Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Koliko sam razumeo Janko ne misli da je Hristos vaskrsao na Krstu.

Не, само ми се чини да је Александријски стил превише узео места на овој теми, па да убацим мало Антиохије... ;)
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, Јанко рече

Проверићу сутра тачно, све ми се слило у једно, мислим вечерња пре Литургије на Велику суботу, да ли је Језекиљ... Него тад ми прошло главом док сам читао у цркви, па се тек сад сетих и написах узгред уздајући се у Аву... :)

Дедер, молим те. Човече било 15 паримеја на вечерњој Литургији (додуше нису сва пророштва). Меморија памћења ми ослабила од умора :) 

Језекија је био на јутрењу ("пророкуј за кости ове"). Јел то? То сам прво помислио?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Zoran Đurović рече

Кратос: Логос=Син Божији који постоји од вечности, творац света. Исус Христос је рођен у времену и не може бити творац.

Апостол Павле: Исус Христос је творац света.

Срећа што Кратос није свестан свога есхатолошког ја 12:smeha: Да јесте он би отишао у Никеју и разбуцао онај сабор што исповеда  "И у једнога Господа Исуса Христа, ...кроз кога је све постало". Јер како је могло кроз Њега да постане кад је он "нова твар" настала тек благовешћу.

Узгред да ли је неко већ смислио овај израз "есхатолошко ја"? :)) Могу ли да га патентирам? После ћу да наплаћујем royalties (како се то зове на српском?). Картос има да осиромаши начисто, њега ће највише коштати због волумена употребе. 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Јанко рече

Александријски стил превише узео места на овој теми,

Ел осуђен? :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Матусал рече

Јован 12,31 сада је суд овоме свету,сада ће кнез овога света бити избачен напоље. Све што је имало да се збуде збило се у Христу. Нас Бог Отац познаје само и искључиво кроз Сина. Овај временски простор у коме се налазимо нам је дат као могућност прихватања или не Сина Божијега, наш сусрет са Њим и јесте наш суд. Господ на крсту рече сврши се, домострој је испуњен. И нама је суђено на Крсту јер је и због наших греха страдао и понео их, да није не бисмо могли бити спашени. Нама је преостало ово време по благодати Божијој да се потрудимо око спасења, јер када се по нашој смрти време укине срешћемо се са Сином Божијим али тада без могућности промене и судиће нам се ничим другим него управо овим судом о коме Господ и говори.

Матусале. много ми се допада како ти неке ствари објашњаваш. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Матусале. много ми се допада како ти неке ствари објашњаваш. 

Да, чини се и мени да је он сасвим свестан да се ми овде налазимо на страшном Христовом Суду.

Не само да ето верујемо како ће свима нама Христос судити, него ето морамо признати да хотимично или не хотимично и ми сами судимо Христу.

Што чини тај суд заиста Страшним.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Кратос рече

Kolko ja vidim ovde ama baš niko ni ne veruje u Hristov Drugi Dolazak...

Слабо видиш

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Кратос рече
пре 18 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Naravno da jeste ali Bogočovek nije stvorenje.

Odlično.Znači jeste stvorenje.Samo polako sad.Da li je Isus bio potpuni čovek?

Read more  

Логичка грешка.

Да ли је кућа дом? Јесте. (овде је грешка)

Да ли је ова кућа дом?

1.png.5dc20c345dffafedb8764b9cc14d127c.png

Није. Ово је медицински центар. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Дедер, молим те. Човече било 15 паримеја на вечерњој Литургији (додуше нису сва пророштва). Меморија памћења ми ослабила од умора [emoji4] 
Језекија је био на јутрењу ("пророкуј за кости ове"). Јел то? То сам прво помислио?

У преводу у нашем паримејнику баш је поменуто да су (парафразирам) мртви устали из гробова и показали се живима...
Видећу ујутру...

Подели на овим сајтовима

Срећа што Кратос није свестан свога есхатолошког ја 12:smeha: Да јесте он би отишао у Никеју и разбуцао онај сабор што исповеда  "И у једнога Господа Исуса Христа, ...кроз кога је све постало". Јер како је могло кроз Њега да постане кад је он "нова твар" настала тек благовешћу.
Узгред да ли је неко већ смислио овај израз "есхатолошко ја"? :)) Могу ли да га патентирам? После ћу да наплаћујем royalties (како се то зове на српском?). Картос има да осиромаши начисто, њега ће највише коштати због волумена употребе. 12:smeha:

Пази, већина верних разуме "...једносуштног Оцу кроз кога је све постало", дакле без зареза, да се ово "кроз кога" односи на Оца а не Сина...
Веровао или не...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Јанко рече

У преводу у нашем паримејнику баш је поменуто да су (парафразирам) мртви устали из гробова и показали се живима...
Видећу ујутру...

Ово?

"...ја ћу отворити гробове ваше, и извешћу вас и гробова ваших, и увешћу вас у земљу Израиљеву. И познаћете да сам ја Господ, кад отворим гробове ваше, да изведем из гробова народ мој. ..."

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Ел осуђен? [emoji4]

Није, него се десила халкидонска синтеза, средњи пут...
Што и вама желимо...
:)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Јанко рече

Видећу ујутру...

Да знам.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Ово?
"...ја ћу отворити гробове ваше, и извешћу вас и гробова ваших, и увешћу вас у земљу Израиљеву. И познаћете да сам ја Господ, кад отворим гробове ваше, да изведем из гробова народ мој. ..."

Мислим, али проверићу. :)

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Јанко рече

Није, него се десила халкидонска синтеза, средњи пут...
Што и вама желимо...
:)

Чек морам нешто да те питам ел овај Александријски није Пут или јесте?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...