Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Да, само што смо изопачили поредак па је служимо углавном ујутро. Ако бисмо исправно рекли, то није суботња него недељна литургија. Она се никада није служила ујутро него увече, тако да је из тог разлога само Велика Субота била једнина посна субота у години.
Није ми јасно зашто се ревнитељи за православље не побуне на ову новотарију? Зашто се нпр. [mention=24083]Ivan Marković[/mention] не буни на овај нон-сенс? Него ће се причестити ујутро (можда код патријарха), а онда ће наставити да пости до поноћне... :2v2e0jr:
О, најслађе православље! 12:smeha: Неке би ваљало наново миропомазати... :))

Ми новотарци сутра у 16:00
:)
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Па како је васкрсао на крсту по Мт 27, 53, а после тога сахрањен?

Онако како ћемо сви васкрснути, добивши нова нетрулежна тела. Разбојник је васкрсао, тело му је остало, да сачека опште васкрсење. Зато се у недељу слави Васкрсење, када је Господ васкрсао телом. Тако верујем, више не знам, а и не интересује ме.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, елТорнеро рече

Онако како ћемо сви васкрснути, добивши нова нетрулежна тела. Разбојник је васкрсао, тело му је остало, да сачека опште васкрсење. Зато се у недељу слави Васкрсење, када је Господ васкрсао телом. Тако верујем, више не знам, а и не интересује ме.

Зашто онда Мт лупа да је Хр васкрсао на крсту? Или сам ја измислио тај текст?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Кратос, ево за тебе једно битно, али лагано питање: Да ли је свет створио Син Божији или Исус Христос?

Imam neki osjecaj da on nece na ovo odgovoriti, pretpostavljam da znam zasto, ali evo recimo da ga odglumim pa da kazem:

Svijet je stvoren na zapovjed Sina, po zamisli Oca, i aktom Svetog Duha. Sad odgovori Avo :))

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Imam neki osjecaj da on nece na ovo odgovoriti, pretpostavljam da znam zasto, ali evo recimo da ga odglumim pa da kazem:

Svijet je stvoren na zapovjed Sina, po zamisli Oca, i aktom Svetog Duha. Sad odgovori Avo :))

Чекам Кратоса, неће му Ава ништа :D:D:D

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Zoran Đurović рече

Зашто онда Мт лупа да је Хр васкрсао на крсту? Или сам ја измислио тај текст?

Ово што ме питаш не знам, или тачније не знам довољно, никада ме није интересовало. Исто тако бих волео да сазнам, најозбиљније, где си нашао упориште за ово у теми на чему инсистираш. Мислим на текстове отаца православне Цркве, јер друге не читам, а волео бих да видим.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, елТорнеро рече

Ово што ме питаш не знам, или тачније не знам довољно, никада ме није интересовало. Исто тако бих волео да сазнам, најозбиљније, где си нашао упориште за ово у теми на чему инсистираш. Мислим на текстове отаца православне Цркве, јер друге не читам, а волео бих да видим.

А Исус опет повика из свега гласа, и испусти дух.

Tweet thisPost on Facebook

51

И гле, завјеса храма раздрије се на двоје, од горњега краја до доњега; и земља се потресе, и камење се распаде;

52

И гробови се отворише, и устадоше многа тијела светих који су помрли;

53

И изишавши из гробова по васкрсењу његову, уђоше у свети град и показаше се многима.

Tweet thisPost on Facebook

54

А капетан и који с њим чуваху Исуса, видјевши да се земља тресе и шта би, уплашише се врло говорећи: Заиста овај бијаше Син Божији.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

И изишавши из гробова по васкрсењу његову

Нисам ово истраживао, као што рекох није ме интересовало, не волим да копам по ономе што осећам да је изнад мене. Слушам оце, и тада слушајући их почињем да се уносим у речено. Ово чему причате је јако важно разумети, а нисам наишао на подробније објашњење истог код отаца. Неупоредиво више ме брине што не испуњавам заповести, него што ово не знам.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, елТорнеро рече

Неупоредиво више ме брине што не испуњавам заповести, него што ово не знам.

Dobro idi ispunjavaj zapovesti mi ti ovde ne možemo pomoći.

Molićemo se za tebe to je sve što možemo.

Nemoj da nas pitaš onda odakle nam nešto pa kad ti mi pokažemo da kažeš kako te to ne brine da li znaš ili ne znaš.

Nije lepo.

Nisi na pravom mestu i na pravoj temi ako ti znanje nije bitno.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Zoran Đurović рече

Чекам Кратоса,

sFun_bat

пре 36 минута, Zoran Đurović рече

неће му Ава ништа :D:D:D

12:smeha:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, елТорнеро рече

Исто тако бих волео да сазнам, најозбиљније, где си нашао упориште за ово у теми на чему инсистираш. Мислим на текстове отаца православне Цркве, јер друге не читам, а волео бих да видим.

Па прочита ли Јеронима кога сам пре неку страницу навео? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nemoj da nas pitaš onda odakle nam nešto pa kad ti mi pokažemo da kažeš kako te to ne brine da li znaš ili ne znaš.

Nisi na pravom mestu i na pravoj temi ako ti znanje nije bitno.

Који оци, где то налазите, зашто ми не кажете?

Како ми знање није битно када се зна да је "незнање велики грех", међутим и "велико знање надима", што је такође велики грех.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Па прочита ли Јеронима кога сам пре неку страницу навео? 

Чак и не знам да ли га светкује православна Црква, ако је свет у нашој Цркви, читаћу, можда ми користи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, елТорнеро рече

"велико знање надима", што је такође велики грех.

Грех није знање него надимање. Нешто као кад ти туђа радост засмета. ;)

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...