Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 10 минута, елТорнеро рече

"Да којим случајем нестане свих књига које су у Писму и Предању, опитни Хришћани монаси би могли написати нове." (Свети Силуан Атонски)

Написали би нове али не и другачије. Ја вас још увек не разумем. Да ли по вама постоји предање које је изван црквених списа?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 4/17/2017 at 20:13, Zoran Đurović рече

У причешћу имамо конкретно физичко тело Ис које је као и твоје или моје, или је то тело које у себи садржи све од века спашене? Тј, оно што називамо црквом.  

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Zoran Đurović рече

Надам се да искрено желиш. Разсекташи се да би могао нешто да научиш. 

Nisi razumeo. Uzvratih ti ljubaznu rečenicu, koju si mi uputio u prethodnom postu, ali bez glagola, da bih bio pristojan. Za ovo "Разсекташи се да би могао нешто да научиш. " Takođe želim.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Nisi razumeo. Uzvratih ti ljubaznu rečenicu, koju si mi uputio u prethodnom postu, ali bez glagola, da bih bio pristojan. Za ovo "Разсекташи се да би могао нешто да научиш. " Takođe želim.

Разумео сам те био, али се правим Иван Марковић.

Зато кад се мало смириш, узми да читаш даље текст и онда нешто сувисло да кажеш. У супротном си на игноре. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Матусал рече

Написали би нове али не и другачије. Ја вас још увек не разумем. Да ли по вама постоји предање које је изван црквених списа?

" ...да предамо нараштају позном, деци која ће се тек родити, да не буду као оци њихови, род неваљао и упоран...", дао сам ти цитат из Псалтира у њему је све лепо објашњено, ми смо "деца која ће се тек родити", говори нам се какви да будемо, то је део Предања, и део Писма. Постоји и и усмено предање, али је то индивидуално и о њему не говорим. Без Бога Духа Светога, Писмо је мртво слово на папиру, а речи без Духа су прапорци. "А када све ово испуните, сматрајте себе слугама недостојним", усуђујем се да додам, мислећи на испуњавање заповести, без њих сте ништа, и мање него ништа.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

meni nije smešno

Ми се овде бавимо теологијом а онда се неко појави да се кретенише. Не може тако. За те зајебанције немам ни времена ни живаца. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Зато кад се мало смириш,

Prvo da jedem.

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

онда нешто сувисло да кажеш.

Hajde da to procene i drugi. Mislim da je tvoj sud u ovom pogledu blago pristrasan. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...