Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 32 минута, Кратос рече

Telo ne postoji na večnoj ravni,telo nastaje u vremenu.

Онда свет није настао кроз Исуса Хр. Павле лупа. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Zoran Đurović рече

Моја је сасвим подвижничка.

Потписујем свим срцем и умом и душом својом.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Онда свет није настао кроз Исуса Хр. Павле лупа. 

Не него он мисли да се вечност већ издешавала и да има крај у некој тачки у времену. Ужас.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Vedran рече

То можда зато што је он докторираро на оном Иларију за кога Кратос вели, немој да ми га наводиш? :))

Тек касније схватих да уствари укопах веселог ВСБ јер ће му ревнитељи рећи да се поводи за католицима а не оцима!:))

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Кратос рече

Nema tela prilikom stvaranja sveta,telo uzima na sebe u vremenu,u tvorevini a ne na nekoj nadvremenskoj ravni Božijeg postojanja.Uzimanje tela tj stvorene prirode na sebe On otvara vrata Carstva Nebeskog,bez toga ne postoji mogućnost uopšte da čovek postane pričasnik večnosti.Zato je On i cilj stvaranja jer je sam zajednica stvorenog i nestvorenog,čoveka i Boga,Bogočovek.Vi sa preegzistencijom tela brišete čoveka i ostaje vam samo Bog.....

Nisam sve procitao u vezi ovog pitanja poslednjih par stranica, ali, secam se, u doba Leontija Vizantijskog postavilo se teolosko pitanje, da li mozemo Hristosa da 'zamisljamo' u telu i pre Njegovog ovaplocenja.

Leontije je bio na stavu da mozemo u nasem umu na neki nacin predstaviti vizualno Hrista u telu, dok su drugi hriscanski pisci smatrali da ne mozemo da Ga zamisljamo u telu. Rasprava je bila na tom nivou misljenja i umnog sozercavanja o telu Hristovom i pre ovaplocenja.

Ne znam o kakvom 'realnom' telu mozemo govoriti pre Hristovog ovaplocenja ? Zar nije postojao samo Logos koji je u vremenu uzeo covecije telo ?

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Vedran рече

Да ти испричам једну анегдоту. Питали Шешеља у Хаду да им одговори на једно питање са да или не. А он каже "Председавајући судијо могу ли ја вама да поставим једно питање и да ми одговорите са да или не". Каже судија "изволите". И пита га Шешељ: "Председавајући, да ли ваши родитељи знају да сте ви хомосексуалац? Да или не?" 12:smeha:

Преформулиши питање.

Е, то је Кратосов проблем. Класичан секташки менталитет, алергија на употребу мозга јер онда може да те заведе светска филозофија!:)):))12:smeha: Јеховама је забрањено да читају филозофе, а ако неког наватају, бива катапултиран одмах из те сатанистичке организације. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Ivan Marković рече

пре 28 минута, Vedran рече

Преформулиши питање.

E nije u redu tako. Igrajte po pravilima koje ste sami uspostavili.

Изгледа да сам ја био испуштен кад су делили приручник са правилима. Која су то правила и ко их је успоставио?

Желиш појаснити зашто мој захтев да преформулише питање није у реду?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Zar nije postojao samo Logos koji je u vremenu uzeo covecije telo ?

Ох мој Боже Логосе, ти који си са Оцем и Духом Творац све васељене па и времена као створења ниси могао укротити то створење да теби вечности служи него да ти слуга попљувани изругани и мртви будеш њему на вавек.

Да ли поштујете оваплоћеног Логоса који је дошао као СЛУГА А ДА СЛУГА НИЈЕ ????

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Кратос рече

Zajednica stvorenog i nestvorenog,čoveka i Boga.Stvoreno u zajednici sa nestvorenim postaje pričasnik večnosti i to je Carstvo Nebesko.

Да ли је Хр телесно присутан у причешћу?

Подели на овим сајтовима

Оваплоћени Логос Син Божји је дошао у СТВОРЕЊЕ ВРЕМЕ да служи да буде СЛУГА ИЗ ЉУБАВИ а не зато што ЈЕСТЕ СЛУГА.

дакле не ограничавајте Сина Божјег као слугу да вам не би служио само да га пољувате изругате мучите и убијете !!!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Да ли поштујете оваплоћеног Логоса који је дошао као СЛУГА А ДА СЛУГА НИЈЕ ????

Naravno.

Vidis, i sam kazes da je  Logos dosao tek u vremenu...kao Sluga a da Sluga nije.

Sta je bio na nebu, pre vremena i pre Ovaplocenja ? Trebalo bi, ....Sluga nije......kada je dosao...poceo je da izgleda i kao Sluga.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Naravno.

Vidis, i sam kazes da je  Logos dosao tek u vremenu...kao Sluga a da Sluga nije.

Sta je bio na nebu, pre vremena i pre Ovaplocenja ? Trebalo bi, ....Sluga nije......kada je dosao...poceo je da izgleda i kao Sluga.

ПА ШТО МУ ОНДА ГОВОРИШ ДА ЈЕ СЛУГА СТВОРЕЊУ ВРЕМЕНУ ???

Син Божји је и господар времена он је времену СЛУЖИО ИЗ ЉУБАВИ ДОК ЈЕ ХОДАО ЗЕМЉОМ АЛИ ГА ТО СТВОРЕЊЕ ВРЕМЕ НЕ МОЖЕ ОГРАНИЧИТИ А ТИ ГА ОГРАНИЧАВАШ ЈЕР ГОВОРИШ ДА НЕ МОЖЕ БИТИ ТЕЛЕСНО У СВОМ ВРЕМЕНУ И ПРЕ СВАКОГ СТВОРЕЊА КАО ПРВИ И ПОСЛЕДЊИ КАО АЛФА И ОМЕГА.

Син Божји кад каже да је први и последњи мисли на комплетно стварање и мисли на себе у Телу ту је крај времена ту је и Алфа и Омега не само за човека него за све што је икада створено.

Зато Павле каже да је све створено кроз Исуса Христа оваплоћеног Логоса јер Исус није СЛУГА НЕГО ГОСПОДАР СТВОРЕНОГА.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Ivan Marković рече

Ne čitaš ono što pišem. Ne kažem ti da poštuješ mog Boga ili bilo čijeg drugog, već da koristiš kredibilne izvore i relevantnu naučnu literaturu, umesto Cajtgajsta. Ne znam kako misliš da budemo dobri jedni prema drugima ako tvrdiš da za tebe ne postoji dobro i zlo. 

Ovo tvoje je...mnooogggooo omašilo temu. 

Post koji si citirao ima nastavak. Taj nastavak si izostavio.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Ivan Marković рече

Ok. U tom slučaju ću biti tu da ukažem na svaki tvoj budući falsifikat glede Isusa Hrista.

Hvala. Tako i treba.

Ne posedujem ja apsolutno znanje pa da iznosim samo nedvosmislene cinjenice. Zato je i neophodno jedni drugima da ukazujemo na greske.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Зато Павле каже да је све створено кроз Исуса Христа оваплоћеног Логоса јер Исус није СЛУГА НЕГО ГОСПОДАР СТВОРЕНОГА.

A sta je onda Isusov ćale?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...