Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

1 hour ago, Господин Дареалис рече

А како онда замишљаш спасавање нашег хабитата на тој планети, ако не кроз некакве политичарске иницијативе, програме, порезе и регулације? :)

The whole thing stinks...

Već su im drugi poverili i tako nažalost sistem funkcioniše... u nekom idealnom svetu, svaki čovek na planeti bi imao pravo da lepo ispostavi račun svakom zagađivaču za štetu koju mu nanosi i tržište bi to lepo samo rešilo... naravno, pričam samo teorijski, tako nešto se nikad neće desiti...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

:smeh1:

Шта ли ти дуваш... оћу и ја... :)

:))

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Avocado рече

Zaista se ne sećam da sam ikad napisao tako nešto... a i sumnjam da sam to napisao, pošto to i ne mislim...

Napisao si "sta mene briga za vas koji podrzavate trampa i za vasu mrznju prema crncima, meksikancima itd" ... i umesto sto se pravis da nisi takve stvari pricao (izneo si ih vise puta) mogao bi da priznas da si pogresio sto si nam se tako obracao. Ali valjda ti je ok da mene nazoves rasistom, ali fjorentinu se ne secas. Pa posto ja i fjorentina delimo misljenje to znaci da i za nju mislis da je rasista. Ili ces sada da se ubacis u ono stanje "nisam rekao nekoliko nego neki" ili koji si konkretno od tih sinonima iskoristio ko da je neka bitna razlika oko koje bi da se raspravljas jedno 20 postova.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Avocado рече

Već su im drugi poverili i tako nažalost sistem... u nekom idealnom svetu, svaki čovek na planeti bi imao pravo da lepo ispostavi račun svakom zagađivaču za štetu koju mu nanosi i tržište bi to lepo samo rešilo... naravno, pričam samo teorijski, tako nešto se nikad neće desiti...

Hoces da otvorimo temu da diskutujemo o ovome? Ja mislim da je drzavna monopolizacija trzista energeneta glavni uzrok svega. Naravno ukoliko zelis otvorennu diskusiju o idejama kako bi mogli da "sjasemo" sa fosilnih goriva. Ozbiljan sam. Bas bih voleo da cujem misljenja o tome koliko steta GW zapravo pravi i kako se boriti sa time a da nisu da nam dodje ekoloski spasioc obama i da nam lupi svima taksu na benzin. Mislim nemoj da se lazemo, koliko je zivota spaseno, koliko bogastva kreirano zato sto imamo taj jeftin i kompaktan izvor energije po imenu fosilna goriva. Samo da racunamo hitna pomoc koliko je puta stigla na vreme i koliko su ljudi automobilima mogli da doalze do bolnica, da dostavljaju lekove. Da uopste ne racunam pozitivne ekonomske efekte koji su stvorili ogromno bogastvo koje je pruzilo resurse da ljudi razvijaju tehnologije za lecenje, ili nove terapije i ulazu vreme u istrazivanje umesto u sirovi rad. 

Neke od ideja koje sam ja iznosio su bile
1. Liberalizacija trzista energenata koje je visoko monopolozivano ili oligpolizovano.
2. Nuklearne elektrane, protiv kojih svi (po mom misljenju) nerazumno protestuju.

I nra kraju ono o cemu bih voleo da vidim ljude kao ti koji vole nauku i vole da pricaju o tome, jeste pozitivni efekti na habitat. Ima li ih? Ja sam cuo na par mesta da ima. 

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Aurelije рече

Napisao si "sta mene briga za vas koji podrzavate trampa i za vasu mrznju prema crncima, meksikancima itd" ... i umesto sto se pravis da nisi takve stvari pricao (izneo si ih vise puta) mogao bi da priznas da si pogresio sto si nam se tako obracao. Ali valjda ti je ok da mene nazoves rasistom, ali fjorentinu se ne secas. Pa posto ja i fjorentina delimo misljenje to znaci da i za nju mislis da je rasista.

Uvek se obraćam konkretnim ljudima u vezi sa njihovim konkretnim porukama i prosto ako Flo ne napiše nešto što mi deluje na rasizam, neću je ni "optužiti" za to... bez obzira što se u odnosu na Trampa ne slažemo...

Žao mi je ako vam rušim predrasude ali ovde ima dosta Trampovih supportera koje nisam ni za šta "prozivao"... ne slažemo se i to je to...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Avocado рече

Uvek se obraćam konkretnim ljudima i prosto ako Flo ne napiše nešto što mi deluje na rasizam, neću je ni "optužiti" za to... bez obzira što se u odnosu na Trampa ne slažemo...

Ne znam sta da ti kazem, pisao si da takvi podrzavaju trampa ona se pronasla u tome, i ja bih. Nismo rasisti ni flo ni grizli ni auror ni ja ni uros. Niti smo fasisti. Niti bilo sta slicno. Niti bi ikada podrzavali fasistu. A nismo bas ni neinformisani. Znamo koga i sta podrzavamo. 

Meni si naprimer mrtav ladan rekao da mrzim meksikance i crnce? Oo 
ne mogu ja da ti budem rasista zbog odredjenih istih miseljanja koje delim sa flo, a ona da ne bude. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Aurelije рече

ne mogu ja da ti budem rasista zbog odredjenih istih miseljanja koje delim sa flo, a ona da ne bude. 

Ne znam odakle uopšte potiče ideja da svi ljudi koji podržavaju nekog kandidata imaju isto mišljenje o svemu... meni je to čista nebuloza... baš zato i ne bih nikada napisao da su svi koji podržavaju Trampa ovakvi ili onakvi...

Цитат

Meni si naprimer mrtav ladan rekao da mrzim meksikance i crnce? Oo 

Verovatno zbog nečeg što si napisao u tom pravcu...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Avocado рече

Ne znam odakle uopšte potiče ideja da svi ljudi koji podržavaju nekog kandidata imaju isto mišljenje o svemu... meni je to čista nebuloza... baš zato i ne bih nikada napisao da su svi koji podržavaju Trampa ovakvi ili onakvi...

Dobro ja podrzavam trampa jer sam rasista i mislim da su ilegalni meksikanci stvarno problem u americi, a fjorentina podrzava trampa jer nije rasista ali misli da su ilegalni meksikanci problem u Americi. Eto razumeli smo se. 

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Aurelije рече

2. Nuklearne elektrane, protiv kojih svi (po mom misljenju) nerazumno protestuju.

Да је било ко од тих "забринутих" за екологију озбиљан не би причали глупости о соларној енергију, ветрењачама и био-горивима који су сви до једног тотално неефикасни и не могу ништа да поправе. Највећа шанса за огроман напредак, револуцију што се тиче екологије и јефтине енергије истовремено је нуклеарна фузија. Када то будемо успели да направимо биће то напредак какав нисмо до сада видели. И ту има смисла улагати паре у истраживања итд. Све остало је само политикантска кореографија за изборе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Да је било ко од тих "забринутих" за екологију озбиљан не би причали глупости о соларној енергију, ветрењачама и био-горивима који су сви до једног тотално неефикасни и не могу ништа да поправе. Највећа шанса за огроман напредак, револуцију што се тиче екологије и јефтине енергије истовремено је нуклеарна фузија. Када то будемо успели да направимо биће то напредак какав нисмо до сада видели. И ту има смисла улагати паре у истраживања итд. Све остало је само политикантска кореографија за изборе.

Danas sam baš gledao zanimljiv klip o fuziji, pa da podelim pošto ova tema i onako postaje "svaštara":

Подели на овим сајтовима

А ја подржавам Трампа само што је на демократски начин (и помало изигравајући Дон Кихота) одувао Клинтон банду са врха Америке!

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Ja od svih tih mambo dzambo ekologija stvari gotivim jedino solarne panele i elektricne automobile. I da drzava nema ovoliko monpolizovanu situaciju sa energintima napravio bih malu solarnu elektranu. Ekoloski dusebriznici naravno to nece, oni oce da mi drzava uzme pare, pa onda da planski deli te pare (uglavnom bogatima) kao subvencije za njihove solarne elektrane. A elektricne automobile gotivim jer imaju instant obrni momenat i idu kao ludi. I tihi su. Mnogo vise prostora u automobilu za bezbednostne stvari itd. 

Medjutim nista od toga ne moze kada drzava debelo regulise proizvodnju struje. 

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Avocado рече

Verovatno zbog nečeg što si napisao u tom pravcu...

Ova dva grafika treba da ti objasne sto "ne volimo" meksikance. Baje dodju u ameriku (ilegalno) i onda zive tamo rade, sta vec, onda nekako dobiju glasacko pravo, recimo rode dete u americi ili ne dobiju glasacko pravo dobije njihovo dete i gaje kulturu socijalizma koja sve vise i vise glasa demokrate. Otud i svi problemi sa ilegalnim migrantima. A ne jer neko mrzi meksikance, nego nece ljudi da im u drzavu dolaze novi stanovnici iz kulture koja hoce vece poreze, jacu drzavu, jace regulacije. I to da si pitao "zasto" dobio bi taj odgovor. Ako je to tebi mrznja - ok. Kazes losi su jer krive meksikance? PA i treba da ih krive, oni nasedaju na demokratske prazne price o socijalnim drzavama, vladinim programima i ostalim glupostima. Demokrate sa druge strane konstano lobiraju za sto vise imigracija iz meksika jer znaju da tako dobijaju nove glasace. 

CCEP Policy Brief 10 - Latino Voters by Party Registration - 2002-2014.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...