Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 57 минута, timjančica рече

..шта ти урадих :-)?

На римском сабору, године Господње 2017, дана 17. априла, Ава свечано произнесе анатему: Проклети да су @Bokisd и тамјанчица због употребе јеретичке формуле КОНТЕКСТ! :))12:smeha::))

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 9 минута, Bokisd рече

E, sad, bas ga pretera. Tamo smo govorili iz perspektive koja se tice opsteg Vaskrsenja, kada cemo dobiti preobrazena tela i kada ce Bog sve sto postoj  pokoriti Sinu, i kada ce biti, kako se kaze u tom odeljku,....А последњи ће се непријатељ укинути, смрт....i kada ce Bog biti sve u svemu i valjda i mi sa Bogom u buducem carstvu.

Ovo je drugo sto pricas. Naravno da je Hristos sada sa nama.

Napravi od mene neznabozca i neverujeceg, a od kolege Avocada napravi nekog skrivenog hriscanina po savesti. :ani_biggrin:

Ocu' i ja da budem, .....bar kao Avocado......  :)))

Da li ti je jasno sada zašto se govori da se Sin ima pokoriti Ocu, kad je već i pticama jasno da je Isus Hristos u svemu već ispunio prevečnu Božansku volju i u telu svom?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Ovo je drugo sto pricas. Naravno da je Hristos sada sa nama.

Napravi od mene neznabozca i neverujeceg, a od kolege Avocada napravi nekog skrivenog hriscanina po savesti. :ani_biggrin:

Ocu' i ja da budem, .....bar kao Avocado......  :)))

Е, сада да те пропитам мало. Ако се каже да је ИС ХС исти јуче, данас и сутра да ли то значи то? Јер, видиш, пријатељу, Хр је глава свога тела, а то је црква. Ја не видим никакву промену. Да ли ти мислиш, када се каже тело Хр, да је то тело као тело конкретног човека од крви и меса, или није? Да ли ти пада на памет да је то тело састављено од ћелија које смо ми? Или се каже у неком преносном смислу да смо делови тог тела, али да реално, физички, њему не припадамо? Јер Хр има своје индивидуално тело од крви и меса.

Сада: када се причешћујеш, каквим телом се причешћујеш? Да ли си канибал, или се причешћујеш конкретним мистичким телом Хр? Да ли се причешћујеш телом које сада седи са десне Оцу или не?

Ако је тело у причешћу, а свакако јесте, јер то исповедамо у молитви пред причешће, како је могуће да то тело буде и Горе и доле? И на зилион различитих места истовремено. Ако је конкретно тело, а и то исповедамо, како га до данас не изедосмо? Да ли Хр Горе сваки дан фабрикује по 1.000 тела да би могао да задовољи потребе конзуманата? Ако је то тело састављено од свих светих, како ти онда лупаш да треба тек да се допуни и оствари? Чиме се ми причешћујемо? Неком иконом? Неким сакатим телом?

Ајде да те чујем мало... Можда ти се мозак после просветли.    

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Zoran Đurović рече

Е, сада да те пропитам мало. Ако се каже да је ИС ХС исти јуче, данас и сутра да ли то значи то? Јер, видиш, пријатељу, Хр је глава свога тела, а то је црква. Ја не видим никакву промену. Да ли ти мислиш, када се каже тело Хр, да је то тело као тело конкретног човека од крви и меса, или није? Да ли ти пада на памет да је то тело састављено од ћелија које смо ми? Или се каже у неком преносном смислу да смо делови тог тела, али да реално, физички, њему не припадамо? Јер Хр има своје индивидуално тело од крви и меса.

Сада: када се причешћујеш, каквим телом се причешћујеш? Да ли си канибал, или се причешћујеш конкретним мистичким телом Хр? Да ли се причешћујеш телом које сада седи са десне Оцу или не?

Ако је тело у причешћу, а свакако јесте, јер то исповедамо у молитви пред причешће, како је могуће да то тело буде и Горе и доле? И на зилион различитих места истовремено. Ако је конкретно тело, а и то исповедамо, како га до данас не изедосмо? Да ли Хр Горе сваки дан фабрикује по 1.000 тела да би могао да задовољи потребе конзуманата? Ако је то тело састављено од свих светих, како ти онда лупаш да треба тек да се допуни и оствари? Чиме се ми причешћујемо? Неком иконом? Неким сакатим телом?

Ајде да те чујем мало... Можда ти се мозак после просветли.

Ne znam sta da kazem vise , osim, da je naravno to telo koje je uzeo Isus Hristos, isto kao telo  nas ljudi.

Tako isto se i isto pricescujemo Telom i Krvlju Hristovom, tim telom koje sedi sa desne strane Ocu i koje se, na mistican nacin  pretvara u pricescu u Njegovo telo i krv.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ne znam sta da kazem vise , osim, da je naravno to telo koje je uzeo Isus Hristos, isto kao telo  nas ljudi.

Tako isto se i isto pricescujemo Telom i Krvlju Hristovom, tim telom koje sedi sa desne strane Ocu i koje se, na mistican nacin se pretvara u pricescu u Njegovo telo i krv.

А, капирам, магија дакле. Хр има индивидуално тело само што нам је свима шеф. Једино што те коље је забрана канибализма, а све остало ти је на месту... :))

О, @Ivan Marković-u, како ћеш га из ових гована извући?! 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

А, капирам, магија дакле. Хр има индивидуално тело само што нам је свима шеф. Једино што те коље је забрана канибализма, а све остало ти је на месту... :))

О, @Ivan Marković-u, како ћеш га из ових гована извући?! 

Ne razumem u cemu je problem. Ako ispovedamo i verujemo da je u pricescu .....  ' ovo samo prečisto Telo Tvoje, i ova sama prečasna Krv Tvoja'. Verujemo da je prisutan u Casi.

Verujemo da je Bog.

Stvarno ne znam sta vise da kazem.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Ne razumem u cemu je problem. Ako ispovedamo i verujemo da je u pricescu .....  ' ovo samo prečisto Telo Tvoje, i ova sama prečasna Krv Tvoja'.                          Verujemo da je prisutan u Casi.

Verujemo da je Bog.

Stvarno ne znam sta vise da kazem.

Ајде што не капираш тело као цркву, то да ставим сада на страну. 

Индивидуално тело, како може да буде присутно на 1.000 места истовремено? Јер, ако је тело, оно је ограничено временом и простором. Сам Дамаскин каже да анђели, пошто су ипак тела, иако суптилна, не могу истовремено да буду на више места. Па ни ти не можеш да будеш на 2 места истовремено. Појасни ми.  

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Ајде што не капираш тело као цркву, то да ставим сада на страну.

Индивидуално тело, како може да буде присутно на 1.000 места истовремено? Јер, ако је тело, оно је ограничено временом и простором. Сам Дамаскин каже да анђели, пошто су ипак тела, иако суптилна, не могу истовремено да буду на више места. Па ни ти не можеш да будеш на 2 места истовремено. Појасни ми.

Dobro, andjeli i Bog nisu isto, zar ne ?

Kako Hristos sa svojim telom postoji na nebu sa desne strane Oca i istovremeno u pricescu ? Pa, valjda je to tajanstvena  i misticna stvar.

U pricescu imamo priziv sv. Duha kada se Tajne pretvaraju u Njegovu krv i telo. Duho Sveti cini tako, da Hristos prisustvuje u svakoj Casi.

Tako verujemo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Duho Sveti cini tako, da Hristos prisustvuje u svakoj Casi.

А што би спречило Духа Светог да Хр у телу буде присутан код Аврама?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

А што би спречило Духа Светог да Хр у телу буде присутан код Аврама?

Logicno da nema ogranicenja.

Ali, kakav je zaista taj dogadjaj ? Gde mozemo videti da je Duh Sveti ucestvovao kod 'stvaranja' tela za Hrista za vidjenje Avramovo. Kod ovaplocenja se jasno vidi uloga Duha.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Gde mozemo videti da je Duh Sveti ucestvovao kod 'stvaranja' tela za Hrista za vidjenje Avramovo.

Ти хоћеш да кажеш како Дух у причешћу ствара наново тело Хр? И то је тело сада неко друго у односу на оно које је на небу? 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Дакле, ДС не ствара тело, него га само преноси, оприсутњује?

Pa, ne znam sad kako to ide. To je tajna.

Verujem da je telo u pricescu samo telo Hristovo. Kako Duh u prizivu i epiklezi oprisutnjuje samo telo Hristovo i pretvara darove, ne znam. Samo verujem da je tako.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Pa, ne znam sad kako to ide. To je tajna.

Verujem da je telo u pricescu samo telo Hristovo. Kako Duh u prizivu i epiklezi oprisutnjuje samo telo Hristovo i pretvara darove, ne znam. Samo verujem da je tako.

Немој да си фуњара, не питам те о томе. ДС оприсутњује тело које је сада у ванвременској димензији, или мислиш да Бог робује времену? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...