Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 3 часа, Џуманџи рече

Цела ова прича оде предалеко...

У одговор Пакману - да, могуће је да сабредит или било каква политичка пропаганда покрене ментално нестабилне особе да направе неко насиље ( као онолика хистерија око Трампа одмах након избора усред које је неки Бернијев гласач пуцао на републиканског конгресмена ), но кривица ваљда не лежи на тим идејама него на менталној нестабилности починиоца, јер да га није покренула политичка пропаганда, он би се највјероватније закачио за нешто друго што би га могло исто "тригеровати" на исту или сличну акцију. 

Ја бих чак рекао да су овакви случајеви, када неко ментално нестабилан почини злочин са политичким елементом у читавој причи, канаринци у руднику који сигнализирају да је тај конкретан наратив почео ићи предалеко у крајност. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Avocado рече

Frka u partiji...

А Демократе сједе, ћуте и планирају свог сљедећег корпоративистичког кандидата...  Да се макар они реформишу у правом правцу уједно са овим републиканским шамарима Трампу, па да се човјек нечему и нада. Али овако ако се настави, биће опет беспризорни слагфест 2018. и 2020... Мех, надам се да ћемо макар имати добре мимове у тој фрци. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

Više poštovanja imam prema pastoru Manningu, nego prema papi koji bulazni.

Zanimljivo kako si ultrakatolici i ateisti lako pronadju zajednički jezik :D 

Papino islamsko bulažnjenje (blouznění) i aktualni glas iz nedavne prošlosti

http://www.tedeum.cz/2016/08/10/papezovo-islamske-blouzneni-a-aktualni-hlas-z-nedavne-minulosti/

http://www.tedeum.cz/

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Икар Губелкијан рече

Otišla je predaleko davnih dana. 

Хтела сам рећи - до те мере као што је покушај и убиство родитеља.

пре 5 часа, Ћириличар рече

У одговор Пакману - да, могуће је да сабредит или било каква политичка пропаганда покрене ментално нестабилне особе да направе неко насиље ( као онолика хистерија око Трампа одмах након избора усред које је неки Бернијев гласач пуцао на републиканског конгресмена ), но кривица ваљда не лежи на тим идејама него на менталној нестабилности починиоца, јер да га није покренула политичка пропаганда, он би се највјероватније закачио за нешто друго што би га могло исто "тригеровати" на исту или сличну акцију. 

Ја бих чак рекао да су овакви случајеви, када неко ментално нестабилан почини злочин са политичким елементом у читавој причи, канаринци у руднику који сигнализирају да је тај конкретан наратив почео ићи предалеко у крајност. 

Па не знам шта да кажем на ово. Није као да су идеје баш толико, ето, неутралне... Такође, не можемо рећи да је већина Немаца у не-поновило-се прошлом веку била ментално нестабилна.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Џуманџи рече

Па не знам шта да кажем на ово. Није као да су идеје баш толико, ето, неутралне... Такође, не можемо рећи да је већина Немаца у не-поновило-се прошлом веку била ментално нестабилна.

Није ти упоредиво са овим примјером. Нијемци су били под утицајем идеологије која је одавно отишла предалеко. 

А ми овдје говоримо о идеологијама ( као да Трамповци имају идеологију - даћемо им тај уступак чисто ради расправе ) које нису отишле предалеко него тек почињу да иду, па могу да утичу за сада само на ментално нестабилне који се много лакше "тригерују" на опасне идеје ( или чак нормалне идеје које се пропагирају на јако поларизујући начин ).

Зато треба избјегавати аргументацију "ad Hitlerum". Прелако је користимо.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Ћириличар рече

Ма, говорим уопштено, невезано за САД. То што се мозак мења не значи да је у питању нестабилност, то хтедох да истакнем. :)

Подели на овим сајтовима

“This was an idea that I had, where if we can teach young people not to take drugs,” Mr. Trump said, “it’s really, really easy not to take them.”

Suvi genije

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Џуманџи рече

Ма, говорим уопштено, невезано за САД. То што се мозак мења не значи да је у питању нестабилност, то хтедох да истакнем. :)

Па и ја уопштено, само што знам за примјере из САД-а само. Мали нивои радикалности не могу натјерати здравног нормалног човјека на неку глупост ( здравог ненормалног и глупог могу додуше... ), али могу ментално обољеле. Да здравог човјека натјераш да уради нешто ужасно, то треба бити стварно суманута идеологија доведена до својих крајности.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

“This was an idea that I had, where if we can teach young people not to take drugs,” Mr. Trump said, “it’s really, really easy not to take them.”

Suvi genije

Подели на овим сајтовима

Трамп још увек није одговорио на Еминемову бруталну прозивку... Можда јер је овај богат и до сада ниједном није банкротир'о? :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...