Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Реци ми нешто више о овоме. Мени била глупачка идеја, јер би ваљда већ изумрли...

Pa nema šta mnogo da se kaže... pogrešno interpretirajući neke podatke drugih genetičara, Senford je izneo tezu da ljudski DNK degradira vremenom... u pitanju je naučna teza, a ne kreacionistička, jer može da se proveri. Prosto, sekvencirali smo gene i neandertalaca i nekih veoma starih ljudi... uzmeš njihov genom, uzmeš genom današnjeg čoveka, uporediš i kažeš eto vidi ovde kako je ovaj današnji DNK propo, vidi koliko funkcionalnih sekvenci su mutacije u međuvremenu uništile.

Međutim, evo prođe mnogo godina od kada je genije izneo tu hipotezu, a kreatardi i dalje samo ponavljaju hipotezu (kao da je dokazana zato što je Senford izneo), te pretpostavljam da dokaze i dalje nisu našli...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Vladan :::. рече

Ако је супер-програмер и не прчка сваки дан и поставио све како треба онда више и нема никакве везе док се све не заврши...

А нисам ни ја рекао да "сваки дан" прчка нити сваких хиљаду или милиион година, као ни "на појединачним мутацијама"... уопште нисам улазио у то.

Мислио сам да се подразумева из текста али је требало да напишем да не нагињем ка буквалним интервенцијама тј. цепкањем уз помоћ наше интелигенције где је тачно Божанска "интелигенција" пипнула...

Ma razumeo sam i nisam tu ni mislio na tvoj stav, već na ideju da on stoji iza svake genetske promene koju neki ponekad iznesu...

Isto tako ni ja nisam mislio da je kao radio DJ koji je pustio Child in Time i otišao u WC... ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Lady Godiva рече

Али заиста јесте. Статичност је досадна, безвезна, тако небожанска. Све тече, расте, развија се, еволуира... Бог је створио свет који се мења од праска до есхатона. А опет као што ни смрт није крај него пасха, пролаз, тако ни есхатон није крај (ово му дође неки оксиморон :/) јер ћемо и у Царству Божијем узрастати у Љубави, нећемо стагнирати. 

Е сад ће стварно да ме анатемишу. :smeh1:

ПС. Али макар ћу моћи читаву вечност да те зезам са, I've told you so. :)))

Ma jeres (naučna) je u izjavi da je priča o čoveku kao kruni stvaranja evolutivna...

laddervstree.gif

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Senford je izneo tezu da ljudski DNK degradira vremenom

Како сам видо из горановог филма који је поставио, испада да бисмо морали већ давно да изумремо. Такође, ако моја математика није добра, за неких зилион година ћемо изумрети природним процесом. То је неминовност. Али то не учи Библија. 

Видех да се за нешто слично хвата и онај кретард Терзин, па прича како су први људи живели по 1000 година, а после почели да живе мање. А из науке знамо да су први људи, иако у биолошки здравом абитату, живели мало. Век се продужио.  

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Како сам видо из горановог филма који је поставио, испада да бисмо морали већ давно да изумремо. Такође, ако моја математика није добра, за неких зилион година ћемо изумрети природним процесом. То је неминовност. Али то не учи Библија. 

Видех да се за нешто слично хвата и онај кретард Терзин, па прича како су први људи живели по 1000 година, а после почели да живе мање. А из науке знамо да су први људи, иако у биолошки здравом абитату, живели мало. Век се продужио.  

Ne sećam se Senfordove računice ali ne bi me čudilo da je postavio tako kao da je kraj blizu... to je tako tipično za protestante...

Ne znam da li se Terzin loži na Senforda ili na starije kreacionističke priče o vodi iznad svoda koja je kao pravila nekakvu hiper-baričnu komoru na Zemlji u kojoj su ljudi duže živeli... Biblija pominje te mnogo dugovečne pretke, ali to čini i svaka druga mitologija, pa i one koje su znatno novije od Biblije... prosto kako se neki narod približavao pismenosti i matematici, to su njegovi preci kraće i manje slavno živeli... ;) kao što i u moderno vreme broj čuda opada obrnuto proporcionalno broju kamera koje ljudi nose sa sobom... ;)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

А из науке знамо да су први људи, иако у биолошки здравом абитату, живели мало.

Mozes da jedes cezar salatu svaki dan, kad ti zena zvoca - nece cuka dugo da potraje.

• Радостан 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Avocado рече

Isto tako ni ja nisam mislio da je kao radio DJ koji je pustio Child in Time i otišao u WC... ;)

Али ако је Ди Џеј све супер испрограмирао и ништа не прчка што не би отишао на молитвену паузу док иде духовна музика ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

Ne sećam se Senfordove računice ali ne bi me čudilo da je postavio tako kao da je kraj blizu... to je tako tipično za protestante...

Ne znam da li se Terzin loži na Senforda ili na starije kreacionističke priče o vodi iznad svoda koja je kao pravila nekakvu hiper-baričnu komoru na Zemlji u kojoj su ljudi duže živeli... Biblija pominje te mnogo dugovečne pretke, ali to čini i svaka druga mitologija, pa i one koje su znatno novije od Biblije... prosto kako se neki narod približavao pismenosti i matematici, to su njegovi preci kraće i manje slavno živeli... ;) kao što i u moderno vreme broj čuda opada obrnuto proporcionalno broju kamera koje ljudi nose sa sobom... ;)

Terzin se lozi na dzinove koji su se smanjili. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Vladan :::. рече

Али ако је Ди Џеј све супер испрограмирао и ништа не прчка што не би отишао на молитвену паузу док иде духовна музика ;) 

Ne prcka u random evoluciju, sto je logicno.... ( da napravimo teisticku evoluciju,....Avocado ce' da svisne,...:smeh1: ) ali, neke druge stvari promislja,

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јанко рече

Бог као свезнајући зна ка чему ће то одвести. Ти можда не видиш поенту у кратком времену, али ће дати своје кроз векове. 

Да, циљано изазивање ради жељених резултата које он као надвремен види у будућности. Она је за њега сад јер Он Јесте.

Kako onda da objasnis viruse koji izazivaju teske i smrtonosne bolesti? Jel Tvorac prcka ili je tako podesio?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Vladan :::. рече

Zato što hoće da ostvari lični odnos sa publikom?  ;)

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Lady Godiva рече

Тарабићи? :D

Насмеја ме, али схватам шта си желео да кажеш. Нисам буквалиста него ми је било занимљиво да видим Рапсину реакцију, па сам се мало играла. :)

И ја то тако разумем. Даш човеку тог доба да "види" како је изгледао настанак света и он то треба да запише како зна и уме. Наравно да ће бити веома непрецизно, све смуљано и већим или мањим делом нетачно. Зато и не мислим да се треба служити Светим Писмом када је реч о природним појавама и феноменима, већ науком.

Мени је прича о човеку као круни стварања и човеку коју настаје од земљиног праха баш еволутивна. Од неживе материје, преко аминокиселина, првих ћелија, настаје сав биљни и животињски свет, а као круна, развија се човек који и даље, континуирано физички, интелектуално и духовно еволуира, ка стицању благодати Духа Светога, ка обожењу. 

Е сад извини ти на мом трућкању. Ја појма немам о теологији, о науци уопште. Ово је само моје субјективно и крајње романтизовано тумачење. Вероватно сам написала бар пет, шест јереси како с аспекта хришћанства, тако и науке. :D

A sto su ptice nastale pre gmizavaca. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Zato što hoće da ostvari lični odnos sa publikom?  ;)

Е па ако ће лични однос са публиком онда мора да се постара и да су им удобна седишта, или подстицајан амбијент... :) или шта је већ за публику добро у контексту вечности. Дакле, нешто чачка и на личносном и на амбијенталном плану, а још смо ми и (еволутивно) нераскидиво везани за свој амбијент.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

Ne prcka u random evoluciju, sto je logicno....

( da napravimo teisticku evoluciju,....Avocado ce' da svisne,...:smeh1: )

ali, neke druge stvari promislja,

за прво: питање је да ли наша логика ту има икаквог места тј. логике :) 

за друго: то препуштам теби ;) :smeh1:

за треће: ее... ту се иде ка теологији... па полако... :) 

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Avocado рече

Ma jeres (naučna) je u izjavi da je priča o čoveku kao kruni stvaranja evolutivna...

laddervstree.gif

Чекај бре.. Зашто је дрвце овако депласирано? Ја познајем извесне припаднике те врсте који су изнад просечног човека.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...