Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

33 minutes ago, Avocado рече

Ja sam od početka razumeo da je to tvoj stav i poverovao ti i (za razliku od onoga što si napisala juče) nikada nisam ni osporavao da je to tvoj iskreni stav... ali... uopšte ne znam na osnovu čega možeš da tvrdiš da niko nema i drugačije motive...

Na osnovu toga sto zivim ovde. Jednostavno je potrebno da budes ovde, zivis, setas ulicama, gradskim prevozom, druzis se sa ljudima itd i vrlo brzo bi ti bilo potpuno jasno da je prosto nemoguce biti fasista u smislu u kome govoris. Prosto je nemoguce jer je toliki mix stanovnistva iz svih (ali bukvalno svih!) krajeva sveta da neko sa takvim stavom fobicnosti prema bilo kojoj naciji/veri itd ne bi preziveo ni 5 minuta.

Takva multikulturalnost je tesko zamisliva cak i u razvijenom delu Evrope. Zato mislim da su te price o nekakvoj islamofobiji fabrikovane a realnost je da je za Trampa glasala radnicka klasa kojoj je muka da ih vise gule na svakom koraku, stampaju novac i obezvredjuju im svaki dolar koji ustede. Muka im je da zive od plate do plate a da gavrment velikodusno rasipa njihov novac bez ikakve odgovornosti. Meni je i ovo stanje u odnosu na ono odakle sam dosla fenomenalno, ali ljudi koji zive ovde i dve generacije pamte odlicno drugacija vremena, vremena kada su od svog rada ziveli slobodnije, dostojanstvenoje i mirnije i ne prihvataju nikakav ekskjuz da to ne bude tako i sada. Eto, zato su glasali za Trampa i zato ce i Kanadjani glasati protiv Selfija.

Naravno, ogroman je ovo svet i mix pa se uvek nadju i ludaci ove ili one vrste, ali oni su potpuno nebitni i marginalizovani u odnosu na gro ljudi koji imaju motive bas ovakve kao sto sam ti opisala. I ako bas hoces da idem do kraja, mogu ti reci da su upravo Muslimani jedini koji se klanjaju po plazama i izletistima i to grupno iako imaju svoju dzamiju. I niko im ne oduzima nijednu privilegiju zbog toga, naprotiv, dok ja moram da platim 2000 cad ako mislim zapaliti cigaretu na istoj toj plazi ili parku ili ne daj Boze popiti casu vina ili piva uz rostilj.

Jedina tortura koja ovde postoji jeste upravo ta tortura gavrmenta i zato su ljudi glasali za Trampa videci u njemu oslobodjenje od tih nevidljivih okova koje zive svaki dan. Ne znam da li ce to dobiti, ostaje da se vidi, ali su sigurno napravili najracionalniji izbor od onoga sto im je ponudjeno da biraju.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, grigorije22 рече

Elektori treba da se opet sastanu da potvrde izborne rezultate. Da li moze da se desi da ih ne potvrde?

Америке су озбиљна земља, тешко да то може да се деси код њих. Поред тога, Доналда већ зову President Elect, Хилари честитала, Обама га примио, цео свет му честитао, тако да је вероватноћа за тако нешто скоро равна нули.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

33 minutes ago, RYLAH рече

Америке су озбиљна земља, тешко да то може да се деси код њих. Поред тога, Доналда већ зову President Elect, Хилари честитала, Обама га примио, цео свет му честитао, тако да је вероватноћа за тако нешто скоро равна нули.

These people... :)

FB_IMG_1478870034394.jpg

Подели на овим сајтовима

Dear Democrats and Liberals.
I'm noticing that a lot of you aren't graciously accepting the fact that your candidate lost. In fact you seem to be posting even more hateful things about those of us who voted for Trump.
Some of you are apparently "triggered". Because you are posting how "sick" you feel about the results.
How did this happen you ask?
You created "us" when you attacked our freedom of speech.
You created "us" when you attacked our right to bear arms.
You created "us" when you attacked our Christian beliefs.
You created "us" when you constantly referred to us as racists.
You created "us" when you constantly called us xenophobic.
You created "us" when you told us to get on board or get out of the way.
You created "us" when you forced us to buy health care and then financially penalized us for not participating.
You created "us" when you allowed our jobs to continue to leave our country.
You created "us" when you attacked our flag.
You created "us" when you confused women's rights with feminism.
You created "us" when you began to immasculate men.
You created "us" when you decided to make our children soft.
You created "us" when you decided to vote for progressive ideals.
You created "us" when you attacked our way of life.
You created "us" when you decided to let our government get out of control.
"You" created "us" the silent majority.
And we became fed up and we pushed back and spoke up.
And we did it with ballots, not bullets.

Подели на овим сајтовима

40 minutes ago, florenntina рече

Na osnovu toga sto zivim ovde. Jednostavno je potrebno da budes ovde, zivis, setas ulicama, gradskim prevozom, druzis se sa ljudima itd i vrlo brzo bi ti bilo potpuno jasno da je prosto nemoguce biti fasista u smislu u kome govoris. Prosto je nemoguce jer je toliki mix stanovnistva iz svih (ali bukvalno svih!) krajeva sveta da neko sa takvim stavom fobicnosti prema bilo kojoj naciji/veri itd ne bi preziveo ni 5 minuta.

Ma daj Flo, i u Kanadi i u Americi imaš organizovane rasističke i neonacističke grupe... nemoj da se zavitlavamo i da pričamo koješta just to make a silly point...

Pri čemu mislim da u Kanadi toga ima manje nego u većini drugih zemalja ali tvrditi da je nemoguće biti fašista ili rasista u Kanadi je prosto smešno...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Avocado рече

Ma daj Flo, i u Kanadi i u Americi imaš organizovane rasističke i neonacističke grupe... nemoj da se zavitlavamo...

Па има - БЛМ и тако ти...

14925758_1241461129244733_81899550193712

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Grizzly Adams рече

Па има - БЛМ и тако ти...

Samo BLM i takvi? Nema nikog s druge strane?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

On je pobedio u predsednickim izborima... Nije to KKK sa svojih 220 podrzavaoca. :)

Kada ce njihovo ludilo i nasilje postati ozbiljno pitanje u medijima ili biti smatrano ozbiljnijim problemom za resavanje?

Подели на овим сајтовима

47 minutes ago, grigorije22 рече

Elektori treba da se opet sastanu da potvrde izborne rezultate. Da li moze da se desi da ih ne potvrde?

Па теоријски је могуће, ал` се никад није десило... Било је случајева да један или два представника гласају супротно, али никад масовно.

47 minutes ago, grigorije22 рече

Posto Tramp stupa na duznost tek u januaru, da li odlazeca administracija do tada moze da pokrene neki rat?

То увек може. :(

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...