Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Još bolje. Tresni im umesto svega pomenutog dogmatiku Dimitrija Staniloja. I to još u onom prevodu koji ni @Volim_Sina_Bozjeg ne bi uspeo onako krasno da složi. 

Zamisli da ja sad napravim temu o kvantnoj mehanici i počnem da laicima govorim o hermitskom operatoru, hamiltonijanu, de Brolji Bomovoj interpretaciji talasne funkcije....

Ми имамо другачији ниво поверења у људе. Ја верујем да људи могу да узрастају, а ти мислиш да могу да узрастају након што им се одобри. Рекох ја контролне тенденције :)) Не се љутиш, као што ти мени стручно филолошки можеш да спустиш, тако и ја теби могу за ове тенденције. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Vedran рече

Овде се кондиционал односи само на први део (који у ствари и није упитан јер ја и говорим да је то било на Крсту али атемпорално), а закључак из тога кондиционала је да фалсификујем Символ. 

Дакле, за овај твој "кондиционал" би прикладнији био следећи пример. Ожењени човек каже: "Ако се оженим пољубићу своју жену". 

Другим речима, у твоме кондиционалу нема кондиције. :))

Ја сам по сећању одмах видео да лаже, али је његова тактика у исцрпљивању људи, јер ко ће да иде да све претражује. Сасвим сам се добро сећао да те је оптужио да фалсификујеш Симболи и рекох у себи: Који му је?

Зато са мном нема никаквог више дијалога све док му се хормони не смире. Изгледа да му је био план, пошто нема одговоре, да направи срање на позорници не би ли се тако забашуриле ове њихове тлапње.    

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, елТорнеро рече

" ...да предамо нараштају позном, деци која ће се тек родити, да не буду као оци њихови, род неваљао и упоран...", дао сам ти цитат из Псалтира у њему је све лепо објашњено, ми смо "деца која ће се тек родити", говори нам се какви да будемо, то је део Предања, и део Писма. Постоји и и усмено предање, али је то индивидуално и о њему не говорим. Без Бога Духа Светога, Писмо је мртво слово на папиру, а речи без Духа су прапорци. "А када све ово испуните, сматрајте себе слугама недостојним", усуђујем се да додам, мислећи на испуњавање заповести, без њих сте ништа, и мање него ништа.

Хвала лепо. Не бих даље дискутовао о овоме.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Немој да си тако маловеран. Нека раја то неће хтети читати.

Ma ne, brate moj ljubljeni (iskreno je, nije retorika). Ja ti sada otvoreno kažem, kreni...ja se neću mešati. Dok im pričaš o Božjem mraku i ne-postojanju Boga u apofatičkom smislu, ja se neću mešati. Samo nemoj posle da me zoveš kad se većina razbeži. Jer ne želim da me Isus pita: "A zašto si zbunjivao one male". Veruj mi da je apofatika zbunila čak i mog mentora, profesora univerziteta (tad je bio vanredni, lele studentima kad postane redovan), do te mere da je apofatičke iskaze proglasio za ateističke. A Grigorija Niskog za panteistu-emanacionistu. Kuku, lele. Kuku i lele. Ja mu prvo objašnjavao da to nije tako, a onda, pošto se izdrekenjao na mene, otišao sa faksa, i sad gickam gvaranu, jedem mesa ovnujskoga i umirem od smeha čitajući njegove budalaštine...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Зато са мном нема никаквог више дијалога све док му се хормони не смире. Изгледа да му је био план, пошто нема одговоре, да направи срање на позорници не би ли се тако забашуриле ове њихове тлапње.    

Аво. Немо си строг. Он је данас весео, па му се омакло. Јуче је био љут, па му се омакло. Сутра је на реду средина. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Аво. Немо си строг. Он је данас весео, па му се омакло. Јуче је био љут, па му се омакло. Сутра је на реду средина. 

nek mu se omakne više i u sredini :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Veruj mi da je apofatika zbunila čak i mog mentora, profesora univerziteta (tad je bio vanredni, lele studentima kad postane redovan), do te mere da je apofatičke iskaze proglasio za ateističke. A Grigorija Niskog za panteistu-emanacionistu. Kuku, lele. Kuku i lele. Ja mu prvo objašnjavao da to nije tako, a onda, pošto se izdrekenjao na mene, otišao sa faksa, i sad gickam gvaranu, jedem mesa ovnujskoga i umirem od smeha čitajući njegove budalaštine...

Видиш да те човек истраумирао.

То се да исправити. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Ne sekiraj se. To je njegova uobičajena taktika kad ostane bez odgovora. Ali mu neće pomoći. Što se argumenata tiče, čeka ga pakao gori od staljingradskog.

Нисам читао још ту вашу преписку. Треба ми концентрација пажње за то, а не могу сад, имам ургентне ствари, иначе ће и мени бити тај пакао и без вас. :)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Vedran рече

Видиш да те човек истраумирао.

Spasio me mesta demonstratora-asistenta za bednu crkavicu. Da me nije istraumirao, sad ne bih bio u privatnoj firmi sa dobrom platom. I tonama kafe i gvarane o trošku firme:ani_biggrin:...cene radnike...:ani_biggrin:

пре 6 минута, Vedran рече

То се да исправити. 

Pa dobro, u redu. Ja sam spreman da se korigujem. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Нисам читао још ту вашу преписку. Треба ми концентрација пажње за то, а не могу сад, имам ургентне ствари, иначе ће и мени бити тај пакао и без вас. :)

Važi, brate. Tejk jur tajm:)

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Bokisd рече

Zasto tako ?

Pricali smo na mnogim temama, uvazavamo sve hriscane raznih denominacija, veruju u Boga na neki svoj nacin, po njihovoj veri i savesti i po namerama srca Bog ce da im sudi , On sve zna , zasto i kako se sve desava, pa , tako i za te' hriscane.

A, sad, za rodjene hriscane iz svoje Crkve kazes, da nisu hriscani. :blush:

Zasto tako ? 

g.@Bokisd, pa zar vi ne znate da je u njihovoj sumračnoj, fantazmagoričnoj verziji stvarnosti nama dvojici (plus mučeni Kratos, Vasijan, Velizar i ini "talibani") namenjen pakao, a svima drugima (uključiv papa Franju, Dalaj Lamu, i ateiste) raj. Jer su svi oni već vaskrsli. Pa vaskrsao je i VSB. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...