Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Ефесцима 2, 4-6:

А Бог, који је богат у милости, због велике љубави своје којом нас завоље,

И нас, који бијасмо мртви због гријехова, оживи са Христом - благодаћу сте спасени -

И с Њим заједно васкрсе и заједно посади на небесима у Христу Исусу,

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Mi kažemo smrt Hristova je ČUDOTVORNA izdah Hristov VASKRSAVA ODMAH a oni i dalje drže Hrista na Krstu i broje sekunde minute dane smrti Njegove?

Recimo, pada mi na pamet jedno pitanje ( vec sam u jednom postu ranije postavio ) .

Kako Hrist vaskrsava na krstu ? Umro je i izdahnuo, Njegovo telo je mrtvo i polaze se u grob. Bez tela nema vasksenja. Zbog toga vaskrsava u ranu nedelju, u  tom istom telu u kome je i umro.

Kako onda vaskrsava na krstu, bez tela ? I, ako vaskrsava na krstu i ako vaskrsava u nedelju, onda imamo dva vaskrsenja.

Malo da se nasalim, posto u ranijoj prici imamo dva ovaplocenja, onda, treba da imamo i dva vaskrsenja. :945729:

Подели на овим сајтовима

А показујемо се и лажни свједоци Божији што свједочисмо против Бога да васкрсе Христа, којега не васкрсе, ако, дакле, мртви не устају.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Али рећи ће неко: Како ће устати мртви? И у каквом ће тијелу доћи?

36

Безумниче, оно што ти сијеш неће оживјети ако не умре.

37

И што сијеш, не сијеш тијело које ће настати, него голо зрно, било пшенично или неко друго.

Tweet thisPost on Facebook

38

А Бог му даје тијело како хоће, и свакоме сјемену своје тијело.

39

Није свако тијело исто тијело, него је друго тијело човјечије, а друго тијело животињско, а друго рибље, а друго птичије.

40

И постоје тјелеса небеска и тјелеса земаљска; али је друга слава небеских а друга земаљских.

41

Друга је слава сунца, а друга слава мјесеца, и друга слава звијезда, јер се звијезда од звијезде разликује у слави.

42

Тако и васкрсење мртвих: сије се у распадљивости, устаје у нераспадљивости;

43

Сије се у бешчашћу, устаје у слави; сије се у немоћи, устаје у сили;

44

Сије се тијело душевно, устаје тијело духовно. Постоји тијело душевно и постоји тијело духовно.

45

Тако је и написано: Први човјек Адам постаде душа жива, а посљедњи Адам дух који оживљује.

46

Али није прво духовно, него душевно, потом духовно.

47

Први човјек је од земље, земљан; други човјек је Господ са неба.

48

Какав је земљани, такви су и земљани; и какав је небески, такви су и небески.

49

И као што носисмо слику земљанога, тако ћемо носити и слику небескога.

50

А ово кажем, браћо, да тијело и крв не могу наслиједити Царства Божијега, нити распадљивост насљеђује нераспадљивост.

51

Ево вам казујем тајну: Сви нећемо помријети, а сви ћемо се промијенити,

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Malo da se nasalim, posto u ranijoj prici imamo dva ovaplocenja, onda, treba da imamo i dva vaskrsenja. :945729:

Na sva та питања сам одговорио Ивану. Мораш да се вратиш доста назад. 

Подели на овим сајтовима

Пуно исписасте не могу да испратим и појединачно да одговарам нисам у прилици, одговорио сам у посебном посту.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жика рече

Надам се да неће прескочити речи апостола Павла.

Tu sam ja ovo im već treći put navodim uredno preskaču ali sam i dalje neustrašiv. :)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

И на фејсу ми се био јавио један да се захвали за савете који су донели доста плодова. Мајка му се преобразила. Мене све то увек радује. Све у славу Господњу! Поменућу и за ову другу.

Једино што ме тешко растужи је то - имао сам неколико случајева - да приме са радошћу реч, да крену напред, али како немају корена љосну на земљу. Али, то је општа појава. Иако знам, пада ми тешко.    

Izvinjavam se sto pisem van teme oce. Hvala Vam, mnogo bi mi znacila za ovog 'drugog'. Istina, krene napred, pada, ustaje...Ali kako kazu Price Solomunove 24,16

Jer ako i sedam puta padne pravednik, opet ustane, a bezbožnici propadaju u zlu. A ja sam u korenu, prosla reseto i sito, vodio me Gospod a ne marsal tito :ani_biggrin: . Tako da, zbog plate i posla odbijam da se odreknem svoje vjere. Sistem mi je inace na usb snowden ;):ani_biggrin: i moze da se koristi na bilo kom racunaru.

Zivot je surov, nikad ne znas sta ceka, zato vjeru u srcu i osmeh na lice. :):mahmah:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Kako, razumeti onda Pavla , kada kaze ovde :

" 23 Али сваки у свом реду: новина Христос; а потом они који вероваше Христу о Његовом доласку; "

Tamo u Efescima, ima neku poruku, ali, i ovde ima  neku poruku, ......da, ce se to vaskrsavanje desitii o Njegovom dolasku itd.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Kako, razumeti onda Pavla , kada kaze ovde :

" 23 Али сваки у свом реду: новина Христос; а потом они који вероваше Христу о Његовом доласку; "

Tamo u Efescima, ima neku poruku, ali, i ovde ima  neku poruku, ......da, ce se to vaskrsavanje desitii o Njegovom dolasku itd.

tebi se ima desiti ili ti misliš da je Hristos već vasksnuo u tebi?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Надам се да неће прескочити речи апостола Павла.

Нада последња умире!:)) 

Ево у мом преводу Еф 2, 4-7: Али Бог, богат у милосрђу, због велике љубави своје којом нас је заволео, нас, који бејасмо мртви због грехова, оживе са Христом: благодаћу сте спасени. И са Њим заједно васкрсе и заједно посади на небесима у Христу Исусу (συνήγειρεν καὶ συνεκάθισεν ἐν τοῖς ἐπουρανίοις ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ), да би показао у вековима који долазе (ἐν τοῖς αἰῶσιν τοῖς ἐπερχομένοις) огромно богатство благодати своје преко доброте према нама у Христу Исусу.

Павле, ако поштујемо оно што пише, вели исто што и ми. И сада да питамо ову господу што устају на Павла и на нас: Кад смо то заједно васкрсли са Христом и попели се на Небеса са Њиме, а нисмо били рођени? Јер Павле користи глаголе у индикативу аориста, што је прошла свршена радња. Зашто Павле збуњује народ као Жичанин или говори неразумљиво као ВСБ?  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...