Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 53 минута, Матусал рече

Па ко по теби може бити овај првосвештеник. Није једноставно. Ко то осим Бога нема почетак и свршетак.

Pa, koliko se secam, davno sam citao tumacenja otaca o ovome, Melhisedek je preteca  ili praslika Hrista po telu. Ne zna se ni odakle je, ni poreklo, ni kuda je otisao. Bio je veci od Avrama jer ga je blagosiljao i ovaj mu je dao desetak itd. Toliko znam, verovatno  se moze naci kod otaca mnogo detaljnije i jasnije.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Кратос рече

Kako ono beše SZ je senka,Novi ikona a istina je.....:ani_biggrin:

Бог се нама кроз домострој спасења открива и пројављује  кроз цркву и старозаветну и новозаветну кроз сенку у стара времена, кроз икону сада у цркви у у есхатону кроз само обличје ствари. то је процес који ми као црква у историји и времену треба да прођемо. О томе подробно говори Максим Исповедник. Али када је у питању једна од личности Свете Тројице Логос и Син Божији ствари стоје другачије. Тако да треба да ускладите предмет разговора.

Видео сам једну икону Господа Исуса Христа у рају са Адамом и Евом и има изображене ране од клинова на рукама. Шта рећи на тако нешто.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Матусал рече

Видео сам једну икону Господа Исуса Христа у рају са Адамом и Евом и има изображене ране од клинова на рукама. Шта рећи на тако нешто.

Чиста јерес!:))

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Тања1 рече

Nesto citala lagano, a kod @Bokisd poruka ovaj put sam u kontekstu povecavala brzinu

A, moras i druge da 'kontekstujes' :ani_biggrin: , ....da bi ih razumela, .....kao moje postove...:)))

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Матусал рече

А ја сам видео икону Свете Тројице, као три Анђела, и на њој је Исус Христос без браде, и рана на рукама. Шта рећи за тако нешто?

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Zoran Đurović рече

Чиста јерес!:))

Да ли Господ сада када седи са десне стране Оца има ове ране пошто их је имао по васкрсењу?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, елТорнеро рече

А ја сам видео икону Свете Тројице, као три Анђела, и на њој је Исус Христос без браде, и рана на рукама. Шта рећи за тако нешто?

Да ти право кажем не знам. Ја САМ ГРЕШАН ЧОВЕК и више ме занимају практичне ствари и поуке шта треба да радим, како да живим итд.... Понекад се мало укључим ако нешто знам, нешто закључим, понешто погрешим.......

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Ivan Marković рече

Па изгледа да та врста учења које је без сумње хетеродоксно, вама не смета уопште. Па што онда цедите комарца овде?

Ако би се Христос оваплотио без обзира да ли би Адам сагрешио или не, а ако је створен бесмртан, чему онда Христово оваплоћење? Ако је Адам створен бесмртан да ли му је онда потребно Васкрсење? Ја мислим да је смртан и да му је било потребно Васкрсење. И св. Атанасије Велики пише да је по својој природи човек смртан јер је створен из небића. Не знам ко цеди комарца овде.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

Ја САМ ГРЕШАН ЧОВЕК

Опрости, шалио сам се, то што сам навео о икони Свете Тројице је најчешћи начин приказивања Тројичног Бога. Хтео сам да утичем на тебе, да се не бавиш превише стварима од којих не зависи спасење твоје душе.Који је човек да није грешан?

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Zoran Đurović рече

Иако су ове иконе наивне, ипак су лепе и иконе су.

Ne znam oce koja vam je ovde definicija naivnosti, ali i te kako joj u Otkrovenju nema mesta. :ih5loz:

I nasta rat na nebu: Mihail i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi,Otkrovenje 12,7

ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu. Otkrovenje 12,8

12.jpg

http://www.celije.org.rs/

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Šota mori šota takodje salje svoje andjele. :ani_biggrin: Pavle pise da se sam Šota transformise u andjela svetlosti 2Kor. 11:15. Mnogi poveruju da je andjeo dosao do njih  da su izabrani za nesto vleliko, kao ovaj @Ivan Marković pricestio ga Patrijarh Irinej licno. :ani_biggrin: Za one koji zele da vide, lako je razlikovati prave od laznog, tako da ne padamo u zamku! :mahmah:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, његовом Царству неће бити краја.

Ne znam o kakvoj slavi je reč ovde ali ja pretpostavljam da je reč o punoći slave Hristove, dakle Hristos dolazi sa Carstvom Nebeskim kao potpunim i završenim, kao realnost a ne nešto što će doći kad on siđe.

Dakle ako Hristos dolazi sa slavom ta slava je već sa njim, neće on doći pa se proslaviti.

Nadalje da budem jasniji ja se osećam kao pokajani razbojnik prikovan za krst i čekam svoju zasluženu i pravedno dobijenu smrt.

Međutim zaista se osećam kao pokajani razbojnik, jer pored mene visi takođe prikovan čovek , koji ničim nije zaslužio smrt, i njegova nevina krv mi nije jasna, nije mi jasna krv nevina koja može da presuši i istruli. 

Zato verujem kao što veruje i pokajani razbojnik, da je ta nevina krv sama krv večnoga života večnoga Carstva Božjeg jer druge nevine krvi od adama na ovamo, pa sve do vučića i vučićevića, pa sve preko mojih otaca, dedova baba,strina, ne videh niti ću je ikada videti.

Zato razbojnik ispoveda nevinu krv kao besmrtnu i veruje da je pored njega onaj koji je vlasnik Carstva Božjeg.

Vera pokajanog razbojnika je jača i od vere kojoj se začudi sam Gospod kad mu kapetan kaže: Reci samo reč Gospode, jer ja sam vojnik i meni je samom dovoljno da kažem samo reč i moja reč će se učiniti, tako i ti ne dolazi k meni na noge jer sa nedostojan tebe nego reci samo reč i biće dovoljno.

Pokajani razbojnik, valjda svedok nevine krvi i svestan njene bemrtnosti, kaže Gospodu seti me se u Carstvu Tvom.

Ej prijatelju!! Dovoljno je to da se Gospod Isus Hristos samo seti i Razbojnik je već u raju, ne treba mu ni suđenje, ni presuda, ni obrazloženje presude, ne treba ni REČ SUDA, dovoljno je da ga se Sud samo seti.

Hriste Isuse seti me se u svojoj slavi molim te!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Жика рече

Ако је Адам створен бесмртан да ли му је онда потребно Васкрсење?

Васкрсење му је потребно јер је пао, да није пао не би ни било Васкрсења. Поставља се питање ко је крив за пад Адама? То је страшно питање које се провлачи кроз ову тему, и о коме нико да бекне. Да није пао Адам би био бесмртан, да му није дата слобода да изабере, кроз забрањено дрво, био би као кокошка.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...