Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 6 минута, Ivan Marković рече

Ja idem na liturgije i pričešćujem se Telom i Krvlju Hristovom. Da li će to meni pomći da posle smrti završim u Carstvu/Hristu/S Njim/ U Njemu...ostaje da se vidi. Ja sam temporalan. A moj atemporalni boravak u Hristu koji je na nebu ne zavisi samo od Hrista koji je atemporalan ili ako uzmeš u obzir Njegovu ljudsku prirodu atemporalno/temporalan, jer je u svemu sličan nama, sem u grehu, a i bejaše ovde od kolevke do Krsta/Groba/Vaskrsenja. To zavisi i od mene, koji sam temporalan. Pitanje koje si uputio meni, uputi Bogu, On zna. Ja ne.

Ne znam ja sam posve siguran da sam se rodio ponovo u Isusu Hristu nemam ja koga da pitam.

Rodio sam se Krštenjem.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne znam ja sam posve siguran da sam se rodio ponovo u Isusu Hristu nemam ja koga da pitam.

Rodio sam se Krštenjem.

Da li tvrdiš da ti je za spasenje samo dovoljno krštenje? Ovde si me pitao da li sam u Isusu Hristu koji je na nebu i kako ću se popeti na nebo ako već nisam na njemu. Čoveče, koju bih ja gordost imao, ako bih bio tako siguran kao i ti. Inače, za tvoju info, kod baptista je samo krštenje u principu dovoljno. I vera. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Кратос рече

Ne potčinjavam ga.Imamo samo Boga recimo,nema sveta uopšte,postoji samo i isključivo Bog,Sveta Trojica,nema vremena,prostora,materija ničega,znači samo Bog i ništavilo.Da li Drugo Lice Svete Trojice,Logos,Sin Božiji u vanvremenskoj ravni ima telo?

Има тело у ванвременској равни јер се оваплотио од Дјеве Марије. 

Видиш ли колико главом ударамо у зид наше ограничености када разговарамо о овоме.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Има тело у ванвременској равни јер се оваплотио од Дјеве Марије. 

Видиш ли колико главом ударамо у зид наше ограничености када разговарамо о овоме.

Kao da se za Logosa ima šta zbiti ikada a da se nije zbilo već.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Da li tvrdiš da ti je za spasenje samo dovoljno krštenje? Ovde si me pitao da li sam u Isusu Hristu koji je na nebu i kako ću se popeti na nebo ako već nisam na njemu. Čoveče, koju bih ja gordost imao, ako bih bio tako siguran kao i ti. Inače, za tvoju info, kod baptista je samo krštenje u principu dovoljno. I vera. 

A da li ti tvrdiš da će Isus Hristos ikada ikoga Krstiti a da ga ne pričesti Telom i Krvlju svojom?????

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Zoran Đurović рече

Сасвим јасно негираш да су апостоли на Тавору видели Царство Небеско. 

Поспан сам и прочитах ово као "да су апостоли на ТВИТЕРУ видели Царство Небеско", па се трзнух :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

A da li ti tvrdiš da će Isus Hristos ikada ikoga Krstiti a da ga ne pričesti Telom i Krvlju svojom?????

Ne tvrdim. Uzmimo sledeći hipotetički primer. Ja se krstio i pričestio kao beba. Posle postao vračar i nisam se pokajao. I šta sad?

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Zoran Đurović рече

кроз кога је све постало; Који опет долази са славом, да суди живима и мртвима

Zanimljivo. Kod nas se najcesce cuje " I koji će opet doći sa slavom..." Futur, dok izgleda da je u originalu nesvrsno vrijeme??

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Zoran Đurović рече

Надам се да је ово на шта сам "избегао да одговорим"

Ok, delimično si mi razjasnio neke nedoumice. Ali ne sve. U sledećem statusu ide ono št me i dalje zbunjuje.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Vedran рече

Поспан сам и прочитах ово као "да су апостоли на ТВИТЕРУ видели Царство Небеско", па се трзнух :))

Упиша ме!12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Упиша ме!12:smeha:

Nije to ništa ja sam pročitao da se Logos otelotvoruje preko Demokratske Stranke. DS Duh Sveti. :))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Ok, delimično si mi razjasnio neke nedoumice. Ali ne sve. U sledećem statusu ide ono št me i dalje zbunjuje.

Важи, а на неке из претходног не одговорих, да се не бих смарао. Као што се теби умарају очи, тако и мени кичма и ноге, а оћоравео већ поодавно... 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ivan Marković рече

Ne tvrdim. Uzmimo sledeći hipotetički primer. Ja se krstio i pričestio kao beba. Posle postao vračar i nisam se pokajao. I šta sad?

Ništa Judo onda nisam ja ni tvrdio da se Juda nije pričestio niti sam tvrdio ono što si ti halucinirao da sam tvrdio.

Ti si taj koji tvrdiš ja kad tvrdim to i celivam.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nije to ništa ja sam pročitao da se Logos otelotvoruje preko Demokratske Stranke. DS Duh Sveti. :))

Ти си убица!:)):)):)) Сада још да узмеш да покориш Аву са тврдњама како ће ДС васкрснути и скинути Вучића... :))

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Матусал рече

Григорије Богослов говори о некој врсти монархије Бога Оца који рађа Сина и Исходи Духа. Мислим да се ово може наћи и на нет-у.

у 20. Беседи

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...