Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 минута, Vedran рече

Ево овде Господ говори о стварању света Јову. То си ваљда слушао у четвртак?

Мало сам ти исповдвлачио. Дакле коме се то отварају вратнице пакла, и од кога се то плаше?

И како то да говори Јову о стварању, па му онда говори ове речи о вратима пакла, и то у прошлом времену "видевши те, уплашише се".  

Како је то могуће ако се Он још није оваплотио? 

Око моје виде Те? Како? Алегорија, слика, типологија? Како га виде?

2.png.f0faef493de12f66add7cb9c04957042.png

Ma nek bude da je oduvek imao telo samo onda ne možemo više da pričamo o Bogočoveku..čoveka kao stvorenje iz Hrista briši...on je samo potpuni Bog.Nema nikakvog ovaploćenja on ima neko večno nestvoreno telo u kome se javlja od postanja sveta...ovaploćenje je totalno besmislen termin onda jer on tela ima oduvek...večno različit po prirodi od Oca i Duha....on sa telom oni bestelesni.....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Да ли је крај стварања Царство Божје или није?

Jeste.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Кратос рече

Ma nek bude da je oduvek imao telo samo onda ne možemo više da pričamo o Bogočoveku..čoveka kao stvorenje iz Hrista briši...on je samo potpuni Bog.Nema nikakvog ovaploćenja on ima neko večno nestvoreno telo u kome se javlja od postanja sveta...ovaploćenje je totalno besmislen termin onda jer on tela ima oduvek...večno različit po prirodi od Oca i Duha....on sa telom oni bestelesni.....

Read more  

А како ли си само дошао до овог закључка? Куку!

Имаш проблем са временом.

Ово ти је дијагноза:

3-4267.thumb.jpg.6c72bd97cf1bf0ce3167c68a6a9f7b0c.jpg

А ово ти је лек:

1. узети само једном пуну дозу.

Clock-Hammer.thumb.jpg.b84a1c2d51f82964ba489e96b5d121fe.jpg

2. узимати што чешће до оздрављења

2.png

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Да ли Син Човечји Телом својим ствара свет?

Ако може брже одговор на једноставно питање пошто је тешко играти шах са тобом јер сам ја већ завршио партију у својој глави а хоћу да ти покажем све потезе.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

SMRT SMRĆOM UNIŠTIO

:navijanje:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече
пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ако може брже одговор на једноставно питање пошто је тешко играти шах са тобом јер сам ја већ завршио партију у својој глави а хоћу да ти покажем све потезе.

Кратосе може ли одговор са да ли не пошто је питање врло једноставно и тако конципирано?

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Zoran Đurović рече

Ја сам о устајању нас у есхатолошким телима одмах пошто умремо

Христос васкрсе! Прочитах ваше текстове. Сасвим прихватљиво и поставка у складу са оцима. Тешко доказиво иако на на такве закључке наводи здраво духовно и логичко расуђивање.Проблематика је време-безвременост. Ту релацију понекад замишљам као лестве од земље до неба. Свака лества је један степеник од времена ближе есхатону. По закону физике сваки виши систем подразумева у себи онај нижи. Тако дводимензионални у себи садржи једнодимензионални и тако редом. Тј. онај горе види оног доњег али не и обратно.Када говоримо о есхатону подразумевамо да он под собом садржи и све остале димензије тј. не укида их него их обухвата. Есхатон је крајња реч о Богу и када говоримо о њему не негирамо сва она дешавања која су му претходила у времену. Па тако иако говоримо о крајњој Божијој стварности ми не искључујемо страшни суд или пак све оне процесе који су јој претходили. Све зависи из које перспективе ми гледамо и на коме степенику стојимо, једно је сигурно морамо се пењати редом. Ум можемо кроз тајне узнети до есхатона и созерцавати али не и заборавити да смо у телу да не би гледајући велико били уловљени најмањим, мислим да овде вреба опасност и да са таквим темама треба да се баве само искусни у духовној борби, пошто поједини данас прихвате ово крајње интелектом али не и искуством, и ето озбиљног проблема.То је мој поглед на ову ствар.

Тренутно читам духовне беседе од Макарија Великог, једноставност израза и практичне поуке везане са мистичким знањима и созерцањима. Литература која побуђује на делање.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nema tela prilikom stvaranja.Telo ne postoji na večnoj ravni,telo nastaje u vremenu.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Vedran рече

А како ли си само дошао до овог закључка? Куку!

Имаш проблем са временом.

Ово ти је дијагноза:

3-4267.thumb.jpg.6c72bd97cf1bf0ce3167c68a6a9f7b0c.jpg

А ово ти је лек:

1. узети само једном пуну дозу.

Clock-Hammer.thumb.jpg.b84a1c2d51f82964ba489e96b5d121fe.jpg

2. узимати што чешће до оздрављења

2.png

Da li ljudska priroda u Hristu preegzistira svetu?Znači na tom bezvremenskom nivou na kom je i Bog?Da ili ne?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Nema tela prilikom stvaranja.Telo ne postoji na večnoj ravni,telo nastaje u vremenu.

Значи нема Тело док ствара Царство Небеско?

Онда је Царство Небеско сама суштина природе Божје и ми никада у Царству Небеском нећемо бити.

Ето то си ти Кратосе, стојиш на вратима Царства Небеског, нити улазиш нити дајеш некоме да уђе.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Zoran Đurović рече

Читам сада Луиса Ладариу, какав господин!

То можда зато што је он докторираро на оном Иларију за кога Кратос вели, немој да ми га наводиш? :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

То можда зато што је он докторираро на оном Иларију за кога Кратос вели, немој да ми га наводиш? :))

Уриноисточио сам од смеха :))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Da li ljudska priroda u Hristu preegzistira svetu?Znači na tom bezvremenskom nivou na kom je i Bog?Da ili ne?

Да ти испричам једну анегдоту. Питали Шешеља у Хаду да им одговори на једно питање са да или не. А он каже "Председавајући судијо могу ли ја вама да поставим једно питање и да ми одговорите са да или не". Каже судија "изволите". И пита га Шешељ: "Председавајући, да ли ваши родитељи знају да сте ви хомосексуалац? Да или не?" 12:smeha:

Преформулиши питање.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Значи нема Тело док ствара Царство Небеско?

Онда је Царство Небеско сама суштина природе Божје и ми никада у Царству Небеском нећемо бити.

Ето то си ти Кратосе, стојиш на вратима Царства Небеског, нити улазиш нити дајеш некоме да уђе.

Nema tela prilikom stvaranja sveta,telo uzima na sebe u vremenu,u tvorevini a ne na nekoj nadvremenskoj ravni Božijeg postojanja.Uzimanje tela tj stvorene prirode na sebe On otvara vrata Carstva Nebeskog,bez toga ne postoji mogućnost uopšte da čovek postane pričasnik večnosti.Zato je On i cilj stvaranja jer je sam zajednica stvorenog i nestvorenog,čoveka i Boga,Bogočovek.Vi sa preegzistencijom tela brišete čoveka i ostaje vam samo Bog.....

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...