Jump to content

Црквени развод - колико је оправдан уопште?

Оцени ову тему

Препоручена порука

На кога се односи ово ? На новог брачног партнера ?

Да, наравно. Дакле, имамо окрњену породицу у коју улази нов члан, са својим навикама и потребама али и "језгро" има своје потребе и навике...

Ја видим два приступа, један је ограничити утицај на партнера а пробати што мање утицати на дете у смислу мешања у његово васпитање (има и мајку и оца) или други, преузети комплетну улогу оца, са саветима, праћењем образовања, васпитањем...

И један и други приступ имају и мане и врлине и сигурно зависе од детета у великој мери али чему би требало тежити? Лакши избор је кад је недостајући родитељ заувек одсутан из било ког разлога, али кад није?

Подели на овим сајтовима

а што тежити "или-или" изборима?

што се не прилагодити свакој ситуацији посебно?

значи, не статика већ динамика, не стратегија већ тактика ...

Подели на овим сајтовима

Žiskar bespotrebno širiš priču, sorry

ljudski odnosi ne potpadaju pid pravilnik

i ne mogu se regulisati

Izbor razvoda podrazumijeva neke stvari koje obavezno uključuju i djecu ako ih ima - drugim riječima ne bilo mislit ranije

Sa druge strane, kada dođe do mijenjanja sastava obitelji opet treba imati na umu prvo tu djecu, sve ostalo je po principu đe čeljad nijesu bijesna kuća nije tijesna

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

on voli nju više nego sebe i dete gleda kao svoje. stalno govori "moj" pa detetovo ime sa sve onim ponosnim osmehom roditelja.

Овако је било са мојом мајком,очухом и са мном :)

Подели на овим сајтовима

свашта се догађа између двоје људи.

некад су и исповедници у апсолутном шоку шта су људи спремни и у стању да ураде свом брачном партнеру.

стога те ствари не треба да буду доступне онима који нису у стању да помогну, реше и разреше.

• Волим 1

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Žiskar bespotrebno širiš priču, sorry

ljudski odnosi ne potpadaju pid pravilnik

i ne mogu se regulisati

Izbor razvoda podrazumijeva neke stvari koje obavezno uključuju i djecu ako ih ima - drugim riječima ne bilo mislit ranije

Sa druge strane, kada dođe do mijenjanja sastava obitelji opet treba imati na umu prvo tu djecu, sve ostalo je po principu đe čeljad nijesu bijesna kuća nije tijesna

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

Са једне стране ме интересује став Цркве као такве, са друге став свештених лица и религије а нормално је да је социологија у основи овог питања веома присутна.

Подели на овим сајтовима

• 11 months later...
On 10/25/2011 at 20:41, Kaludjer рече

Kaludjer sam i nisam neko ko bi trebao da komentarise na ovu temu,ali sam i dete razvedenih roditelja a i sve vise poznanika mojih napustaju bracnu zajednicu. Kad sve saberem i oduzmem zakljucujem da se u ovo savremeno doba pojavljuje usled zasicenosti svim i svacim sve veca povrsnost kod ljudi kao i dosada. Il su zaludni il se uzdaju previse u sebe. I ako smo u vremenu kada je Crkva nazovimo IN u biti sustini mi smo obrni okreni jos uvek na zalost bezbozni. Usta govore,i srce oseca a bice da li je sa Bogom i govorimo iz dana u dan da se popravljamo a paralisemo se i pre nego sto nacinimo korak napred jer smo lenji duhom. Ako nista ljubimo jedni druge,pa ce nas Gospod pomilovati. Jer postajemo vise covekoljubci. Ako nam neko dodje u goste u stanju smo zoru da docekamo,a kad treba sa ,, Gospodom biti,, nemamo snage ni malo pravilo,ni minimalni podvig. . Kritika je najvise meni upucena. . Prastajte

genijalno

pisano je na nekim drugim temama,a li ne bi bilo loiše da se ovde objedini bez razvodnjavanja :)

Подели на овим сајтовима

Žalosno da netko o tome uopće i razmislja..onda se ne trebaju ni vjenčati u Crkvi

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Citala sam o crkvenom razvodu braka i nista ne razumem...

Mi smo rastavljeni, pokusala sam sve da se vrati, oprostila neko dopisivanje, laganje... i ja mislim da je sa moje strane dosta. Tj. da je hteo vratio bi se. Krsten je ali ne ide u crkvu... Kako ja sad da dobijem razvod? I sta posle razvoda? Ja ne mogu da imam vernika za muza? Ma zbunjena totalno xbog onih tekstova...

Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013.

Подели на овим сајтовима

Отићи код свог свештеника и он ће све објаснити. Ако види да има разлога за развод, он ће то и покренути.

Боље свештенику рећи своје проблеме које сте имали у браку, него овде на форуму. Па ће на основу тога и знати шта даље.

После развода, може се поново венчати и нормално имати верника за супружника.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...