Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Tužno je što za liberale trenutno važi (i to sa pravom) da su profesionalne žrtve i da izmišljanje priča u kojima su žrtve svakodnevna pojava, pa kada se nešto stvarno desi niko neće da im veruje. Kao priča sa dečakom i vukom.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Odahviing рече

Tužno je što za liberale trenutno važi (i to sa pravom) da su profesionalne žrtve i da izmišljanje priča u kojima su žrtve svakodnevna pojava, pa kada se nešto stvarno desi niko neće da im veruje. Kao priča sa dečakom i vukom.

А за то време дивљају по градовима, пале, туку људе на сред улице...

Сироте комуњаре. Увек су исти м...... ......

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Odahviing рече

Ma da... a dok smo pre izbora gledali jadne nevine trampove pristalice koje tuku zli liberali...

Bzvz je sto ne prihvatate da je to nesto sto se desava na oobe strane... glupo je sto rehabilitujete jednu stranu a drugu satanizujete

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Ma da... a dok smo pre izbora gledali jadne nevine trampove pristalice koje tuku zli liberali...

Bzvz je sto ne prihvatate da je to nesto sto se desava na oobe strane... glupo je sto rehabilitujete jednu stranu a drugu satanizujete

Ja uopte nerehabilitujem jednu stranu, ima svakakvih, al idruga strana je sa pravom satanizirana.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, cloudking рече

Не дешава се уопште на обе стране. Једини који дивљају и туку људе тренутно су Хиларини стормтрупери. То се дешава масовно.

Ово друго већином лажу.  Па гледај шта ти овде стављаш - неко ставио лутку у лифт... WTF? Било ко је могао да стави лутку у лифт и да слика. Коме је уопште наудила лутка? Или деца која се за*бавају на великом одмору? Па шта?

За то време, да изађеш на улицу са црвеним качкетом ладно би могао да изгубиш главу заједно са качкетом. Таква је атмосфеера.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Grizzly Adams рече

Не дешава се уопште на обе стране. Једини који дивљају и туку људе тренутно су Хиларини стормтрупери. То се дешава масовно.

Ово друго већином лажу.  Па гледај шта ти овде стављаш - неко ставио лутку у лифт... WTF? Било ко је могао да стави лутку у лифт и да слика. Коме је уопште наудила лутка? Или деца која се за*бавају на великом одмору? Па шта?

За то време, да изађеш на улицу са црвеним качкетом ладно би могао да изгубиш главу заједно са качкетом. Таква је атмосфеера.

Da ali kolko sam razumeo, ti koji su besni, nisu par izolovanih slucajeva vec vrlo masovna stvar?

Pa mozda bi i trampovci mogli da se zapitaju sto su ovi drugi tolko besni... isto ko sto terate libtarde da se zapitaju sto je pobedio Tramp ;)

Moze jedan covek da divlja bez razloga, al ne moze hiljade ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, cloudking рече

Da ali kolko sam razumeo, ti koji su besni, nisu par izolovanih slucajeva vec vrlo masovna stvar?

Pa mozda bi i trampovci mogli da se zapitaju sto su ovi drugi tolko besni... isto ko sto terate libtarde da se zapitaju sto je pobedio Tramp ;)

Moze jedan covek da divlja bez razloga, al ne moze hiljade ;)

Аха, сироти људождери су гладни... треба их разумети...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

50 minutes ago, Милан Ракић рече

@Grizzly Adams

Него бро, да те питам. Ти си овако америчански православни Србин са дуљим стажом на континенту од Милене и Фло која је уосталом у Канади ако се не варам...

Дакле, како стоје ствари са чињеницом да је Доналд Трамп победио на изборима одржаним на Митровдан, да ће званично постати Председник након Конференције електора која се одржава на Никољдан, те да ће се уселити у Белу Кућу следеће године на Јовањдан. Мсм јел` се огласио неко по том питању?

Веле да се огласио син Алије Изетбеговића, мали Бакир:

''Бошњаци не могу признати америчке изборе јер су одржани на Митровдан!''

Поготово не могу дозволити да се Трамп усели у Белу кућу на Јовањдан!

:))

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

ВИМЕР: Не дамо више немачку децу за америчке ратове

11.11.2016. - 20:58
ИСКРА на Фејсбуку

Фото: Спутњик/АФП

Многи европски политичари и медији шокирани су победом Доналда Трампа на председничким изборима у САД. Ипак, бивши државни секретар у Министарству одбране Немачке, као и бивши потпредседник ОЕБС-а Вили Вимер, доживео је олакшање.

Да је победила Хилари Клинтон, каже Вимер за Спутњик, могло је доћи до трећег светског рата.

Господине Вимеру, шта сте прво помислили кад сте чули новости из САД?

— Осетио сам  олакшање, јер сам имао утисак да ће нас овакав исход избора спасити од великог рата. Полазим од тога да је нови председник САД, за разлику од своје супарнице, спреман за разумну, практичну и сарадњу уз међусобно поверење — то ми ствара наду.

Поражавајућа је реакција мејнстрим медија у Немачкој, која подсећа на изјаве на рачун партије Алтернатива за Немачку. Делује као да ти новинари живе у паралелном свету.

— Од времена Другог светског рата познат нам је израз „квислинг“. Очигледно је да је та појава широко распрострањена у Немачкој и то у разним сферама — политици, медијима итд. То је просто неподношљиво. То изгледа као да се немачки народ налази под страном управом. Није добро ако не будемо имали плурализам или ако они који се налазе на власти не буду поштовани. Дошло је до такве ситуације да неки претпостављају да могу да господаре над свим осталим својим суграђанима. Данас смо видели да је то погрешан пут.

У САД народ је јасно изнео своје мишљење. Колико је тачна тврдња да резултати ових избора оповргавају постојање демократије у оном облику у којем је она постојала у последње време, или показују да народ не воли естаблишмент?

— Мислим да би питање требало другачије формулисати: шта је пошло наопако у развоју демократског система са обе стране Атлантика у последњој деценији и који су то процеси постали разлог за избијање рата који се разбуктао током предизборне кампање? Јер ми практично више ни не знамо шта се дешава у САД. Волео бих да они своје конфликте решавају на својој територији, а не да разносе клицу рата по целом свету. Током предизборне кампање у САД само што још нисмо видели тенкове из којих би кандидати нападали опонентски штаб. Тамо је био доведен до апсурда читав постојећи политички систем, а то је просто катастрофа за остатак света. Тако се дискредитују демократске државе које не дозвољавају себи тако нешто. У контексту свега реченог, можемо се само надати да нам предстоји време катарзе, када ће се људи замислити о томе како да направе, успоставе ред у сопственој држави. То је главни проблем у вези са предизборном кампањом у САД. Сада морамо послати сигнал на ону страну Атлантика: „Не дамо више немачку децу за америчке ратове!“. Нови амерички председник то мора знати.

Трампа тешко да можемо назвати експертом за питања спољне политике. Да ли у том смислу очекујете неке промене, конкретно у односима између САД и Европе?

— У својим наступима на тему спољне политике Трамп је говорио да он, за разлику од својих империјалистички настројених претходника, преферира класичне односе између држава. То се у првом реду тиче односа са Руском Федерацијом. Пре годину дана сам учествовао на једној конференцији у Москви, а после мене је говорио један од главних спољнополитичких саветника председника Трампа — генерал Флин. За мене је то тада био први сигнал, да САД неће даље потпиривати ратове. Надамо се да ће у Америци уложити напоре како би нормализовали односе са Русијом. Јер, са друге стране, Клинтонова је говорила да има намеру да настави политику свог мужа у односу на Европу. Стога сам се сетио да је управо Бил Клинтон започео бомбардовање Југославије, поништио норме Париског документа, а и све оно што се догодило у Авганистану и у Малију, такође је било дело демократа. Тако да што се тиче успостављања мира у целом свету, полажем више наде на председника републиканца.

Пошто сте већ поменули Русију, а још и у контексту „брегзита, видели смо да се активно радило на распиривању русофобије. Током предизборне кампање у САД, то се могло још јаче осетити. Зашто игра на ту карту није донела резултате?

— Зато што су људи већ навикли да не обраћају пажњу на такве информације, сами Американци виде да их њихова власт гура из једног рата у други.

После доласка Трампа на власт, могу ли се очекивати промене у редовима НАТО-а?

— Након што је НАТО од одбрамбене алијансе постао агресивна машина, Северноатлантски савез је постао опасност за читав свет. Ако нови амерички председник то схвати, бићу мање забринут него што сам сад.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...