Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Po nekima ovde je Hristos ovaploćen tek doneo igranku ko će se spasiti blagodaću ili neće, kao da stari adam nikada nije igrao tu igru do tada.

Ma taman posla da je Hristos doneo punoću Carstva sa sobom, to se ima zbiti tek kad se igranka odigra :))

Како ти није јасно да је Преображење само фигура, визија оног што ће бити после Другог доласка после Другог доласка?:)) Јер Нови завет није истина, то ће бити тек Други долазак после Другог доласка.   

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Zoran Đurović рече

Како ти није јасно да је Преображење само фигура, визија оног што ће бити после Другог доласка после Другог доласка?:)) Јер Нови завет није истина, то ће бити тек Други долазак после Другог доласка.   

Ma jasno mi je mi idemo u Crkvu ustvari da plaćamo bioskopsku kartu. :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Zoran Đurović рече

Сви проблеми овде настају око историзације Адама. Ја не верујем у тог првог човека. Мени је цела та прича само покушај објашњавања ситуације у којој се налазимо. Зашто смо смртници.

Oce, procitala 18 strana za tako oko 1 sat. Naravno da nisam sve razumela, brzo sam citala. Nesto citala lagano, a kod @Bokisd poruka ovaj put sam u kontekstu povecavala brzinu :)), brata VSB sve razumem :ani_biggrin: , a ovu vasu poruku oce, treba mi makar mesec dana da shvatim.   12:smeha:

decani.jpg

fresca Hristovog raspeća u Visokim Dečanima

пре 6 часа, Zoran Đurović рече

Ја сам све то избацио из свог богословља. Мада сам још онда говорио о почетку и крају као једној ствари.

Остаје нејасно од ког је дрвета човeк јео јер се вели да је Дрво живота било у центру раја, као и Дрво познања добра и зла. Како 2 могу да буду на истом месту? И какви су ти плодови да могу да открију разлику између добра и зла? Јабука? Смоква?

Имамо митолошку причу која нам говори да нам без сједињења са Богом нема спаса, односно живота. То је све.    

Ali tu nije kraj! :))

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma jasno mi je mi idemo u Crkvu ustvari da plaćamo bioskopsku kartu. :))

Напокон да укапираш! О томе ти причам сво време!:)):)):))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

то ће бити тек Други долазак после Другог доласка.

Jevrejska, čekanje mesije posle mesije :))

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Матусал рече

Нисам сигуран да сам разумео. Много тога није забележено у писму. Не вреди причати без референци. Остају само претпоставке. Тако да даље не можемо.

Потпуно се слажем, само маштамо, са тиме треба прекинути, а вероватно није требало ни почињати.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Напокон да укапираш! О томе ти причам сво време!:)):)):))

Ma kapiram ja to odavno ali nema referenci kad oni i od vizije padaju ničice na kolena, razgovaraju sa vizijama, grade kolibe za ove koji su u vizijama, raduju se životu sa timm ljudima koji su u vizijama, pa rekog da vidim možda su pogrešili u imenici, možda se+u te vizije nešto drugo.

Pa eto sad pitam strpljivo da nije to bioskop?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa eto sad pitam strpljivo da nije to bioskop?

Није ми јасно зашто не пристајеш на Матрикс? Много си захтеван... 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

:)) Јер Нови завет није истина, то ће бити тек Други долазак после Другог доласка.   

Kako ono beše SZ je senka,Novi ikona a istina je.....:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Kako ono beše SZ je senka,Novi ikona a istina je.....:ani_biggrin:

Наравно, Логос се и оваплотио кобајаги (иконично). Ваљда ће Иван моћи да ти каже зашто сам те осудио као докета. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

То ти је ова екипа... 

Moraćeš tako nadobudan i Jovana i Pavla da priključiš toj ekipi....Maran Ata,al šta oni znaju ....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Наравно, Логос се и оваплотио кобајаги (иконично). Ваљда ће Иван моћи да ти каже зашто сам те осудио као докета. 

Ovaplotio se i rekao da će ponovo doći...tvoja istina je za Pavla ogledalo al šta on zna,ti si veći od apostola....:ok:

Подели на овим сајтовима

И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, његовом Царству неће бити краја.

O.Zorane o kakvoj slavi je reč?

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Zoran Đurović рече

Тужна је ово екипа безбожника...

Da ne preterujes malo. :((

A, ko to od nas ne veruje u Emanuila. Nemoj tako, nije u redu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...