Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

1 hour ago, Aurelije рече

Ima li neka tema gde diskutujete o tom globalnom zagrevanju zivo me zanima da vidim pregrst dokaza o tome koliko nam je ugrozen boravak i modeli na osnovu kojih prave globalne predikcije, kao i posledice tih predikcija, koliko su ostvarene. 

To mi je uvek bila zelja da vidim, nikad nisam to video, onako naucno izlozeno. Daj i neki youtube ako imas. 

Ne znam da li ima tema, otvori neku ako nema... a od klipova, evo ti neka lista od potholera:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL82yk73N8eoX-Xobr_TfHsWPfAIyI7VAP

Цитат

i ako imas vremena iskritikuj ovaj video

Pogledao sam do 13e minute i zaista ne mogu dalje da slušam kako mali Perica zamišlja svet oko sebe...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Управо сада, Avocado рече

Ne znam da li ima tema, otvori neku ako nema... a od klipova, evo ti neka lista od potholera:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL82yk73N8eoX-Xobr_TfHsWPfAIyI7VAP

Hvala lepo. 

Pogledao sam do 13e minute i zaista ne mogu dalje da slušam kako mali Perica zamišlja svet oko sebe...

To bas i nije neka kritika, oke ako nemas vremena dug je video. 

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Avocado рече

Danas sam baš gledao zanimljiv klip o fuziji, pa da podelim pošto ova tema i onako postaje "svaštara":

Што да не, то су Поуке - од Трампа до нуклеарне фузије и на Месец...

Кад смо код тога, имао сам доброг пријатеља док сам студирао који се тиме бавио, баш овом другом варијантом са ласерима. Био је асистент на физици, после отишао у Јапан да се бави тим експериментима. Нажалост, разболео се и умро веома млад. Звао се Мома Јовановић. Ето, чисто да искористим прилику да га поменем. Нисмо те заборавили мајсторе. :(

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Нажалост, разболео се и умро веома млад. Звао се Мома Јовановић. Ето, чисто да искористим прилику да га поменем. Нисмо те заборавили мајсторе. :(

Gospod da ga useli u carstvo nebesko :(

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Aurelije рече

nego nece ljudi da im u drzavu dolaze novi stanovnici iz kulture koja hoce vece poreze, jacu drzavu, jace regulacije.

Hajde pitaj Flo i Grizlija šta misle o tome što si upravo napisao... :)

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Avocado рече

Hajde pitaj Flo i Grizlija šta misle o tome što si upravo napisao... :)

Pa ajde. @florenntina i @Grizzly Adams, sta mislite o meksickim migracijama, da li je dobro davati politicka prava migrantima da mogu da glasaju ako dolaze iz kultura i sa kulturnim gledistima koja su visoko socijalisticka i kao rezultat toga donose glasove i moc politicarima koji zele vecu vladu, vecu birokratiju, veci uticaj drzave na ekonomiju?  Je l je pametno sirom im otvoriti granice u pustiti ih da upadaju masovno tu i dobijaju politicaka prava ili ih treba nekako ograniciti (ja se ne slazem sa trampovom deporatacijom ali bih ogranicio politicka prava svim pridoslim migrantima, mogu da dodju i rade ali ne bi trebalo da mogu da glasaju makar 3-4 generacije, dok prodje kulturna integracija).

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Aurelije рече

Pa ajde. @florenntina i @Grizzly Adams, sta mislite o meksickim migracijama, da li je dobro davati politicka prava migrantima da mogu da glasaju ako dolaze iz kultura i sa kulturnim gledistima koja su visoko socijalisticka i kao rezultat toga donose glasove i moc politicarima koji zele vecu vladu, vecu birokratiju, veci uticaj drzave na ekonomiju? 

Не дај му да нас завади, лукави су ти адвокати... ;)

Мислим да им треба омогућити да легално дођу, нађу поштен посао, па ће се сами излечити од "социјалистичке културе". За стицање "политичких права" и овако треба 5 до 10 година, тако да има времена за капиталистичку терапију.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Кад је већ сваштара, причао ми ћале данас како су људи у мом граду, за време комунизма, куповали станове у којима живе тренутно за сићу...

Један комшија је дошао код њега да му раситни 10 марака, рекао је да му је једних 5 да откупи стан, а других 5 да купи бокс цигарета и престаје да пуши заувек.  :)

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Grizzly Adams рече

Не дај му да нас завади, лукави су ти адвокати... ;)

Мислим да им треба омогућити да легално дођу, нађу поштен посао, па ће се сами излечити од "социјалистичке културе". За стицање "политичких права" и овако треба 5 до 10 година, тако да има времена за капиталистичку терапију.

Ok znaci slazemo se da donose nevaljtne kulturne vrednosti al ise ne slazemo oko resenja. Lukavi advokati lukavi. Ja sam otvoren za diskusiju o svim idejama kako resiti, ali cinjenica je da masovno glasaju demokrate, i da stalno imaju jake stavove o vise uplitanja drzave o ekonomiju, vise socijalnih programa vise regulacija ekonomije, veca minimalna plata (15 dolara bese) i to u velikoj vecini podrzavaju oko 80 %.

Jasno je svakom da ukoliko se nastavi taj trend uvozelja ljudi sa takvim misljenjima postade Amerika - Meksiko.... Jer da se ne lazemo u americi je dobro zbog prosecnog amerikanca a u meksiku losije zbog prosecnog meksikanca. 

a da ne ispadne da nisam samokritican - U Srbiji je losije nego u Americi i Meksiku zbog prosecnog Srbina. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Golub рече

Иначе интересантни закључци долазе из Русије:

"победа Доналда Трампа – је права револуција. Ово је револуција у Америци, повратак оној Америци, коју смо већ заборавили, коју смо изгубили. Ово је реална Америка, земља са већинским становништвом, које брине своје бриге, и које не занима глобална хегемонија, светска доминација и транснационалне елите.

Та Америка је данас освојила победу. Она није победила само другу Америку, она је победила ту глобалистичку елиту која је украла Америку, која је покушала да је искористи за своје глобалне, апсолутно не америчке циљеве. И та елита, коју заступа крвава Хилари, данас је претрпела огромни пораз.

Америка је победила – изгубила је глобална елита. Изгубили су они који су желели да наметну свету свој поредак, заснован на агресивном, секуларном, фанатичном, манијакалном, секташком либерализму. Данас је дан победе над либерализмом.

Наравно, из тога треба извући одговарајуће последице. Овај пораз – коначан је крај либерализма у Русији. После овога могуће је остатке однети на отпад, а посебно је важно да се заврше чистке либерала који истрајавају у врховима власти у Русији. То је њихов залазак, више неће бити никакве подршке из Америке, која ће почети да се бави својим националним проблемима.

„Гудбај“, руски либерали. Збогом, пета колоно. Ваше финансирање је завршено. Ви сте вриштали да подржите Хилари, ви сте правили само најодвратније изразе лица на помињање имена Трамп. Али наш конзервативни, десни кандидат је победио. То ће означити настанак мултиполарног света и окончати агонију униполарности.

И што је најважније: сада видимо савршено друго лице Америке. Мислим да је данас крај тог несумњиво етичког, глобалног, антиамериканизма, који се био појавио као реакција на америчку хегемонију. Ми затварамо једну, глобалистичку Америку и отварамо другу. Са овом Америком, можемо у потпуности постати спокојни, нормални партнери''.

Било би много добро када би људи мало, али само мало смањили еуфорију. Нико од нас не зна ни шта ће он да ради, ни како ће да изгледа његова владавина. Мало хладне главе није наодмет. А поготову јер преузима дужност тек 20. јануара, па је мало глупо већ сада писати хвалоспеве :) 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Aurelije рече

Ok znaci slazemo se da donose nevaljtne kulturne vrednosti al ise ne slazemo oko resenja. Lukavi advokati lukavi. Ja sam otvoren za diskusiju o svim idejama kako resiti, ali cinjenica je da masovno glasaju demokrate, i da stalno imaju jake stavove o vise uplitanja drzave o ekonomiju, vise socijalnih programa vise regulacija ekonomije, veca minimalna plata (15 dolara bese) i to u velikoj vecini podrzavaju oko 80 %.

Наравно, оно кажем под условом да се скрешу ти социјални програми и остале будалаштине, онда социјалистичке ленштине не би ни долазиле. САД треба да буде оно што је била пре 100 година - људи су долазили зато што је била слободна земља, могао си да радиш поштено и живиш лепо. А имиграција је била потпуно слободна. Једини услов је био да немаш сифилис ил` туберкулозу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Aurelije рече

Ok znaci slazemo se da donose nevaljtne kulturne vrednosti al ise ne slazemo oko resenja.

Pošto je Grizli (lukavo) rešio da ne odgovori direktno na tvoje pitanje, a bojim se da će i Flo istim stopama... čisto da te obavestim: Flo i Grizli su ljudi koji su emigrirali u Kanadu/Ameriku "iz kulture koja hoce vece poreze, jacu drzavu, jace regulacije" (Srbije).

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Господин Дареалис рече

Људи, умро Леонард Коен.  :(

Да га Господ усели у Царство...

Nemoj zezati? Bas sam ga slusao juce :(((((( 

Подели на овим сајтовима

There is no God in Heaven
And there is no Hell below
So says the great professor
Of all there is to know

But I've had the invitation
That a sinner can't refuse