Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Лајкујем ствари које су ми симпа или имају добар део истине. Да је саборски текст, остао би без мог лајка.

Ништа ми није промакло, али како ти је интерпретација погрешна, ја те присиљавам да је измениш.

Устала су мртва тела, али не као мртва него као васкрсла. Шта булазниш? Какви зомбији су почели да ходају? Није Николај био режисер хорор филмова, мада би се сигурно и њему допала Мила Јововић... :D Ти хоћеш од њега да направиш будалу која тврди да постоје зомби, а то онда имплицира да ћемо и ми бити зомби јер он пише: "Знајући немоћ наше вере, Он је доказао Своје пророчанство о васкрсењу не само Својим сопственим васкрсењем него и устајањем из гробова многих тела, у време смрти Своје".

Ми смо сасвим сагласни, али је твој проблем што цепаш Мт текст: после његовог васкрсења. Николај само није експлицитно поменуо и Ис васкрсење. Али онда би испало како он тврди да Ис није прворођени из смрти.

Видиш, ти немаш решење које је у складу са Мт текстом. Ја га имам. Ја потврђујем да је Ис на крсту васкрсао и да су ови мрци васкрсли у телима. То што теби то решење изгледа екстравагантно, то је твој проблем. Али је факат да је оно у складу са оба елемента из Мт нарације. И добили сте решење преко Перверзног Златоустог, а не Јустина, јер да сте бољи Бог би вам и правог Златоустог дао, а не овог римског! 12:smeha::)):D Јер Бог праведнике слуша, а не грешнике као што је овај Ава који се усуђује да доводи у сумњу преводе Најсветијег Синода! А вама, кад би се јавио прави Златоусти, ви бисте га дочекали са црвеним тепихом... Плашим се да би ти био у улози Северијана. Како рече тај Златоустов непријатељ, Северијан Габелски, да не стоји ниједна од оптужби против њега, треба га рашчинити јер је хвалисавац (Сократ VI, 16; Созомен VIII, 18)! Сигурно је пак да имам једну заједничку особину са Златоустим, а то је да смо хвалисавци! :))

Дакле, можда ти је дошло време да озбиљно поразмислиш о ономе о чему ја говорим, а на да се риташ без потребе. Само ако за моменат допустиш да је ово моје могуће решење, онда ће те истина ослободити. Треба отвореност ума, али и срца. Јер кад си већ једном видео да ови свети мужеви говоре да су мртви васкрсли док је Ис тело било обешено, онда треба да повежеш и други ел. из нарације, да је то било пошто је Ис васкрсао.

Христос Воскресе, радост донесе!         

Само ти покажи где Николај каже да је Христос васкрсао на крсту. Јасно. Тачно. Дословно. Или Јустин. Или Атанасије Велики кога си раније цитирао да каже нешто друго. Дела...

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Ivan Marković рече

Јеа, рајт.:)). Онли јур из корект.

Ја сам само у складу са Кирилом и Методијем, а ти са папама! :2v2e0jr:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Или Јустин.

Za Justina sam ti naveo ja.

Justin kaže: smrt Hristova ČUDOTVORNA.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Матусал рече

Текст је прелеп. Имате једну атемполарност у тексту

Као што је онима који обитавају на земљи изашло Сунце правде, тако је требало да и оне, који су обитавали у тами и у сени смртној обасја светлост Божија (св. Јован Дамаскин)... Наравно, Христовим силаском у ад нису се спасли сви који су се тамо налазили, него само праведници који су, у различитим степенима, достигли обожење. Свети Епифаније каже да се нису спасли сви који су тамо били, него само верујући. То би требало протумачити тако да су Христа препознали они који су током читавог свог живота били у заједници са бестелесним Логосом. Из других места Светог Писма и из светоотачког предања знамо да су просветљење и обожење постојали још у Старом Завету, али за оне који су се удостојили да „виде" бестелесног Логоса и да достигну обожење, с том разликом што тада још није била укинута смрт, због чега су и они силазили у ад.

I, o ovome smo pricali.

U zajednici sa bestelesnim Logosom, kako se kaze.

I, svi pravednci koji su videli u buducnosti ovaplocenje Logosa , kao recimo i Avram, ......kada je On sisao u  ad, prepoznali su Ga, jer su Ga i videli verom iz dubina Starog Zaveta.

To su ti' verujuci iz SZ.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Матусал рече

То би требало протумачити тако да су Христа препознали они који су током читавог свог живота били у заједници са бестелесним Логосом.

Kako sad bestelesni Logos kad po ovim eshatoncima imaše telo još pre postanja sveta?!I još ti ava aminuje....ovo su neki novi momenti...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

To su ti' verujuci iz SZ.

Који су у телима устали из гробова кад је он био на крсту, или и ти негираш Мт текст? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Kako sad bestelesni Logos kad po ovim eshatoncima imaše telo još pre postanja sveta?

To su tvoje nebuloze citiraj nekoga ko je to rekao.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Poslednjem Sudu?

Valjda ne stoji bez veze, posledni ? Just_Cuz_19

Pavlu je bio svaki dan ali ja znam da ti nisi Pavlov.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

To su tvoje nebuloze citiraj nekoga ko je to rekao.

Ti si rekao bar jedno 5 puta,ava potvrdio da je kroz njega telesnog svet stvaran....ne pravi se naivan ko francuska sobarica.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Kako sad bestelesni Logos kad po ovim eshatoncima imaše telo još pre postanja sveta?!I još ti ava aminuje....ovo su neki novi momenti...

Ево, и теби аминовах, да не плачеш! :)) Новост је да ме је Иван преобратио! И ја уђох у кружок талибана! 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ti si rekao bar jedno 5 puta,ava potvrdio da je kroz njefga telesnog svet stvaran....ne pravi se naivan ko francuska sobarica.

Da kroz Isusa Hrista telesnog je stvaran svet.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da kroz Isusa Hrista telesnog je stvaran svet.

Znači imao je telo pre postanja sveta po vama.Šta se buniš onda i tražiš mi citate...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Znači imao je telo pre postanja sveta po vama.Šta se buniš onda i tražiš mi citate...

Ne nije imao telo pre  postanja sveta. To bulazniš ti.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...