Рапсоди Написано Мај 18, 2016 Пријави Подели Написано Мај 18, 2016 Ево и ја да се надовежем мало на тему....пишем искључиво из личног искуства.... Крстила се у 25. год... да ли је или не, тада постојала тарифа, не знам, али знам да моје крштење није наплаћено. Сада свештеник долази редовно, два пута годишње и ништа /да не кажем наравно/не тражи да му се плати . Е сад, да ли сам ја посебна и неодољива или су свештеници из моје парохије посебни, е то не знам али тако стоје ствари, бар код мене./ Ви баксузи преселите се у моју парохију .... / Добар човек увек добро прође .....ако ћемо гледати статистике испада да има врло мало добрих људи....али ко још верује статистикама..... Пре пар година један близак члан породице се упокојио, па пошто смо пријатељи једног манастира у близини Београда, монаси из дотичног манастира, наравно уз зелено светло владике, све организовали у смислу донели жито, свеће, манастирску ракију и остало приде...../ наравно, подразумева се да ништа нису наплатили / lab_man, PredragVId, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
snebivljivi maslacak Написано Мај 18, 2016 Пријави Подели Написано Мај 18, 2016 On 5/17/2016 at 19:21, cloudking рече Nadji mi jednu kamilu i jednu iglu pa cu ti objasnim neke stvari Da, ali to ne znaci da je grijeh biti bogat, grijeh je biti srebroljubiv. Nisi naveo citat o svetom Jovanu Krostanskom koji je bio bogat, i imalo je kroz istoriju mnogo bogatih ljudi svetitelja, kao sto su na primer kraljevi i carevi. Dio o kamili i igli ne znaci da se "zabranjuje" biti bogat, ali svakako nije preporucljivo gago.m је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 18, 2016 Пријави Подели Написано Мај 18, 2016 3 minutes ago, snebivljivi maslacak рече Da, ali to ne znaci da je grijeh biti bogat, grijeh je biti srebroljubiv. Nisi naveo citat o svetom Jovanu Krostanskom koji je bio bogat, i imalo je kroz istoriju mnogo bogatih ljudi svetitelja, kao sto su na primer kraljevi i carevi. Dio o kamili i igli ne znaci da se "zabranjuje" biti bogat, ali svakako nije preporucljivo Ne pricam o svetiteljima nego o bibliji a tamo sve lepo pise. Nema "ali" nema sitna slovca... Lepo, jasno i konkretno. Al nema veze, biblija i postoji da mozemo da je tumacimo kako nam odgovara u datom trenutku пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 18, 2016 Пријави Подели Написано Мај 18, 2016 On 5/17/2016 at 19:21, cloudking рече Nadji mi jednu kamilu i jednu iglu pa cu ti objasnim neke stvari Ово је заправо последица погрешног превода. Није оригинални текст "камила да прође кроз иглене уши" него "камиља длака да прође кроз иглене уши". Камиља длака, која се користила као конац понегде, је била врло дебела (мислим да се конац правио од камиље длаке или тако нешто) и било је врло тешко, али не и немогуће, убацити је кроз иглене уши. АлександраВ, Ignjatije and snebivljivi maslacak је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 18, 2016 Пријави Подели Написано Мај 18, 2016 On 5/17/2016 at 19:22, cloudking рече A sta su ocekivali kad su zaceli u grehu? Tacno, al' ti si se obezbedio. Vencao si se u crkvi. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 18, 2016 Пријави Подели Написано Мај 18, 2016 12 minutes ago, Лидија Миленковић рече Tacno, al' ti si se obezbedio. Vencao si se u crkvi. Tacno, al ja sam ateista i mogu da radim sta ocu... Eto cak sam se vencao u crkvi! A svega par godina kasnije krstio sam prijateljevo dete u manastiru. E, to da si videla! Gledam popa u oci i lazem ga da verujem u "jedinog oca svedrzitelja"... Ne verujem da je bilo zanimljivijeg Simvola vere ikada izgovorenog u tom manastiru... Eh... Good ol' times... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 19, 2016 Пријави Подели Написано Мај 19, 2016 Ово је заправо последица погрешног превода. Није оригинални текст "камила да прође кроз иглене уши" него "камиља длака да прође кроз иглене уши". Камиља длака, која се користила као конац понегде, је била врло дебела (мислим да се конац правио од камиље длаке или тако нешто) и било је врло тешко, али не и немогуће, убацити је кроз иглене уши. Постоји и тумачење да се тако звала најмања капија у Јерусалиму, камила је морала да клекне како би прошла кроз њих. RYLAH, snebivljivi maslacak and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 19, 2016 13 hours ago, RYLAH рече Ово је заправо последица погрешног превода. Није оригинални текст "камила да прође кроз иглене уши" него "камиља длака да прође кроз иглене уши". Камиља длака, која се користила као конац понегде, је била врло дебела (мислим да се конац правио од камиље длаке или тако нешто) и било је врло тешко, али не и немогуће, убацити је кроз иглене уши. Mala ispravka. Nije konac adekvatna rec, nego kanao ili mozda konopac. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 19, 2016 Ево данас треба да сахрене човека о трошку државе. Питам се ко ће платит опело у овом случају? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 19, 2016 Пријави Подели Написано Мај 19, 2016 15 hours ago, cloudking рече Tacno, al ja sam ateista i mogu da radim sta ocu... Eto cak sam se vencao u crkvi! A svega par godina kasnije krstio sam prijateljevo dete u manastiru. E, to da si videla! Gledam popa u oci i lazem ga da verujem u "jedinog oca svedrzitelja"... Ne verujem da je bilo zanimljivijeg Simvola vere ikada izgovorenog u tom manastiru... Eh... Good ol' times... Ma, svako moze da radi sta hoce, Bog nam je dao tu slobodu. Vidis, ovo sto si naveo, nije karakteristika ateista. Oni se razlikuju od nas, verujucih, po tome sto ne veruju u Boga, a to ne podrazumeva da su lazovi i licemeri. Poznajem medju njima dosta divnih, casnih, nelicemernih ljudi, koji nikada ne bi uradili ovo sto si ti. I na vas, i na nas, moze da se primeni ona narodna izreka : " Cega se pametan stidi....." Goku, АлександраВ, Dijasporka and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gago.m Написано Мај 19, 2016 Пријави Подели Написано Мај 19, 2016 Мог унука је у Борчи,пре пар година,крстио о.Драган и на кумово питање:"Колико смо дужни",одговорио је :"Ако имате,40 евра а ако немате,ништа"!Не треба ни све свештенике "трпати у исти кош"... и њих има и добрих и лоших као и сваком другом занимање.Стоји и да људи не иду у цркву па се "изненаде" када (обично због невоље!) напокон дођу па још "налете" на слабог свештеника ... и ето ти неспоразума!А исти ти "изненађени" људи када наплаћују своје услуге,знају итекако "олешити" муштерију коју први пут виде ... опет кажем,као и у сваком послу."Моји свештеници" су заиста скромни (знам јер сам често с њима у цркви!) и зато нам се СЛАВА БОГУ из године у годину повећава број верника,причесника,младенаца ... Goku, Лидија Миленковић, 3006 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 19, 2016 Пријави Подели Написано Мај 19, 2016 4 hours ago, Лидија Миленковић рече Ma, svako moze da radi sta hoce, Bog nam je dao tu slobodu. Vidis, ovo sto si naveo, nije karakteristika ateista. Oni se razlikuju od nas, verujucih, po tome sto ne veruju u Boga, a to ne podrazumeva da su lazovi i licemeri. Poznajem medju njima dosta divnih, casnih, nelicemernih ljudi, koji nikada ne bi uradili ovo sto si ti. I na vas, i na nas, moze da se primeni ona narodna izreka : " Cega se pametan stidi....." Jok more... Meni su samo ljudi vazniji od bilo koje ideologije. Nekim meni dragim ljudima je jako znacilo da ucestvujem u tim obredima i ja sam im tu zelju ispunio. Al de ja tebi hriscaninu sad da objasnjavam ljubav prema coveku koja nadilazi svaku ideologiju... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 19, 2016 Пријави Подели Написано Мај 19, 2016 3 hours ago, cloudking рече Jok more... Meni su samo ljudi vazniji od bilo koje ideologije. Nekim meni dragim ljudima je jako znacilo da ucestvujem u tim obredima i ja sam im tu zelju ispunio. Al de ja tebi hriscaninu sad da objasnjavam ljubav prema coveku koja nadilazi svaku ideologiju... O.K. tebe kapiram, iako sam hriscanka , ali ti ljudi ,bukvalno, ne znaju sta rade. Razumem da te mnogo vole, kao i ti njih, ali to bi bilo kao kad bi njihovo dete, recimo, moralo na operaciju, i oni, iz ljubavi prema tebi trazili da im ti operises dete, iako nisi lekar. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 19, 2016 Пријави Подели Написано Мај 19, 2016 1 hour ago, Лидија Миленковић рече O.K. tebe kapiram, iako sam hriscanka , ali ti ljudi ,bukvalno, ne znaju sta rade. Razumem da te mnogo vole, kao i ti njih, ali to bi bilo kao kad bi njihovo dete, recimo, moralo na operaciju, i oni, iz ljubavi prema tebi trazili da im ti operises dete, iako nisi lekar. To vec ne znam i ne interesuje me. Oni su hriscani tako je problem negde u tom sektoru. Sa mnom nema mnogo veze. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Јун 8, 2016 Пријави Подели Написано Јун 8, 2016 On 19.5.2016. at 15:34, gago.m рече Мог унука је у Борчи,пре пар година,крстио о.Драган и на кумово питање:"Колико смо дужни",одговорио је :"Ако имате,40 евра а ако немате,ништа"!Не треба ни све свештенике "трпати у исти кош"... и њих има и добрих и лоших као и сваком другом занимање.Стоји и да људи не иду у цркву па се "изненаде" када (обично због невоље!) напокон дођу па још "налете" на слабог свештеника ... и ето ти неспоразума!А исти ти "изненађени" људи када наплаћују своје услуге,знају итекако "олешити" муштерију коју први пут виде ... опет кажем,као и у сваком послу."Моји свештеници" су заиста скромни (знам јер сам често с њима у цркви!) и зато нам се СЛАВА БОГУ из године у годину повећава број верника,причесника,младенаца ... Свакако не треба трпати у исти кош. Моје је искуство овакво: беше 2002. када сам договорио крштење за ћерку. Имали смо дивног свештеника, памтим га по томе што је остављао новац у сиротињским кућама и децу у групама водио у супермаркет и куповао им слаткише, али у том периоду је мењао парохију. Тражио сам од њега да је крсти, рекао ми је да хоће, али да у сеоској цркви (Рајиновац) не може, јер је добио премештај, али да могу да је доведем у Саборну цркву и крстиће је. Наравно, водити тетке, бабе, стрине итд није било изводљиво. Дође на замену свештеник из једне суседне цркве. Договоримо ми крштење, питам га ја колико кошта, рече он овако: "Знаш, наши људи мало буквално схватају то колико даш. Ти, рецимо, можеш мало да даш, па бих ја могао да се увредим. Према томе, 50 евра је нешто што је реално." Наравно, платио без поговора. Наравно, веома се разочарао, после онаквог свештеника. Платио бих и њему, сигурно не мање, али... Не треба све свештенике трпати у исти кош. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука