skupljača je tada (a i kasnije) bio užasno težak i pun neizvesnosti...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Avocado рече

:D

Bilo bi baš sjajno da Tomislav Terzin, onaj što je pisao i objavljivao naučne radove i što predaje nauku na fakultetu dođe ovde kao naučnik... naravno da bismo svi pa i ja od tog Terzina naučnika svašta korisno mogli da naučimo o nauci... ali bojim se da bi Goran ovde doveo Tomislava Terzina, kreacionističkog adventističkog propovednika... i naravno prošao bi kao što takvi uvek i prolaze... jer, kakve god da imaš kvalifikacije - ne može se od govana pita praviti... što bi rekao naš narod, a osetljivi nek oproste...

Чим поменух Терзина одма` прпа хах...

Ти си баш ошамућен од силних аперката и крошеа кад се ти, као безбожник, секираш за некакве имагинарне "проповеди"... Пошто вам је аргументација никаква, често дајете и аутоголове( и то одличне морам признати) онда вам не преостаје ништа друго него да безочно лажете, лажете и лажете. Терзин није неки наставник биологије из Доње Мутнице него је човек доктор зоологије и професор генетике на једном од пет најпрестижнијих Универзитета у Канади. Мени ни из џепа ни у џеп, ја сам дао предлог који је конструктиван и допринео би овом форуму и то под условом да он уопште и пристане, није он залудан као поједини. Па сад, администрација како хоће. 

tour-cover-image.jpg?w=480

Него, вашим лажима и инсинуацијама никад краја, ко да се бави тиме. Овде бих нагласио нешто друго, а то је разлика између аутентучног и самонабеђеног интелектуалца. Навешћу један пример, а то је онај који сам већ помињао тј. настанак китова. Када чује следећу реченицу "Preci današnjih Odontoceta i Mysticeta su najverovatnije Dissacus, Pakicetus ili Mesonyx" онда имамо две реакције:

-Самонабеђени интелектуалац, а многи ће се препознати у тој групи каже у себи "Вауу, како су паметни ови људи из признате науке, ја прихватам признату науку"

-Аутентични интелектуалац ће да провери о којим се ту врстама ради, мало ће да чешља по гуглу, и рећи ће "Чекај, јел` ови ово оооооооооооооозбиљно мисле иле су јели бунике"

Одговор је да нису јели бунике, али су се извештили до те мере у манипулацијама да то мора да има одређеног успеха јер једноставно многе мрзи да размишљају.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, о.Горан рече

-Аутентични интелектуалац ће да провери о којим се ту врстама ради, мало ће да чешља по гуглу, и рећи ће "Чекај, јел` ови ово оооооооооооооозбиљно мисле иле су јели бунике"

I tebi ništa nije čudno, to jest ne zapitaš samog sebe koliko si ti glup kad šatro izjaviš kako je autentičan intelektualac neko ko će na naučne premise odgovoriti tako što će nešto da izgugla?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, sanja84 рече

https://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=175313

u vezi tog rahitisa...

Ali opet. Vidiš kako je Gospod sve premudrošću stvorio...

Ne znam kako bi to mogao da vidim iz ovog clanka.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...