Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 5 минута, Ћириличар рече

То је један напад, наспрам далеко већег броја десничарских напада.

Ajde samo žrtve da gledamo, mogu ja da ispreturam kante za smeće u parku, pa bi možda i to bilo negde registrovano kao teroristički napad... :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 3 часа, Paradoksologija рече

Ali se objektivnost ne može očekivati od sajta čija je namera da vrši propagandu protiv muslimana kao neumitno opasne grupe ljudi.

И ово је занимљиво. Нису муслимани само пер се.
Муслимани су и ови 'наши' па ништа, никакви проблеми... :)

Проблем је изгледа у комбинацији арапске националности, исламске вере (у њиховом случају је то де факто политичка идеологија, и то супрематистичка, слична нацизму), њихове културе, географског поднебља, менталитета, оних 'мема' о којима сте говорили и других ствари... Колико сам схватио, ти се бавиш студијама културе и религије, требало би да очекујем да ти мени објасниш. :)

Само мораш, за почетак, да престанеш да будеш политички коректна по том питању, да признаш да заиста постоји проблем (можда и нерешив) и да није расизам разговарати о њему.

Захваљујем.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Проблем је изгледа у комбинацији арапске националности, исламске вере (у њиховом случају је то де факто политичка идеологија, и то супрематистичка, слична нацизму), њихове (нецивилизоване) културе, географског поднебља, менталитета, оних 'мема' о којима сте говорили и других ствари

Ako govoriš o ovim faktorima kao nečemu što u kombinaciji može da dovede do veće sklonosti terorizmu, možemo da pričamo. Upravo jer su varijante islama sa arapskih prostora daleko sklonije tome da se nazovu političkim ideologijama. I tu prednjači Saudijska Arabija, koju niko ne dira, jer interesi.

I rado ću se složiti sa tobom o šerijatu, vehabizmu, salafizmu kao skupovima praksi i ideja.

Ali ako govoriš o 'islamu' ili 'muslimanima' kao problemu per se, onda nije politička korektnost biti zblanut, već racionalnost i logika. Ako opravdavaš to da se opasnost potencijalno vidi u detetu čija je majka rođena u Iranu ili doktorantkinji iz Somalije, opet nije politička korektnost biti zblanut, već ljudskost i logika.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Avocado рече

Ne znam koji deo ti nije jasan...

Није ми јасна сврха тог амандмана. Зашто цркве немају право да подржавају или не подржавају политичке партије и зашто је лоше (или не) да Трамп ”потпуно уништи” амандман и да им то дозволи? И зар цркве нису до сада подржавале политичке кандидате (у главном републиканске)?

Подели на овим сајтовима

16473675_10154811023115482_6107584449204

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On Wednesday, February 01, 2017 at 23:52, Juanito рече

29pcboy.jpg

Фала богу да се најзад огласе прави научници, а не они левичари што само троше туђе паре!

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Juanito рече

Није ми јасна сврха тог амандмана. Зашто цркве немају право да подржавају или не подржавају политичке партије и зашто је лоше (или не) да Трамп ”потпуно уништи” амандман и да им то дозволи? И зар цркве нису до сада подржавале политичке кандидате (у главном републиканске)?

Pa kod njih crkve i nevladine organizacije nisu po defaultu oslobođene poreza, već moraju da ispune neke (minimalne) uslove... posmatraj to kao da im država kaže: ako ćeš da se baviš duhovnošću ili spašavanjem kitova, ja ću da ti pomognem tako što ću da te oslobodim poreza... ako ćeš pored duhovnosti/spasavanja kitova da se baviš političkim agitovanjem ili prekomernim privrednim delatnostima ili da pare crkve/NGO koristiš za lično bogaćenje i slično, onda neću da te oslobodim poreza... imaš naravno pravo da to radiš, samo nemaš moju pomoć...

Smeju crkve da lobiraju donekle, ali ne smeju da podržavaju partije i kandidate. U tom smislu se do sada igralo na granici - neka crkva kaže da će podržati svakog kandidata koji je protiv prava na abortus, a imaš dva ozbiljna kandidata od kojeg je jedan protiv abortusa.

Mnogo bitniji od toga je ovaj drugi deo koji Tramp hoće da uništi, a koji nema veze sa Džonsonovim amandmanom. Razvila se praksa da ne možeš da učestvuješ u federalnim programima ako diskriminišeš. Znači ti možeš da kažeš "ja zapošljavam samo katolike i to ako nisu gej", ali onda ne možeš da učestvuješ u programu koji ti daje pare iz budžeta radi podsticanja zapošljavanja. Cenim da ih to mnogo više žulja, nego političko agitovanje.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

12:smeha:12:smeha:12:smeha:

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Уопште ми се не свиђа Трампово заоштравање односа са Ираном. Иран је опасна држава и са њима се није шалити. Иран није опасан само због својих нуклеарних постројења која има, већ због тога што је то шиитска есхатолошка држава. Заснована је на шиитској есхатологији по којој ће коначну битку да води ,,имам Махдија" који ће покорити све непријатеље и успоставити светску владавину Ислама. У ту сврху, Иран је спреман на све, они сваке, за Ашуру у Карбали, године спремају коња за имама Махдију, а недавно је њихов верски вођа Ајатолах Али Хамнеи, позвао све муслимане шиите да се спреме за ,,коначну битку". Друго, шиити су за Америку много опаснији од сунита, јер се њима не може манипулисати, јер су они Персијанци, много су развијенији и мудрији од сунита (који су углавном Арапи). А плус су спремни на све да одбране свој поредак, јер је он чврсто утемељен у шиитској есхатологији. 

Сетите се само оно кад су ухватили онај амерички брод у персијском заливу и јавно понижаавали америчке морнаре. Такво понижавање Амери одавно нису доживели. Али нису никако реаговали. Нису смели, јер су били свесни да се са Ираном није шалити. Такође, Иран не држи власт само у Ирану, већ је и Багдад под њиховом контролом, има велику контролу и у Сирији, и контролише Хезболах који је најача странка у Либанону. Није случајно онај израелски министар рекао да је Иран већа опасност за Израел од ИСИЛ-а. И јесте тако. ИСИЛ и није опасност за Израел, јер је очигедно да су њега креирали Американци и Израелци заједно, да би направили хаос у Сирији. Тај хаос није уперен само против Русије, већ итекако и против Ирана.

Требало би Трампу да буду познате ове чињенице ако он стварно има намеру да улази у неки већи сукоб са Ираном. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Mnogo bitniji od toga je ovaj drugi deo koji Tramp hoće da uništi, a koji nema veze sa Džonsonovim amandmanom. Razvila se praksa da ne možeš da učestvuješ u federalnim programima ako diskriminišeš. Znači ti možeš da kažeš "ja zapošljavam samo katolike i to ako nisu gej", ali onda ne možeš da učestvuješ u programu koji ti daje pare iz budžeta radi podsticanja zapošljavanja. Cenim da ih to mnogo više žulja, nego političko agitovanje.

Loše je i 'podsticanje zapošljavanja' i zabrana diskriminisanja, i oba su nelibertarijanska (drugo se svodi da država interveniše što su nekom povređena osećanja, što je pomalo patetično...).

Kao prvo, ako nemaš slobodu da diskriminišeš, nemaš slobodu uopšte.

Sa strane što će da se ukine zabrana diskriminisanja (na kojoj možemo da zahvalimo levom) je dakle dobro, loše je što ostaju glupi kejnzijanski stimulusi.

Sve u svemu, potez u pozitivnom smeru. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...