Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Kad se izlila nevina i nedeljivo nesliveno po Ipostasi i Božanska Krv za nas na Krstu Isusovom, javiše mi anđeli da napravi pukotinu u vremenu i prostoru, te da ispuni rajski vrt u vreme adama i eve ta večna reka krvi, poteče i pored Avrama, Mojsija,Ilije,Petra,Pavla,Marka,Vasilija velikog,Vasilija ostroškog,Nikolaja Velimirovića Ave rimskog Zorana,Vedrana i potomaka njihovih sve do kraja vremena.

Vidite li vi početak i kraj ili se to ima zbiti još za nekoga?

Da li je reka Krvi ista podjednako i fizički i na Izvoru i na Kraju korita reke? Naravno da jeste, potpuno ima ista fizička svojstva, potpuno je ista reka i na izvoru i na kraju.

Ima li u Hristu ičega neoboženog? Ima li u Oboženom ičega što je podložno vremenu truljenju i smrti?

Jeste ili niste u Oboženom, jeste ili nista Oboženi Njime?

Vaistinu vaskrse da podigne Krv koja se izli kroz pukotinu vremena u SVO VREME OVOGA SVETA i telo podigne uznošavši Sebe na nebo gde sedne sa desne strane Oca i povuče sa sobom sve što jeste i sve koji su u Njemu.

Hristos nikada nije završio uznesenje, jer Oca ne može niko videti osim Sina i ako Sina gledamo Oca vidimo.

Kako da Hristos ponovo dođe kad nije ni otišao jer vaznesenje se nikada svršiti ne može, a kako nije ponovo došao ako Vaskrsenje nije dolazak?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 4/14/2017 at 14:06, kopitar рече

Nisi razumio ono za mržnju...govorio sam duhovnoj sljepoći...nepriznavanje katoličkih sakramenata je ta nesvjesna mržnja.

Pa onda budi dosledan i optuži naš Sabor i Patrijarha koji nam brane učešće na evharistiji kod vas. Nije moja krivica što je to tako. Inače, kad god pomeneš mržnju ili talibanizam, a da za to nekoga konkretno optužiš, ide prijava.

Подели на овим сајтовима

On 4/14/2017 at 20:57, Zoran Đurović рече

Зашто онда Мт лупа да је Хр васкрсао на крсту? Или сам ја измислио тај текст?

Христос васкрсе, Аво!

Чекао сам до сада да видим да ли ће се неко сетити, али није (нисам испратио задњих десетак страна па ако је неко приметио у међувремену опраштајте).

Да није ипак Мт мало употребио старозаветни пророчки текст који смо читали у суботу - да би мало "јакнуо" своје писање упућено јеврејима коришћењем СЗ? Мислим, очигледно е позива на њега...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јанко рече

Христос васкрсе, Аво!

Чекао сам до сада да видим да ли ће се неко сетити, али није (нисам испратио задњих десетак страна па ако је неко приметио у међувремену опраштајте).

Да није ипак Мт мало употребио старозаветни пророчки текст који смо читали у суботу - да би мало "јакнуо" своје писање упућено јеврејима коришћењем СЗ? Мислим, очигледно е позива на њега...

A kad je Krst onda Životvoran za Sina Čovečjeg?

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Матусал рече

Он је доказао Своје пророчанство о васкрсењу не само Својим сопственим васкрсењем него и устајањем из гробова многих тела, у време смрти Своје.

пре 13 часа, Zoran Đurović рече

Шта зна Николај?:))

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, cloudking рече

Ovo treba da se radi i kad nije uskrs. Sam da se setis a ne praznik da te potseti...

Važi, dogovoreno, obećavamo. A da ti više ne porediš Hrista sa Horusom. I ako se već baviš Hristovom ličnošću, koristi kredibilnije izvore od Cajtgajsta, može?

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Јанко рече

Да није ипак Мт мало употребио старозаветни пророчки текст који смо читали у суботу

Јанко. Не знам да ли сам те схватио. На који СЗ текст си мислио? И када у суботу је читан, на јутрењу или на вечерњу?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Pre nego što Janko odgovori mislim unapred da će nas sada ovo dovesti do pitanja da li je duša čovekova besmrtna po prirodi ili nije.

Jer kako je Sin Čovečji koji je na Krstu, tada bio i u Ad-u i sa razbojnikom u raju i telom na Krstu?

Šta vaskrsava Sin Božji i telo i dušu ili samo telo?

Подели на овим сајтовима

Znaš li Ko je umro zate na golgoti znaš li to.......

Moraš znati ko to čini, ko to tako ljubi nas... to je Gospod sa visine to je Hristos svima spas....

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pre nego što Janko odgovori mislim unapred da će nas sada ovo dovesti do pitanja da li je duša čovekova besmrtna po prirodi ili nije.

Jer kako je Sin Čovečji koji je na Krstu, tada bio i u Ad-u i sa razbojnikom u raju i telom na Krstu?

Šta vaskrsava Sin Božji i telo i dušu ili samo telo?

Ја сам вероватно пропустио нешто кључно у овом разговору, јер не разумем зашто би се појавила ова питања. Ништа. Идем да прочитам пропуштено, па докле стигнем. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Ја сам вероватно пропустио нешто кључно у овом разговору, јер не разумем зашто би се појавила ова питања. Ништа. Идем да прочитам пропуштено, па докле стигнем. 

Koliko sam razumeo Janko ne misli da je Hristos vaskrsao na Krstu.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

- И исто питање за Боксита, како је могуће да је Ис Хс творац времена и простора када је он тај тек после оваплоћења?

Bolje pitanje je kako je Isus Hristos Sin Božji i Sin Čovečji tvorac i vlasnik vanvremenskog Carstva Nebeskog.

Подели на овим сајтовима

Јанко. Не знам да ли сам те схватио. На који СЗ текст си мислио? И када у суботу је читан, на јутрењу или на вечерњу?

Проверићу сутра тачно, све ми се слило у једно, мислим вечерња пре Литургије на Велику суботу, да ли је Језекиљ... Него тад ми прошло главом док сам читао у цркви, па се тек сад сетих и написах узгред уздајући се у Аву... :)
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...