Jump to content

Препоручена порука

2 minutes ago, Paradoksologija рече

Radulović je ušao u vladu sa Vučićem kada smo svi mi znali o kome i čemu se radi. Samo je on mislio da može nešto tu da postigne. Zašto ja treba da se povinujem njegovoj uzvišenoj mudrosti kada sam tada bolje znala od njega kako će to da se završi? I on je jedina prava opozicija Vučiću?

Вучићева највећа грешка. Омогућио је Радуловићу да стекне препознатљивост у јавности и да привуче паметне, образоване и пристојне људе и да формира прву истински демократску политичку опцију након 1945. :)

3 minutes ago, Paradoksologija рече

Ti sve vreme koristiš Vučićev diskurs protiv DS-a, usput.

Не користим, ја сам ту много екстремнији од Вучића и имам много моралније разлоге за борбу против ДС-а. Он ДС види као противнике, ја читаву ту неокомунистичку гарнитуру странака видим као противнике свих грађана Србије који нису њихови чланови. И СНС, и ДС, и СПС, СРС, ЧБЧ...

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Плутон рече

@Paradoksologija

Ево зашто су ДС и СНС исти. Ова компанија не ради ово од јуче, него од 2010. када их је ДС довела у Србију и платила иживљавање над радницима 10000 евра по радном месту.

Спомињала си неку социјалну правду? Ево како то изгледа у режији ДС-а.

Radnica Jure: Nemamo ime i prezime, mi smo ID broj za njih

U režiji DS-a? Ako je Radulović bio ministar privrede 2013., je l ' on jedan od scenarista?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

31 minutes ago, Deja Vu рече

A kako bi odredjivao ko zna da igra sah, a ko ne zna? Za sah je mozda lako dati odgovor, ali ako imas npr. 6 miliona ljudi koji treba da odluce o necemu na izborima, kako ces ti da odredis ko je tu pametan, sposoban, strucan kako bi njima dao pravo glasa, a ovima koji ne znaju to oduzeo? 

Prvo bih poizbacivao ove sto ocito ne znaju da igraju sah,  zatim one koji igraju na jedan potez nakon cega bi ostale dve grupe jedna koja zna teoriju ali pravi losa/losija predvidjanja i druga koja zna teoriju i pravi dobra/bolje predvidjanja poteza. Ova niza grupa bi medju ostalom imala zadatak da vuce potencijale iz ove grupe sto je ostala ispod crte. Da motivise, uci, objasnjava zasto je vazno da se nauci teorija i vezba kroz mnogo igranja.

Sta je sah u realnoj politici? Mogucnost pravljenja najboljih mogucih modela svetova Kakvih svetova? Ekonomskih (inflacija, referentna kamatna stopa, kriptovalute), hidro-meteroloskih (drzavna strategija u resavanju problema izazvanih klimatskim promenama), medicinskih (pitanje obavezne vakcinacije i imunizacije, standardi pri kontroli kvaliteta vode i hrane), biolosko-poljoprivrednih (gmo, vestacko meso etc).

Ko se na ova pitanja nalupeta o zaverama, masonima, rotarijancima, harpovima, farmakomafiji i neoliberalizmu taj ocito nema pojma o cemu prica i automatski ne bi smeo da ima pravo glasa dok se ne obrazuje i nauci pre svega sta je to cemu se protivi. Nakon toga bi se gledalo ko sa kakvim detaljima zna da objasni kljucne probleme vezane za ove pojmove i da predlozi neka od smislenih resenja koje su vec eksperti u tim oblastima smislili i izneli kao moguce. Dakle ne da on izmislja resenja nego da se vidi koiko je u toku sa saznanjima koja su nestrucnoj javnosti dostavljana  od strane strucnjaka. Ako ga ta pitanja od kojih nam svima zavise zivoti ne interesuju pa nece to da izucava sta ce on na izborima? Ako misli da mogu da se donose bitne odluke mimo ovih pitanja u 21. veku to je jos jedan razlog da se uvede ovakav vid diskriminacije.

Taj dan, izbora, se pita svako manje vise o ovim pitanjeima koje sam gore nabrojao, posto skoro sve stranek u svojim programima predlazu nesto u vezi toga. Te taj dan biva potpuno nebitno ko je doktor nauka a ko totalno neuk jer aman zaman svacije misljenje je jednako bez obzira na obrazovanje inteligenciju. Ali probaj mimo izbora pokrenuti temu o vakcinama, homeopatiji, gmo, inflaciji, kriptovalutama odmah ce skociti gomila, sto ucenih sot neukih, sa onim "sta ti hoces ti nisi lekar/biolog/bankar/ekonomista". Da, to je jos jedna specificnost vezana za ta "jednaka misljenja".

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Paradoksologija рече

U režiji DS-a? Ako je Radulović bio ministar privrede 2013., je l ' on jedan od scenarista?

Парадоксологијо, ово је већ стварно смешно. Шта је следеће, живи у истом граду као Вучић? Нико те није терао да се ставиш у позицију одбране ДС-а, сама си то изабрала.

Радуловић ни на који начин није учествовао у томе (једнако као ти или ја - његовим пореским новцем су те субвенције финансиране). Ту су главни учесници ДС, СНС и Динкић као стални чинилац. Дакле, ДС је то урадила, СНС наставила и није ништа страшно признати да је ДС погрешила негде, без покушаја да се то пребаци на неког ко с тим нема везе, само зато што је припадник политичке опције која је супарничка оној за коју гласаш.

Ето, пођи од тога када причаш о социјалној правди као аргументу да се гласа за ДС и субвенције страним инвеститорима, пођи од тих пелена и види да ли та опција стварно нуди социјалну правду или се само тако представља да би заварала гласаче.

Радуловић ни једну једину субвенцију није доделио (тад је кренула она кампања против њега у Вучићевим таблоидима, да тера стране инвеститоре и сл.).

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Paradoksologija рече

Koje je tvoje opravdanje što si glasao za libertarijance, ti koji si iskazao neke principe povezane sa idejom socijalne pravde ovde?

Мислим да си ти ближа либертаријанизму него Радуловић...

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Juan рече

Ту су негде.

Радуле нпр. мисли да је прогресивно опорезивање добра ствар. :) Прихватљиво би било и да се остави тај степен социјализма који би он хтео, под условом да се среже партијско-паразитски систем (срачунао је да кошта милијарду евра годишње). 

Подели на овим сајтовима

47 minutes ago, Paradoksologija рече

Radulović je ušao u vladu sa Vučićem kada smo svi mi znali o kome i čemu se radi.

ДС је исто што и СНС, само мало онако урбаније, госпоцкије, пристојније... :)

Ако мислиш да ту постоји суштинска разлика, ниси у праву.

Подели на овим сајтовима

А ко има примедбе на Радуловићев рад у министарству, човек вам је омогућио да то буде транспарентно, па читајте уговоре, извештајe, пописе, систематизације... Може лепо да се каже, ово ваља, ово не ваља, овде је погрешио, ово је добро урадио. За ДСНС не може, јер грађанима који су их изгласали не дају да виде како се троши новац, коме иде, колико...

Дакле, да поновимо, ДС се залаже за транспарентност (од пре неколико месеци, чули негде за то), а након 26 година постојања нигде није успела да је успостави, где год да је била на власти (постоји нека назнака транспарентности на http://www.budzet.vojvodina.gov.rs/, али то није ни приближно ономе што је урадио Радуловић у министарству и што предлаже у програму).

Радуловић постане министар - за мање од месец дана имамо потпуну транспарентност у министарству и спроведену систематизацију радних места.

Даље, ДС се залаже за социјалну правду и дели субвенције онима који израбљују раднике и терају их да раде у пеленама.

Радуловић „тера стране инвестиције“.

--

Е, сад, које је оправдање да неко ко се залаже за транспарентност и социјалну правду гласа за ДС уместо за ове либертаријанце из ДЈБ? :)

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Господин Бореалис рече

Радуле нпр. мисли да је прогресивно опорезивање добра ствар. :) 

И ја мислим да је добра ствар. С тим што га не бих звао прогресивни, него регресивни. Изнад одређене црте да се плаћа пун порез, а испод те црте све мањи. Такво опорезивање не треба да буде кажњавање и черупање богатијих (као што то желе и виде левичари), већ олакшица сиромашнима и средњима и онима који тек почињу бизнис како би могли да расту.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Juan рече

И ја сам ближи либертаријанизму него Радуловић. :)

И ја мислим да је добра ствар. С тим што га не бих звао прогресивни, него регресивни. Изнад одређене црте да се плаћа пун порез, а испод те црте све мањи. Такво опорезивање не треба да буде кажњавање и черупање богатијих (као што то желе и виде левичари), већ олакшица сиромашнима и средњима и онима који тек почињу бизнис како би могли да расту.

Само немој да га зовеш регресивним, то имамо сад. :)

Подели на овим сајтовима

40 minutes ago, Juan рече

Такво опорезивање не треба да буде кажњавање и черупање богатијих (као што то желе и виде левичари), већ олакшица сиромашнима и средњима и онима који тек почињу бизнис како би могли да расту.

То је само питање како га зовеш из које перспективе. Можемо да га зовемо и "мега праведни порез" ("...наша странка се залаже за мега праведни порез!" :) ), опет узимамо и у процентима више од богатих. 

Зато је минимални могући flat tax права ствар. :)

(Наравно, најбоље би било no tax... )

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...